رسانه و بهائیت (1)حمایت رسانه های بیگانه

رسانه و بهائیت (1)حمایت رسانه های بیگانه
0

بازدیدها: 27

رسانه و بهائیت

با گسترش ارتباطات و تبدیل کره زمین به دهکده جهانی، وضعیت جهان به شکلی در آمده که هرکس بر جریان اطلاعات احاطه داشته باشد، بر جهان تسلط دارد. و دقیقا به همین دلیل استکبار جهانی تلاش می کند، با ایجاد رسانه های وابسته به خود و یا با نفوذ در رسانه های مستقل، به تدریج سلطه خبری خود را به همه جهان دیکته کند.

در حقیقت بخش عمده ای از نبرد نظام سلطه با کشورهای شرقی و اسلامی و جنبش های اصیل آن، جنگ فرهنگی است. در این نبرد، رسانه ها بار عظیمی از حملات سیاسی و تبلیغاتی را به عهده دارند.

 

کدام رسانه ها از بهائیان حمایت می کنند؟ 

وابستگی بهائیت به قدرت های استکباری، واضح و روشن است. در کنار حمایت های صریح رؤسای جمهور آمریکا و سران رژیم صهیونیستی از بهائیت، رسانه های استکباری هم به پشتیبانی گسترده از این فرقه پرداخته اند.

رسانه های انگلیسی

رسانه های انگلیسی همپای سیاستمداران کشورشان از حامیان قدیمی بهائیت می باشند. در ادامه به چند مورد از این حمایت های رسانه ای اشاره می کنیم.

  1. در اردیبهشت سال 1342ه.ش، زمانی که اعضای اولین دوره بیت العدل در اسرائیل مشخص شدند، کنفرانس مفصلی در لندن (محل دفن شوقی افندی، از رهبران فرقه بهائیت) برگزار کردند که در مطبوعات انگلستان انعکاس زیادی داده شد. بهیه مظفری نژاد که در این اجلاس شرکت کرده بود، می نویسد: «چند روزنامه انگلیسی از جمله «تایمز»، «آبزرور»، «ساندی تایمز» اخباری راجع به کنگره درج می کردند، ولی تنها روزنامه ای که مشتری پر و پا قرص کنگره بود، روزنامه «ایوینینگ نیوز» بود که هر روز اخبار کنگره را به قول خودمان، با عکس و تفصیلات درج می کرد…» (1)
  2. رادیو بی بی سی نیز به هر بهانه ای به تعریف و تمجید از فرقه بهائیت می پرداخت. به عنوان مثال: در یک برنامه رادیویی بی بی سی، با عنوان «پیامی از لندن به موریس» خانم مهرانگیز منصف، یکی از بهائیان ساکن لندن، مؤکداً موضوع عدالت اجتماعی و رفع تعصبات و تبعیضات را که بهائیان سراسر جهان برای نیل به استقرار جهانی آن می کوشند، گوشزد کرد…» (2)
رسانه های آمریکائی

زمانی که کنفرانس بهائیان در شهر شیکاگو برگزار شد، طبق نوشته شخصی به نام جلال صحیحی، از بهائیان شرکت کننده در اجلاس، اخبار این همایش در بیش از چهارصد روزنامه منتشر شد. (3)

نشریات مهم آمریکائی نیز، به هر بهانه ای به تبلیغ بهائیت می پرداختند. به عنوان نمونه: روزنامه تایم در شماره 26 آوریل 1963م، در مقاله ای، با انتشار مصاحبۀ روحیه ماکسول (همسر شوقی افندی)، به تبلیغ بهائیت می پردازد.(4)

رسانه های فرانسوی

رسانه های فرانسه نیز مانند انگلیس و آمریکا، به انعکاس خبری گسترده ای درباره بهائیت می پرداختند. به عنوان نمونه در مرداد 1355ه.ش، کنفرانس بین المللی! بهائیان در پاریس برگزار شد. نشریه رسمی محفل ملی بهائیان ایران، درباره پوشش خبری این کنفرانس می نویسد: «… در کلیه جلسات کنفرانس، مخبرین جراید و رادیو و تلویزیون حاضر بودند و اخبار کنفرانس را پخش می کردند و تلویزیون فرانسه کنفرانس را نشان می داد. جراید معتبر مانند لوموند، سوسو اکسپرس، فیگارو چند شماره مقالات و مطالبی درباره کنفرانس و تعالیم بهائیت درج کردند.» (5)

رسانه های اسرائیلی

رسانه های رژیم صهیونیستی نیز به حمایت گسترده از تشکیلات بهائیت پرداختند.

  1. در نشریه امری از قول محفل روحانی ملی بهائیان آمریکا، گزارشی در این زمینه آمده است: «در روز 29 دسامبر سال 1952م در بخش انگلیسی زبان رادیو اسرائیل، برنامه ای پیرامون بهائیت پخش شد، که در خلال آن روحیه ماکسول دو بار دربارۀ تاریخچه باب (رهبر فرقه بابیه) و بهاءالله (مؤسس فرقه بهائیت) و دفن اجساد آنان در فلسطین اشغالی توضیحاتی داد… مجری برنامه نیز در ابتدا در اظهاراتی جانبدارانه گفت: اکنون کشور اسرائیل نه تنها مرکز دیانت کلیمی و مسیحی است بلکه دیانت چهارمی نیز که دیانت بهائی است، مرکزش در این سرزمین است.» (6)
  2. نشریه هفتگی جروزالم پست نیز در شماره 26 آوریل 1963م خود، انتخاب اولین دوره اعضای کادر مرکزی بهائیان جهان، موسوم به بیت العدل را منتشر کرد. در ادامه اسامی منتخبین و خبر حرکت آنها برای شرکت در کنفرانس لندن را درج می کند. در همین نشریه سکوت یک دقیقه ای بهائیان و پیام تسلیت ایشان به مناسبت مرگ رئیس جمهور اسرائیل (اسحاق بن زوی) منتشر می شود.
  3. بهائیان به مناسبت های مختلف، مراسم گوناگونی برگزار می کنند. این کار بهانه لازم را برای تبلیغ بهائیت، در اختیار رسانه های اسرائیلی قرار می دهد. به عنوان مثال: به مناسبت صدمین سال ورود بهاءالله به فلسطین در سال 1347ه.ش، مراسمی در اسرائیل برپا کردند. خبر این مراسم در نشریات مختلف اسرائیلی منتشر شد.

موارد فوق نمونه های کوچکی از حمایت های رسانه ای بعضی از کشورها، از بهائیت می باشد. این حمایت ها در گذشته صورت گرفته است و هم اکنون نیز ادامه دارد.

سؤال پایانی

آیا این پوشش خبریِ برنامه ریزی شده با این وسعت، جز با هماهنگی کامل امپریالیسم خبری ممکن است؟

در مقالات بعدی به بررسی رسانه های بهائی، و نقش آنها در تبلیغ بهائیت و مقابله با مخالفانشان، پرداخته می شود.

 

پی نوشت:

  1. آهنگ بدیع، سال 1342، شماره 3تا6، صص 225، 228 و 229
  2. اخبار امری، سال 1349، ش10، صص285-286
  3. آهنگ بدیع، سال 1342، ش6-7، ص123
  4. اخبار امری، آبان-آذر 1342، ش8و9، ص 504
  5. اخبار امری، سال 1355، ش11، صص 302-303
  6. نجفی، بهائیان، تهران، طهوری، 1357، صص 735و736، به نقل از اخبار امری

(بر گرفته از نشریه ایام)