بازدیدها: 2
یک خبرگزاری ترکیهای در مطلبی با آزادی اقلیتهای دینی در ایران در اجرای فرایض مذهبی و امور معمول زندگی اشاره کرد و نوشت: ایران ماوای شمار قابل توجهی از مسیحیان و یهودیان است.
یک خبرگزاری ترکیه روز یکشنبه با رد ادعای رسانههای غربی در مطلبی به آزادی اقلیت های دینی در ایران در اجرای فرایض مذهبی و امور معمول زندگی مسیحیان و یهودیان اشاره کرد.
خبرگزاری آناتولی به نقل از یک شهروند ایرانی، مسیحی نوشت که وی به عنوان یک مسیحی ایرانی راحت است. او برای گوش دادن به ناقوسهای کلیسا، رفتن به جلسات دعا، شرکت در رویدادهای فرهنگی و حضور در جمع مسیحیان هیچ مشکلی ندارد.
به نوشته آناتولی در تهران پایتخت نیز چند نقطه برای مسیحیان شهر وجود دارد که مهمترین آنها کلیسای «سنت وارطان» در خیابان «ده متری ارامنه» و «کلیسای سنت سرکیس» در خیابان «ویلا» است. همچنین خیابان میرزای شیرازی و خیابان نجات اللهی در مجاورت کلیساها شاهد هجوم خریداران برای ایام کریسمس بودند. ازجمله عروسکهای بابانوئل، درختان کاج مصنوعی، چراغهای رنگارنگ و شیرینی.
وضعیت زندگی مسیحیان در ایران
آناتولی در ادامه نوشت، شمار مسیحیان ایران عمدتاً ارمنی و همچنین آشوریها، کاتولیک ها و پروتستان ها و انجیلی ها حدود ۳۰۰۰۰۰ تا ۳۷۰۰۰۰ نفر است. آنها در شهرهای بزرگ ایران مانند تهران اصفهان شیراز و تبریز پراکنده هستند.
این خبرگزاری به کسب و کار راحت مسیحیان در ایران اشاره کرد و نوشت، اکثر مسیحیان در ایران به دلیل حضور در مشاغل مهم از جمله مواد غذایی و شیرینی پزی از وضعیت مالی خوبی برخوردار هستند. آنان مغازههای زیادی در مرکز تهران و شهرستان ها دارند. یکی از شهروندان مسیحی ایرانی گفت، مشاغل دولتی برای مسیحیان کمتر است، اما کرسی های مجلس برای آنها محفوظ است. دو کرسی برای مسیحیان ارمنی و یکی برای مسیحیان آشوری وجود دارد.
به گفته این شهروند مسیحی شاغل در تهران، دانشجویان مسیحی می توانند برای پذیرش مدارس و دانشگاهها در ایران و همچنین بورسیه تحصیلات عالی آزاد باشند. آنها همچنین مدارس مبتنی بر جامعه خود را اداره میکنند حتی اگر برنامه درسی توسط دولت تصمیم گیری شود.
آناتولی همچنین در ادامه به فعالیت آزاد شهروندان یهودی پرداخت و نوشت: در ایران با وجود شعارهای ضد اسرائیلی اقلیت یهودیان ساکن هستند. یک کنیسه محبوب در محله یوسف آباد در تهران نزدیک به شلوغترین چهارراه شهر بدون پوشش امنیتی فعالیت می نماید.
«سیامک مره صدق» سیاستمدار یهودی ایرانی که دو بار نماینده مجلس شده در این زمینه گفت: تفاوت اروپایی ها و مسلمانان این است که ملل مسلمان همیشه به پیروان ادیان دیگر احترام گذاشتهاند.
انتهای پیام
منبع: فارس