عبدالبهاء (عباس افندی) کیست؟

0 2,190

Visits: 405

عبدالبهاء کیست؟

عباس افندی، ملقب به عبدالبهاء در ۵ جمادی الاولی ۱۲۶۰ ق در تهران متولد شد. او از ۹ سالگی در تبعیدهای پدرش، بهاء الله همراه وی بود. عبدالحسین آواره (مبلغ سابق بهائی) درباره تحصیلات وی می نویسد: «عبدالبهاء آن قدر مربی دارد که از حد، خارج است. نخستین معلمش همان پدرش بهاء و بعد از مسافرت پدرش به کوههای سلیمانیه، میرزا موسی کلیم و سپس نزد شیخ عبدالسلام شوافی از حکما و علمای مشهور بغداد تحصیل کرده است.» (عبدالحسین آیتی، کشف الحیل، ج۱، ص ۱۱۷)

 

عبدالبهاء کیست

 

عباس افندی (غصن اعظم)

  • بهاءالله در کتاب عهدی (وصیت نامه) عباس افندی را نخستین جانشین خود معرفی کرده است. بهاءالله، لقب (غصن اعظم) را به عباس افندی داد. همچنین فرزند دیگرش محمدعلی افندی را جانشین عباس افندی قرار داد. و او را (غصن اکبر) نامید.
  • بهاء الله در وصیت نامه خود تأکید می کند: «وصیه الله آنکه باید اغصان و افنان و منتسبین طرآ به غصن اعظم ناظر باشند.» (کتاب عهدی، مجموعه الواح بهاء الله، ص۳۹۹) بهاءالله، عبدالبهاء را به عنوان مرکز عهد و پیمان معرفی می کند، گرچه، دلایلی از پیروان محمدعلی افندی، برای برتری غصن اکبر نسبت به برادرش وجود دارد.

بهاءالله در وصیت نامه خود به فرزندان و پیروانش توصیه کرده است، دلبستگی به دنیا نداشته باشند. گویا خواسته دعواهای قبلی خودش و برادرش صبح ازل، دوباره تکرار نشود. اما این وصیت نیز اختلاف بر سر ریاست را در فرزندانش از بین نبرد.

  • به محض مرگ حسین علی نوری (بهاءالله) فرزندانش اختلافات بر سر جانشینی را آغاز کردند. میرزا آقا جان کاشانی کاتب بهاءالله و چند نفر از نزدیکان وی، جانشینی عبدالبهاء را انکار کردند. ایشان او را خارج از «دین بهاء» می دانستند.(مکاتیب، ج۱، ص۴۴۲و۴۴۳)
  • سرانجام عبدالبهاء توانست برادرش را کنار بزند و خودش جانشین بهاء شود. (شبیه کار پدرش بهاءالله نسبت به برکناری عمویش صبح ازل)

 

سفرهای عبدالبهاء به اروپا و آمریکا

 

سفرهای عبدالبهاء

در پی انقلاب ترک در ترکیه و پس از خلع سلطان عبدالحمید از سطنت، محدودیتهای عبدالبهاء برطرف شد. او در ۱۳۲۸، به مصر و سپس به اروپا و آمریکا سفر کرد. این سفر ۳ سال طول کشید. در این ایام، عبدالبهاء تعالیمی را به عنوان تعالیم اصلی بهاء معرفی کرد. امروزه این تعالیم را با عنوان تعالیم دوازده گانه می شناسند. هرچند به مرور زمان تعداد انها بیشتر شد.(موژان مومن، جامعه بهائی عشق آباد، ص۱۸۵)

عباس افندی بسیار شیفته تمدن غرب بود. این امر در خطابه ها و سخنانش دیده می شود. (خطابات عبدالبهاء، ج۱،ص۱۲۴)

سرانجام عباس افندی

عبدالبهاء در سال ۱۳۴۰ق/۱۳۰۰ش در پی بیماری درگذشت. در پی آن، هواداران و دوستان غربی او  با بازماندگانش ابراز همدردی کردند. از جمله وزیر مستعمرات انگلستان، مستر وینستون چرچیل و جنرال کنگوریو، فرمانده قوای اعزامی مصر. (خطابات عبدالبهاء،ج۱، ص۲۲۶) قبر او در کنار مقبره باب، در کوه کرمل، در کنار شهر حیفا قرار دارد.

از آثار عبدالبهاء میتوان به کتب زیر اشاره کرد:

  • مقاله شخصی سیاح
  • رساله مدنیه
  • کتاب سیاسیه
  • کتاب مکاتیب
  • الواح وصایای مبارکه(وصیت نامه)
  • و…

(برگرفته از کتاب در جستجوی حقیقت، علیرضا روزبهانی)