Visits: 4
ما به عنوان بنده خدا باید از او سپاسگزاری کنیم یا به سراغ مفهوم گنگ و تعریف نشده نشده کائنات برویم و از آن کمک بخواهیم؟ طبیعی است که همه ما ترجیح می دهیم که خدا را دوست بداریم و از شکر گذاری کنیم. حتی اگر ما را با دشواریها بیازماید و آرزوهایمان را برآورده نکند.
سالیانی است با ترجمه و انتشار کتابهای مختلفی درباره شکرگزاری، بازار این موضوع بسیار گرم شده است. کانال ها و گروه های متعددی در فضای مجازی پیرامون شکرگزاری تشکیل شده است. فعالیت این افراد ذیل عناوینی چون معجزه شکر گزاری، قدرت شکر گزاری، راز شکر گزاری، قدرت جذب و غیره انجام میشود. این موارد ممکن است این تصور را ایجاد کند که مقصود و مراد این افراد از شکرگزاری دقیقا همان چیزی است که در آموزههای دینی آمده است. بر این اساس ضروری است تا به این موضوع بپردازیم.
شکر گزاری یک امر فطری است
روشن است که شکر گزاری و قدردانی از هر کس که به ما نیکی میکند یک امر فطری است و حتی به اثبات دینی نیاز ندارد. با این وجود به دلیل اهمیت فوقالعاده آن نیز غفلت ما انسانها از توجه به داشتهها و نعمتها، شکرگزاری در آموزههای دینی مورد تاکید فراوان است. در باور دینی ما همه آنچه به دست میآوریم از سوی خداوند متعال است. بنابراین شکر حقیقی که به معنای کرنش، تواضع و بندگی در برابر است را باید به نیکی به جای آوریم.
یکی از ثمرات مهمی که در معارف دینی برای شکرگزاری بیان شده آن است که ازدیاد و فزونی نعمت را به دنبال خواهد داشت. از این رو فعالیت بسیاری از فعالان مجازی عرصه شکرگزاری بر این محور متمرکز است. فعالیتی که با فروش پکیج و دورههای مختلفی همراه است و بر اساس آن میتوان این افراد را «کاسب شکرگزاری» دانست. حقیقت آن است که موضوع شکرگزاری چندان پیچیده نیست که برای یادگیری چند و چون آن نیاز به صرف هزینه های هنگفت وجود داشته باشد.
با دقت در کتابها و دورههای کاسبان شکرگزاری، تاکید بر این موضوع را به روشنی میتوان مشاهده کرد:
شکرگزاری یک روش ساده برای ایجاد احساس خوب است.
شکرگزاری یک قانون است.
این قانون یکی از روشهای مثبت اندیشی است.
شکرگزاری قویترین ارتعاش به جهان هستی است.
هر چقدر بیشتر بابت نعمتهایتان شکرگزار خداوند باشید نعمت های بیشتری را وارد زندگی خود خواهید کرد.
ارسال ارتعاش به کائنات
بین قانون جذب و قانون شکرگزاری رابطه وجود دارد. به این صورت که وقتی شما بابت نعمت های زندگیتان شکرگزاری میکنید. و بابت خواستهها و آرزوهایتان شکر گزاری میکنید. در حال توجه کردن به خواستهها و آرزوهایتان هستید. این کار باعث می شود که با توجه به اهدافی که به «کائنات» میفرستید چیزهایی که میخواهید وارد زندگی تان بشود.
ایجاد احساس خوب، ارسال ارتعاش به کائنات، رابطه با قانون جذب و غیره از اصطلاحات و مفاهیمی است که فراوان در این فضاها به چشم میخورد. به روشنی میتوان دریافت که شکرگزاری را باید در منظومه سخنان مروجان قانون جذب تحلیل و بررسی نمود. در پکیجهای شکرگزاری، محوریت اصلی با مفاهیم مبهم چون: کائنات، ارتعاشات آن و تغییر فرکانس وجودی است.
البته از خداوند نیز سخن به میان میآید ولی محوریت اصلی از آن کائنات است. در واقع این بسته ها و کلاس ها، همچون اصل قانون جذب، مبتنی بر ادعاهایی هستند که نه علم آنها را تعیین میکند و نه دین. اینکه شکرگزاری فرکانس ما را با کائنات هماهنگ میکند تا آنچه می خواهیم به دست آوریم. اینکه در شکرگزاری باید از ادبیات خاصی استفاده کرد و در غیر اینصورت شکرگزاری اثر و ارزشی ندارد. این که با شکرگزاری کائنات بیشتر به ما می بخشد و غیره تماما ادعاهای بدون دلیل و ثابت نشده است.
کاسبان شکر گزاری
نکته ای که شاید علاقمندان به این دورهها کمتر به آن توجه کنند، غایت و مقصود اصلی از این مدل از شکرگزاری است. ایجاد یک حس خوب و جذب ثروت و بهرههای مادی از کائنات. به بیان دیگر شکرگزاری در نگاه مروجان قانون جذب بیشتر به یک تکنیک شبیه است تا یک ارتباط خاضعانه با خالق و کرنش در برابر او. در آموزههای تفکر نو، شکرگزاری از کارکرد اصلی خود که یک عبادت است خارج میشود و به عنوان ابزاری برای جلب منفعتهای بیشتر جلوه میکند.
یکی دیگر از نکات حائز اهمیت اینکه، در میان جملات کاسبان شکرگزاری تعابیری مشاهده میشود که به هیچ وجه قابل قبول نیست. میگویند اینطور نگویید که «خدایا شکرت که مریضی را از من دور کردی». چون این تعبیر باعث می شود مریضی به سوی تو بیاید باید بگویی: «خدایا شکرت که به من سلامتی دادی».
مگر نه این است که ما این جملات و تعابیر را خطاب به خداوندی میگوییم که عالم، خبیر، بصیر و حکیم است؟ اما گویا تصور این عده با موجودی (معاذالله) نادان طرف هستیم که منظور ما را متوجه نمیشود. واقعا چه تصوری از خدا در این سخنان نهفته است؟ آیا خدایی که این کاسبان به شکرگزاری از او دعوت می کنند همان خدایی است که ما در قرآن می یابیم؟
خالق مهربانی ها
فریب این سخنان به ظاهر علمی و در واقع تهی از هر مستند علمی را نباید خورد. همه ما می توانیم روزانه هزار بگوییم «خدایا شکرت که مریض نیستم بیماران دیگر را هم شفا بده». برای خداوند علیم حکیم تفاوتی نمیکند که این جملات را بگوییم و یا بگوییم: «خدایا شکرت که به من سلامتی دادی، به دیگران هم سلامتی ببخش».
ما به عنوان بنده خدا باید از او سپاسگزاری کنیم و کمک بخواهیم یا به سراغ مفهوم گنگ و یا تعریف نشده کائنات برویم و از آن کمک بخواهیم؟ طبیعی است همه ما ترجیح می دهیم که خدا را دوست بداریم و شکرگزاری کنیم. حتی اگر ما را با دشواری ها بیازماید و آرزوهای ما را برآورده نکند. او خالق مهربانی است که سزاوار عشق و ستایش است. هرچه داریم از اوست و هیچکس بخشنده و مهربان تر از او نیست.
انتهای پیام
منبع: بهداشت معنوی