بازدیدها: 8
با تلاش و پیگیری شیعیان و پیروان اهل بیت علیهم السلام در کشور جمهوری دموکراتیک اتریش و بر اساس قوانین رسمی این کشور مذهب شیعه اثنا عشری رسمیت یافته است. شیعیان اتریش دارای حقوق اجتماعی هستند.
به لحاظ تاریخی دین اسلام، در اتریش از سال ۱۹۱۲ میلادی به رسمیت شناخته شده است. در این سال قانون اسلام توسط امپراطور فرانتس یوزف یکم و پس از الحاق بوسنی و هرزگوین به اتریش به مجموعه قوانین کشور اضافه شد. در ۲۵ فوریه ۲۰۱۵ اصلاحیه جدید آن به تصویب مجلس اتریش رسید.
در حال حاضر تعداد مسلمانان در اتریش بیش از ۷۰۰ هزار نفر است که حدود ۸ درصد از تعداد کل مردم را تشکیل میدهد و دومین دین بعد از مسیحیت در کشور می باشد.
دولت اتریش برای تمام ادیان و مذاهبی که به صورت قانونی مورد تایید قرار بگیرند امتیازها و حقوق زیادی در نظر می گیرد. بر واساس حق آزادی عقیده و بیان و همچنین احترام به حقوق اقلیت های دینی تصویب شده در قانون اساسی، آنها را هم پیمان شریک و شهروندی یکسان با اکثریت جامعه میداند.
رسمیت کامل (Anerkennung) برای یک دین بالاترین جایگاهی است که جمهوری اتریش میتواند به یک جامعه مذهبی اعطا کند.
از جمله امتیازها و حقوقی که دولت دموکراتیک اتریش برای اقلیتهای دینی و مذهبی به رسمیت شناخته شده در نظر می گیرد عبارتند از:
۱_حق رعایت و انجام تمام واجبات و احکام شرعی و اجرای کامل مناسبتهای مذهبی در محیط مدارس، دانشگاهها، بیمارستانها، ارتش، زندان ها و همچنین حق داشتن عبادتگاه ها در سطح کشور.
۲_ آموزش اعتقادات، اخلاق و احکام مذهب مورد نظر بر اساس درخواست خانوادهها و دانشآموزان در مدارس ابتدایی و متوسطه.
۳_ آموزش مبانی اعتقادی اخلاقی و فقهی دین مدنظر در دانشگاهها.
۴_ به دست آوردن جایگاه مستقر در هیئت نظارت رادیو تلویزیون دولتی اتریش و به جهت پالایش و پاسخگویی.
۵_ حق اعتراض و تلاش برای لغو قوانین مغایر با احکام دین یا مذهب رسمیت یافته.
۶_ معافیتهای مالیاتی برای افراد کمک کننده و اسپانسر های آن مذهب.
در عین حال برای پذیرش این ادیان به صورت قانونی شرکتهای وجود دارد که به شرح زیر می باشد:
۱_وجود تعداد کافی از پیروان آن مذهب که حداقل دوهزارم جمعیت اتریش می باشد.
۲_ عدم وجود اختلاف بین قوانین آن مذهب و قوانین کشور اتریش.
۳_ داشتن استقلال مالی.
مذهب اهل تسنن در سال ۱۹۷۹ و مذهب علوی در سال ۲۰۱۳ توسط دولت اتریش و رسمیت شناخته شدند. با توجه به ماده ۶۸ قانون اساسی اتریش مورخ ۱۸۷۴ این مذاهب میتوانند از تمامی حقوق معنوی و حقیقی این قانون استفاده نمایند و اجازه فعالیت در قالب موسسه ها و انجمن های قانونی در مدارس و دانشگاهها را دارند.
دولت اتریش با توجه به ماده ۱۹ قانون اساسی، مورخ ۱۹۹۸ مذهب شیعه اثناعشری را به عنوان موسسه قانونی با مسئولیت محدود به رسمیت شناخت. با توجه به محدود بودن آن، این مذهب امکانات حقوقی مذاهب دیگر از جمله حق تدریس در مدارس و دانشگاهها را ندارد. این مسئله برای به دست آوردن حقوق کامل همانند دیگر مذاهب نیاز به حداقل ۱۸ هزار پیرو (با توجه به سرشماری سال ۲۰۲۰) را دارد.
در همین راستا جامعه اسلامی شیعیان اتریش با حمایت برخی از مراجع معزز تقلید اقدام به تاسیس و ثبتنام از تمامی محبین و شیعیان امیرالمومنین علیه السلام نموده تا بتواند پرچم ولایت اهل بیت علیهم السلام را بالا ببرد. و حقوق اولیه و مزایای قانونی زندگی شیعی را برای پیروان امام زمان علیه السلام در کشور اتریش تضمین کند.
لازم به ذکر است جامعه اسلامی شیعیان اتریش تا کنون نتوانسته از حقوق و مزایای زیر را برای پیروان و اعضای این مذهب محقق کند:
۱_ تعطیلی مدارس در اعیاد فطر و قربان غدیرخم و عاشورا.
۲_ تعطیلی کارمندان و کارگران در عید غدیر و روز عاشورا.
۳_ وجود قبرستان اختصاصی شیعیان در بخشی از قبرستان مرکزی شهر وین.
۴_ امکان اعطای معرفی نامه رسمی به مراکز و موسسات دولتی و خصوصی. اتریشی برای مساجد، موسسات فرهنگی و انجمن های غیردولتی فعال شیعی.
۵_امکان اعطای معرفی نامه رسمی به مراکز و موسسات دولتی و خصوصی اتریش، ادارات، کارخانجات، سربازخانه ها، مدارس و دانشگاهها به منظور تأمین حقوق شرعی اعضای جامعه شیعیان به طور مثال برای دانشآموزان، سربازان و کارمندان.
۶_ رعایت و پیگیری حقوق انسانی و شرعی زندانیهای شیعه در زندان های اتریشی.
انتهای پیام
منبع: شیعه نیوز