انگلستان و ادامه حمایت از بهائیت!

0

بازدیدها: 25

هر چند ابتدا روسیه یکه تاز حمایت از بابیان و بهائیان بود، اما رقبای روسیه از جمله انگلستان، به تکاپو افتادند تا از این فرصت به نفع خود استفاده کنند. نقش انگلستان و حمایت از بهائیت ، بعد از عباس افندی (از رهبران فرقه بهائیت) پر رنگ شد.

انگلیس و بهاءالله

روابط انگلیس و بهائیت از زمان حضور بابیان در بغداد شروع شد. گویا دولت انگلیس قصد تصرف عراق و سرزمین های تحت حکومت عثمانی را داشت. به همین دلیل به افرادی مثل بهاءالله (مؤسس فرقه بهائیت) نیاز داشت تا اقتدار رهبران دینی مسلمان را بشکند.

به نقل از شوقی افندی (از رهبران فرقه بهائیت)، در زمانی که بهاءالله در بغداد به سر می برد، ژنرال «کلنل سر آرنولد باروز کمبال» مأمور نظامی انگلستان در کنسولگری بغداد، نامه ای دوستانه به او نوشت. وی به بهاءالله پیشنهاد داد تا حمایت و تابعیت دولت انگلستان را قبول کند. همچنین در ملاقات حضوری متعهد شد که نامه های بهاءالله را به ملکه انگلستان برساند! وی آمادگی خود را برای اسکان بهاءالله در هر جایی که او مایل باشد، اعلام کرد.

البته بهاءالله اقامت در خاک عثمانی را ترجیح داد.(1) شاید به دلیل اینکه از مأموران مخفی عثمانی می ترسید و همچنین تحت تأثیر حمایت روسها بود.(2)

بعد از جنگ جهانی اول و سقوط حکومت تزار، حمایت دولت روسیه از بهائیان به پایان رسید. از طرفی سرزمین فلسطین به دست انگلیسها افتاد. بنابراین عبدالبهاء، به دلیل حفظ منافع خود و پیروانش، زیر چتر حمایت انگلستان قرار گرفت. وی همچنین خدمات بسیاری به دولت انگلستان ارائه کرد.

در ادامه به بررسی برخی از مدارک تاریخی که بیانگر نقش انگلستان و حمایت از بهائیت می باشد، می پردازیم:

پیوند عمیق بهائیت با انگلستان

  • دستور بهاءالله به تمجید از دولت انگلستان

عبدالبهاء در تلگرافی که به سفیر انگلستان در ایران فرستاد، بعد از درخواست تقویت بهائیت، متذکر شد که بهائیان به دستور بهاءالله بارها از عدالت انگلیس تمجید کرده اند.(3) این نشان می دهد که بهائیان از زمان بهاءالله با انگلستان مرتبط بودند، اما در زمان عبدالبهاء این پیوند به اوج خود رسیده است.

  • کمک عبدالبهاء به قشون انگلیس

بهاءالله و فرزندانش در حیفا زمین های زیادی خریده بودند و در آن گندم می کاشتند. در جنگ جهانی اول، وقتی ارتش انگلیس وارد حیفا شد، با کمبود مواد غذایی مواجه گشت. به همین دلیل کارپرداز ارتش به ملاقات عبدالبهاء رفت. عبدالبهاء اظهار داشت که گندم برای انگلیسها دارد. این در حالی بود که انبار گندم خود را از قشون عثمانی مخفی کرده بودند.(4)

  • اعطای مدال به عبدالبهاء از طرف انگلیس

انگلیسی ها به خاطر خوش خدمتی های عبدالبهاء در دوران جنگ، و مدیون کردن بیش تر او، مدال قهرمانی «نایت هود» را به وی اهدا کردند. همچنین لقب «سر» از طرف دولت انگلیس به عبدالبهاء داده شد.

  • تبریک محفل ملی بهائیت در انگلیس به ملکه انگلیس به مناسبت تولدش

محفل ملی بهائیت، تلگراف تبریکی را در آوریل 1967م برای ملکه ارسال کرد:

«محفل روحانی ملی بهائیان جزایر بریتانیا، به نمایندگی بهائیان جزایر بریتانیا، تبریکات صادقانه و مسرت آمیز خود را به مناسبت روز تولد آن علیا حضرت تقدیم می کند.»

مجله بهائی «اخبار امری» تلگرافهای فوق را منتشر کرد و نوشت:

« انتظار داریم… جوامع بهائی در ممالک مشترک المنافع، پیام های تبریک آمیز خود را در آن روز به قصر بوکینگهام مخابره کنند.»(6)

سخن پایانی

وابستگی بهائیت به استعمارگران تا امروز ادامه دارد. بهائیان برای پیش بردن اهداف فرقه خود، به دولتهای استعماری نیازمندند.

استعمارگران نیز برای رسیدن به منافع خود، از حمایت بهائیان دریغ نمی کنند.

پی نوشت:

  1. قرن بدیع، ج2، ص134
  2. تاریخ جامع بهائیت، ص310
  3. بهائیان، ص648؛ به نقل از بیان الحقایق، ص67
  4. بهائیان، ص642؛ به نقل از بلانفیلد، ص201 و 210
  5. مکاتیب عبدالبهاء، ج3، ص345
  6. مجله اخبار امری، ش4 و 5، 1346ش، ص150 و 151

(برگرفته از کتاب در جستجوی حقیقت، علیرضا روزبهانی بروجردی)