سندی در رد اتهام وهابیت به شیعه در کتابخانه فاطمی

کتاب کتابخانه
0

بازدیدها: 8

اتهام وهابیت به شیعه درباره اینکه قرآن شیعیان با قرآن آنها فرق دارد در قالب سندی متقن در کتابخانه حرم حضرت معصومه (س) پاسخ داده شده است.

اولین خطاب خداوند به پیامبر گرامی اسلام (ص) در غار حرا با عبارت «إقرأ ، بخوان» شروع شد و در ادامه در اولین جملاتی که بر ایشان نازل شد از اهمیت علم آموزی و کتابت علم سخن به میان آمده است که نشان دهنده اهمیت مطالعه علم آموزی و ترویج فرهنگ مطالعه در اسلام به عنوان دینی که ادعای کمال و تعالی بشر در هر دو بعد مادی و معنوی را دارد، است.

به تعبیر رهبر معظم انقلاب کتاب، دروازه ای به سوی جهان گسترده دانش و معرفت است و کتاب خوب یکی از بهترین ابزارهای کمال بشری است همه دستاوردهای بشر در سراسر عمر جهان تا آنجا که قابل کتابت بوده است در میان نوشته هایی است که انسان ها پدید آورده و می آورند.

بنابراین همانطور که وظیفه دینی و عرفی هر انسان نسبت به خود و جامعه ای که در آن زندگی می کند این است که نسبت به کتاب و کتابخوانی اهتمام ویژه داشته باشد و وظیفه جامعه و نهادهای اجتماعی نسبت به افراد جامعه این است که زیرساخت‌های تعویض فرهنگ کتاب و کتابخوانی را فراهم کنند تا علاوه بر دسترس بودن کتاب های مفید فضای مناسب مطالعه و تحقیق را در اختیار آنان قرار دهند و به دنبال این وظیفه و نیاز کتابخانه‌ها شکل گرفته اند.

کتابخانه، محل رجوع افراد متدین

درکشورما حرم اهل بیت علیهم السلام و مساجد همواره مورد رجوع مردم متدین بوده‌اند، انجام این رسالت اجتماعی را همواره مورد توجه قرار داده‌اند و کتابخانه های بزرگ پیرامون حرم ها مساجد و مراکز دینی شکل گرفته است که حرم حضرت معصومه (س) نیز از این قاعده مستثنا نبوده و در شهری که مرکز علوم دینی و اسلامی است و کتابخانه های بزرگی در آن وجود دارد یکی از کتابخانه های بزرگ را در خود جای داده است.

از این رو با توجه به اینکه به تازگی هفته کتاب و کتابخوانی را پشت سر گذاشتیم نگاهی به ظرفیت ها و منابع موجود در کتابخانه فاطمه می اندازیم تا شاید با معرفی این کتابخانه بتوانیم گامی در مسیر ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی بر داشته باشیم.

کتابخانه حرم مطهر حضرت معصومه (س) یا کتابخانه فاطمی قدمتش حداقل به عصر صفویه می‌رسد که علما و فرهیختگان و مردم عادی کتاب‌های خود را به این کتابخانه وقف کرده و می کنند. بنابراین پس از انقلاب اسلامی و توسعه فراوان همراه بوده و امروز به صورت یک کتابخانه غنی و بزرگ درآمده است که فضای مناسبی را در اختیار جویندگان علم و دانش قرار می دهد.

گنجینه قرآنی کتابخانه فاطمی

از گنجینه های منحصر به فرد کتابخانه فاطمی، گنجینه قرآن‌های چاپی است که یکی از گنجینه های مهم و مشهور در کشور است. زیرا از همه قرآن های چاپی در قطع‌های مختلف با خط های مختلف از کاتبان مختلف در چاپ‌های مختلف مربوط به دوره‌های مختلف را به زبانهای مختلف و با ترجمه و بی ترجمه در این گنجینه مشاهده می‌شود.

یکی از مواردی که وهابیت به شیعه اتهام می‌زنند این است که قرآن شیعیان با قرآن ما فرق دارد و یکی از جاهایی که اثبات می‌کند قرآن ما همان قرآن است و در سالهای مختلف و در تاریخ های مختلف چاپ شده است، این گنجینه است.

مجموعه قرآن های ثبت شده موجود در این گنجینه ۶۳۵ نسخه است که از این تعداد ۸۳ مورد با زبانهای غیر عربی و چاپ کشورهای آفریقایی آسیایی و اروپایی آمریکایی و استرالیایی است.

علاوه بر گنجینه‌های فوق که به صورت فیزیکی می‌تواند در اختیار محققان و دانش‌پژوهان قرار گیرد یک گنجینه غنی با ۲۷۹۳ عنوان محتوا در رابطه با حضرت معصومه (س) به صورت دیجیتال در اختیار محققان قرار گرفته است. که شامل ۷۴۴ عنوان کتاب ۸۳ عنوان مقاله ۵۴ عنوان پایان نامه ۸۴۴ فایل صوتی ۱۹۷ فایل تصویری و مستند و ۱۳۸ عنوان منابع سه بعدی می‌شود که در پرتال کتابخانه فاطمی به صورت ویژه بارگذاری شده است.

 

انتهای پیام

 

منبع: ایسنا