بهائیت و تبلیغ منافقانه

تبلیغ منافقانه
0

بازدیدها: 10

بهائیت و تبلیغ منافقانه

بهائیان برای ترویج آیین خود به ویژه تعالیمی که بیشتر جنبه شعاری دارد و مطابق با ذوق کشورهای غربی بیان شده بود، از روش تبلیغ چهره به چهره بهره برده اند. آنان در امر تبلیغ به دنبال شناخت نقاط ضعف مخاطب خود هستند تا خوراک مسموم فکری خود را در روانش جا دهند.

در رساله راهنمای تبلیغ بهائیان آمده است: ببیند و تحقیق کند که نفوس در چه درجه و خطی کار می کند چه افکاری دارند به چه عقائدی متشبث، مطابق آن ها صحبت کند تا نزدیک شوند و اقبال نمایند.

برای اینکه تبلیغ درون جامعه بهائی به خوبی نهادینه شود، روش تبلیغ، جزء مواد درسی و متون آموزشی آن ها قرار گرفته است و جوانان بهائی موظف به آموختن درس تبلیغ هستند. آن ها باید از آغاز سنین رشد فنون تبلیغی ویژه بهائیت را که آمیزه ای از نفاق و پنهان کاری تزویر و خدعه است بیاموزند.

مبلغان برای اینکه بتوانند در جذب انسان های غافل پیشرفتی حاصل کنند باید برای اجرای این وظیفه، رنج سفر را به دوش کشند و «به اطراف مملکت بلکه به اطراف عالم سفر نمایند»

تاکید رهبران بر رفتار منافقانه

رهبران بهائی نیز برای اجرای صحیح امر تبلیغ سفارش های زیادی به مبلغان خود دارند عباس افندی در این باره رساله ای به نام “راهنمای تبلیغ” نگاشته و توصیه های خود را درباره اهمیت و کیفیت تبلیغ بیان کرده است.

از جمله اموری که یک مبلغ بهائی در زمان تبلیغ باید به آن توجه کند این است که برای نفوذ در میان مردم ابتدا باید مخاطب شناسی کند؛ یعنی با چهره ای عوام فریبانه، بذر را درون زمینی بپاشد که عاری از آموخته های عقلانی و وحیانی باشد تا کسی متوجه بی محتوایی سخنانشان نشود یا در مقابل آنان عکس العملی نشان ندهند.

به مبلغان بهائی توصیه می شود برای آنکه مشتشان در مناظرات باز نشود، اجازه بدهند طرف مقابل سخن را شروع کند و فقط در اثبات ادعاهای خود سخن بگویند و از سوال و جواب نیز اجتناب کنند.

آنچه میرزا حسینعلی و فرزندش عباس افندی به بهائیان آموخته اند آن است که در راه تبلیغ با چهره ای نفاق آلود، خود را آنگونه که باعث جذب و کشش مخاطب می شود نشان دهند، نه آنکه در واقع هستند؛ از این رو به صاحبان سِمَت یا مِکنت و جایگاه، توصیه می کند چهره ای زاهدانه از خود نشان دهند: « هر نفسی که اراده تبلیغ نماید اگر متوجه به سمتی است باید ظاهر را از اشیاء دنیا کلها و باطن را از ذکرش مقدس و منزه نماید» (رساله راهنمای تبلیغ صفحه 69)

آن ها باید چهره خود را با حسن اخلاق بیارایند تا دیگران شیفته مرام و اخلاقشان شوند.

 

برگرفته از کتاب بافته های عنکبوتی نوشته حمید فلاحتی