رسانه و بهائیت (2) بهائیان و شبکه های ماهواره ای

بهائیتبهائیت، ایران و استعمار رسانه و بهائیت (۲) بهائیان و شبکه های ماهواره ای
0

بازدیدها: 76

رسانه های بهائی

بهاييان قبل از انقلاب اسلامي در سطوح بالاي حکومت پهلوي نفوذ داشتند. پس از پيروزي انقلاب اسلامي، بر اساس قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، آنها به عنوان اقليت ديني يا مذهبي پذيرفته نشدند و اجازه فعاليت رسمي به ایشان داده نشد. به همین علت مقابله بهائیان با نظام جمهوری اسلامی، در ابعاد مختلف از جمله فعاليت هاي رسانه اي آغاز شد.

رسانه های فارسی زبان ماهواره ای

سبک زندگی غربی، محتوای اصلی رسانه های جهانی را شامل می شود. نمایندگان تولید محتوای این رسانه ها، افراد مختلف از فرقه ها و باورهای هم جهت با غرب هستند. با بررسی ساختار نیروهای انسانی و محتوای پیامِ رسانه های فارسی زبان ماهواره ای، نقش بهائیان را در مدیریت و تولید محتوای آنها می بینیم.

شبکه های ماهواره ای

فرقه بهائيت به امر تبليغات، بسيار اهميت مي دهد و هر سال ميليون ها دلار براي اين كار هزينه مي كند.  بيت العدل حيفا، با ميليون ها دلار هزينه، براي خريد «فضا» و «وقت»، از طريق ماهواره هاي گوناگون و كمك هاي چشمگير به تلويزيون هاي ماهواره اي، تبلیغ بهائیت و مقابله با مخالفان خود را پيگيري مي كند.

در ادامه رویکردهای مشترک فرقه بهائیت با دشمنان ملت ایران را در رسانه ها مرور می کنیم:

بی بی سی فارسی

رسانه های انگلیسی از گذشته حامی بهائیت بوده اند. امروزه نیز بخش اعظم خبر رسانی فرقۀ بهائیت در جهان برعهده رسانۀ بی بی سی است. رادیو فارسی بی بی سی که در دوم دی ماه 1319ه.ش با مسئولیت شخصی به نام حسن مؤقر بالیوزی، از رهبران سرشناس بهائیان، آغاز به‌کار کرد، تأثیر انکار نشدنی بهائیان را در مدتی طولانی بر سیاستگذاری این رسانه نشان می دهد. (پایگاه خبری-تحلیلی فرارو، 1389)

 

«حسن موقر بالیوزی» کیست؟
«حسن موقر بالیوزی» متولد ۱۶ شهریور ۱۲۸۷ه.ش در شیراز و متوفی ۲۳ بهمن ۱۳۵۹ه.ش در لندن، پسر «علی محمد خان موقرالدوله»، از اعضای خاندان «اَفنان» (نواده علی محمد باب، موسس فرقه بابیه) بنیانگذار، مدیر و اولین گوینده بخش فارسی بی‌بی‌سی بود. پدرش موقرالدوله و مادرش منورخانم بودند. در سال ۱۳۰۰ه.ش و پس از مرگ پدرش، لقب موقرالدوله به او رسید. حسن بالیوزی در بیروت و انگلستان تحصیل کرد و ساکن لندن شد. از سال ۱۹۳۷- ۱۹۶۰م رئیس محفل روحانی بهائیان بریتانیا گردید. وی اندکی پیش از مرگ شوقی افندی (وصی و جانشین بهاء‌الله) در سال ۱۹۵۷م، یکی از اعضای حلقه رهبری فرقه بهایی موسوم به «ایادی امرالله» گردید.
حسن بالیوزی
اولین پیام

«در این هنگام که خبر فرستی به وسیله رادیو به زبان فارسی از بریتانیای کبیر آغاز می‌شود، بنگاه رادیوی انگلستان به تمام گوش دهندگان ایرانی و فارسی زبانان درهر جای جهان که باشند درود می‌گوید.» جمله ی بالا صدای “بال یوزی” در لحظه افتتاح رادیو بی‌بی‌سی فارسی است.

نفوذ بهائیان در بی بی سی

خشت بنای اولین رسانه فارسی زبان خارجی، با سرمایه گذاری بهایی ها و کمک وزارت امور خارجه بریتانیا گذاشته شد. بالیوزی تشکیلات بهایی را در بی بی سی فارسی کادر سازی کرد. وی حتی فردی به نام «دهقان» را که از اعضای فرقه بهائیت بود، جانشین خود کرد. از دیگر بهائیانی که در این رادیو بودند می توان به «شاداب وجدی»، «لطفعلی خنجی» و «باقر معین» اشاره کرد.

بهائیان، امروز در جهان هیچ رسانه ای مورد اعتمادتر از بی بی سی فارسی برای خود سراغ ندارند، چرا که این رسانه به دستاویزی برای اِعمال سلایق و ابراز بدعتهای دینی این فرقه تبدیل شده است.

نفوذ بهائیان در شبکه بی بی سی فارسی را، علاوه بر ساختار منابع انسانی این شبکه، در تبلیغات غیر مستقیم این رسانه برای این فرقه می توان مشاهده کرد. به عنوان نمونه:
• بهائیت، آیینی است که توسط بخش‌های سکولار جامعه اسرائیل …
• یکی از دوستان خوب من بهایی بود …
این‌ رپورتاژ آگهی‌ها، خوش خدمتی است که انگلیسی‌ها در حمایت از دوستان بهائیشان از طریق شبکه “‌بی‌بی‌سی” بر روی آنتن می‌بردند.
علاوه بر نیروی انسانی و برنامه ها، جای دیگری که می توان دست بهایی ها را پشت این رسانه دید، کمک های مالی افراد و بنیادهای بهایی به آن است که در کنار کمک های دولتی از مالیات انگلیسی ها، قابل توجه است.

 

شبکه من و تو

شاید بتوان شبکه من و تو را بهایی ترین رسانه فارسی زبان ماهواره ای عنوان کرد. این رسانه بیشترین سهم را در ترویج اندیشه بهایی و اهداف ضد دینی دارد.

شبکه تلویزیونی من و تو، ۲۸ اکتبر ۲۰۱۰م در انگلستان از دل شبکه‌ای به نام «ببین‌تی‌وی» توسط گروه تلویزیونی مرجان متولد شد. مالک این گروه کیوان عباسی و مرجان عباسی زوج ایرانی – بریتانیایی هستند. دفتر این شبکه در لندن است و به پخش برنامه‌های مستند، خبری، فیلم و سریال مشغول است.

پس از انتشار آکهی استخدام در وبلاگ «رها اعتمادی» (از اعضای شبکه من و تو) بهایی بودن این شبکه آشکار شد. او شرط اصلی برای پذیرفته‌شدن به عنوان مجری در این شبکه را اعتقاد راسخ به فرقه بهائیت و مخالفت با جمهوری اسلامی ایران عنوان می کند.

من و توعوامل اصلی شبکه من و تو
رها اعتمادی

رها اعتمادی فردی بهایی زاده و از خانواده نوکران و خدمتکاران دربار پهلوی است. او از چند سال پیش با پشتیبانی همه جانبه و البته غیر علنی عوامل بی بی سی، گروهی به نام «جوانان بدون مرز» را برای ضدیت با جمهوری اسلامی ایران راه‌اندازی کرد. همچنین تمامی عناصر همسو با فرقه ضاله بهائیت و ضد جمهوری اسلامی ایران را شناسایی و هسته اولیه من و تو را با آنها شکل داد.

کیوان عباسی

«کیوان عباسی» مدیر ارشد شبکه فارسی زبان «من و تو» می باشد. وی متولد مارس 1971م مصادف با اسفند 1349ه.ش در سیدنی استرالیا است. پدرش «فریبرز عباسی» از بهائیان بنام ایرانی و مادرش «تهمینه برزگر» از کارکنان وقت سفارت رژیم پهلوی در کانبرا، پایتخت استرالیا بوده است.

وی تا سال 1981، تحصیلات ابتدایی و مقدماتی را در مدرسه بهائیان سیدنی گذراند و از طریق پدرش که در رسانه های استرالیایی مشغول بکار بود، آشنایی ضمنی با رسانه داشت تا اینکه به پیشنهاد پسر عموی پدرش «بهروز عباسی» که در صدای VOA مشغول به فعالیت بود، به همراه پدرش برای همکاری با آن شبکه راهی ایالات متحده شد.

در هنگام تحصیل در اسرائیل با «مرجان اسکندری» یهودی تبار آشنا شد و در سال 2001م در مشرق الاذکار بهائیان واقع در شهر حیفا، با نامبرده ازدواج کرد.

منابع مالی شبکه من و تو

خیلی بعید است که منابع مالی این شبکه از تبلیغ کرم‌های پوست و محصولات لاغری تأمین شود. هزینه اداره یک شبکه تلویزیونی آن هم در کشور گرانی مانند انگلستان آنقدر زیاد است که چند محصول آرایشی بهداشتی از پس آن برنمی‌آید.

طبق اسناد مالی‌ شبکه من و تو در سال ۲۰۱۷م که در اداره شرکت‌های بریتانیا منتشر شده است، نزدیک یک میلیون پوند از طریق آگهی درآمد داشته و بیش از چهارمیلیون و ۷۰۰ هزار پوند، فقط صرف حقوق و دستمزد نیروهایش کرده است.

بقیه این مبلغ (صرف‌نظر از سایر هزینه‌های یک شبکه) از کجا تامین شده است؟ این شبکه طی ۹ سال فعالیت خود نزدیک به نیم‌میلیارد دلار هزینه کرده است، این پول را چه کسی داده است؟

اسپانسرهای شبکه من و تو

«کیوان عباسی» مدیر بهایی شبکه «من و تو»، در سال 1389ه.ش و پس از فتنه 88 در جلسه توجیهیِ اسپانسرها، برای تبدیل شبکه تلویزیون اینترنتی «ببین تی وی» به یک شبکه تلویزیونی ماهواره‌ای از نوع سیاسی-انترتینمنت (تفریحی و سرگرمی) شرکت کرد. وی خطاب به هم‌کیشان ثروتمند و متنفذ خود در آن جلسه گفته بود:

“شبکه بی‌بی‌سی فارسی شبکه دوران بحران است؛ شبکه‌ای که مخاطبان آن در زمان وضعیت سفید و حالت عادی به حداقل می‌رسد.

این مطلوب ما نیست، اگر حمایت‌هایی که از شبکه بی‌بی‌سی فارسی می‌شود، از من و دوستانم بشود شبکه‌ای راه‌اندازی خواهیم کرد که در زمان عادی با پخش برنامه‌های فرهنگی و جذاب، جوانان و مخاطبان خود را جذب کند تا در زمان بحران و آشوب و به قولی وضعیت قرمز بتواند اثرگذاری خود را داشته باشد؛ برنامه‌های فرهنگی برای جذب در روزهای عادی و برنامه‌های سیاسی برای تخریب در زمان بحران و آشوب.”

حرف کیوان عباسی که به همراه «رها اعتمادی»، در این جلسه شرکت کرده بود، مورد پسند شرکت کنندگان در آن جلسه واقع شد. قرار شد، اسپانسرها از طریق کانال های خود با حکومت بریتانیا، مجوزهای لازم را برای راه‌اندازی یک شبکه مجهز ماهواره‌ای با هدف تاثیرگذاری فرهنگی بر جامعه جوان ایران بگیرند.

اصلی ترین حامیان

الف) رابرت بالیوزی: وی متولد لندن و یکی از تاجران معروف در حوزه ساخت و ساز می باشد و مالک شرکت «Yorkter Limited» است. «رابرت بالیوزی» بعد از مرگ پدرش (حسن موقر بالیوزی) به یکی از رهبران ارشد جامعه بهائی انگلستان تبدیل شد. رابرت دارای روابط گسترده و نزدیکی با دولت و خانواده سلطنتی است. به دلیل اینکه کیوان و هیئت مدیره من و تو نمی‌خواستند این تلوزیون تازه تأسیس، دولتی شود، پیشنهاد سرمایه گذاران دولتی را رد کردند و با پذیرفتن پیشنهاد ۵۵ میلیون دلاری رابرت بالیوزی که یک سرمایه گذار خصوصی به حساب می‌آمد، شرکت تلویزیونی مرجان را وارد عمل کردند.

ب) کیوان به اصرار و پیشنهاد همسرش، به شخص صاحب نفوذ و ثروتمندی به نام «رهام هارونی» از اعضای سازمان یهودیان ایرانی تبار لندن معرفی می شود. به علاوه و همزمان از طریق عموی خود بهروز عباسی در آمریکا نیز به «حسن اعتمادی» (پدر رها اعتمادی) معرفی می شود و حمایت مادی و معنوی وی را نیز جلب می کند. لازم به ذکر است که حسن اعتمادی پسر عموی «یاسمین اعتماد امینی (همسر رضا [ربع] پهلوی و از اعضای انجمن بهائیان آمریکا) است.

عباسی با دستیابی به کمک های مالی فراوان، سرانجام در سال 2010م و تنها چند ماه پس از آشوب های درگرفته از فتنه 88، موفق به راه اندازی شبکه فارسی «من و تو» می شود.

 

صدای آمریکا

ریشه بهاییت در رسانه های اینترنتی و ماهواره ای فارسی زبان تنها محدود به خاک انگلیس نیست بلکه این فرقه در رسانه های فارسی زبان آمریکایی نیز نفوذ کرده است.

در آوريل 1979م و پس از پیروزی انقلاب اسلامي ايران، بخش فارسي راديو صداي آمريكا، با هدف جهت دهی به انقلاب ايران راه اندازی شد. در پي ناكامي در این هدفش، تغییر موضع داده و مقابله با انقلاب اسلامي و به چالش كشيدن آن را در دستور کار خود قرار داد.

احمد رضا بهارلو اولین رئیس بخش فارسی زبان صدای آمریکا بود. وی با اینکه بهایی نبود اما ارتباط خوبی با بهائیان و تمایل به نزدیکی به آنها داشت. به همین دلیل، اولین همكارانش در اين بخش رامش راسخ، بهروز عباسي و اكبر ناظمي بودند كه دو نفر اول از بهائيان مشهور ايراني در راديو و تلويزيون دوران پهلوي در ايران می باشند.
بعد از بهارلو این ارتباط با بهائیان قطع نشد و شیلا گنجی (از اعضای جامعه بهایی در سازمان ملل) به عنوان رئیس بخش فارسی، بر کرسی مدیریت نشست. او دایره ی فعالیت و نفوذ بهائیان در این رسانه را گسترش داد. گنجی نقش عمده ای در حفظ و تقویت بهاییت در شبکه ی «صدای آمریکا» ایفا کرد.

دخالت بهاییت در «صدای آمریکا» نیز مانند شبکه های دیگر فقط در محتوای برنامه ها محدود نشد. این نفوذ علاوه بر تبلیغات غیر مستقیم در این شبکه، در ساختار منابع انسانی نیز دیده می شود.

 

سخن پایانی

اهدافی مانند سبک زندگی غربی و ترویج ارزش های ضد دینی که هدف رسانه های غربی است و هم جهت با اهداف بهائیت نیز می باشد، در محتوای برنامه های ماهواره ای به وضوح دیده می شود.

همچنین نفوذ بهائیت به برنامه های این شبکه ها محدود نشده و در ساختار اداری این موسسات نیز وجود دارد. به همین دلیل، با حضور افراد نفوذی، اهداف بهائیان برنامه ریزی شده تر و عمیقتر دنبال می شود.

هدف اصلی نفوذ در شبکه های ماهواره ای، دستیابی و تأثیر بر افکار عمومی با رویکردی غیر مستقیم است. با کمی دقت، رد پای بهائیت را در بسیاری از رسانه ها و پیام های ضد دینی و غیر اخلاقی می بینیم.