عهدین از منظر قرآن

0

بازدیدها: 79

تحریف عهدین از منظر قرآن، یکی از مباحثی است که از دیرباز تاکنون مطرح بوده است. برخی متفکران مدعی هستند که عهدین از دیدگاه قرآن تحریف نشده و اگر تحریفی هم در آن صورت گرفته، فقط تحریف های تفسیری و اختلاف قرائت است.(1) در مقابل، بیشتر علمای اسلام به تحریف لفظی عهدین معتقدند.
بررسی آیات قرآن درباره عهدین، برای رسیدن به نگاهی صحیح …

تصدیق عهدین در قرآن

* قرآن در برخی از آیات، تورات و انجیلی که به موسی و عیسی نازل شده را دارای نور و هدایت میداند. (انعام: 91)
* قرآن می فرماید: «… که در آن حکم خدا وجود دارد.» (مائده: 43)
* و یا قرآن کریم از یهودیان و مسیحیان می خواهد که تورات و انجیل را اقامه کنند. (مائده: 68)
اما باید توجه داشت که این آیات همه عهدینی که در زمان پیامبر اسلام موجود بوده را تأیید نمی کند بلکه با تعبیر «فیها حکم الله» نشان می دهد که در این کتاب حکم خدا وجود دارد، نه اینکه کل این کتاب کلام خدا باشد. همچنین تصدیق قرآن با توجه به آیه 91 سوره مبارکه انعام، فقط ناظر به کتاب است که موسی آورده نه کتابی که امروزه موجود است.

تحریف تفسیری عهدین از منظر قرآن

قرآن کریم یهود را به سبب تحریف منظور کلمات و تفسیرهای نابجا از تورات نکوهش می کند؛ از جمله در آیه 75 سوره مبارکه بقره می فرماید: «همانا گروهی از آنها کلام خدا را می شنوند و بعد از آنکه درباره آن اندیشیدند، آن را تحریف می کنند». قرآن در این آیه به تحریف معنایی و تفسیری کلام خدا از سوی یهودیان اشاره دارد.

برخی از ادعاهای نادرست یهود از دیدگاه قرآن

• مداخله نکردن خداوند در هستی پس از خلقت (مائده: 64)
• حذف مطالب مربوط به آخرت (بقره: 70-75)
• تقلیل عذاب یهود به مدت چند روز (بقره: 80 ؛ آل عمران: 24)
• قول به رابطه پدر و فرزندی قوم یهود با خداوند (مائده: 18)
• کتمان بشارت ظهور پیامبر اسلام و تغییر اوصاف وی (اعراف: 157)
• پسر خدا دانستن عزیر (توبه: 30)
• حلال کردن مال غیر یهود بر یهود (آل عمران: 75)

برخی از ادعاهای نادرست مسیحیان از دیدگاه قرآن

• تصور رابطه پدر و فرزندی نصارا با خداوند (مائده: 18)
• پسر خدا شمردن مسیح (توبه: 30)
• باور به تثلیث (مائده: 73 ؛ نساء: 171)
• کتمان بشارت عیسی به ظهور پیامبر اسلام (اعراف: 157 ؛ بقره: 146)

دیدگاه قرآن در مورد کتمان برخی از آیات

قرآن در برخی از آیات اهل کتاب را به دلیل مخفی کردن کتاب هایشان سرزنش و به سبب کتان برخی از آیات آنها را لعن می کند. قرآن کریم در سوره مبارکه بقره آیه 159 می فرماید:«کسانی که نشانه های روشن و رهنمودی را که فرو فرستادیم، بعد از آنکه برای مردم در کتاب توضیح دادیم، نهفته می دارند آناه را خدا لعنت کند و لعنت کنندگان لعنتشان کنند».
همچنین در سوره مبارکه انعام آیه 91 می فرماید:«بگو: کتابی را که موسی برای روشنایی و هدایت مردم آورد، چه کسی بر او نازل کرده بود؟ آن را بر کاغذها نوشتید، پاره ای از آن را آشکار می سازید ولی بیشترین آن را پنهان می دارید».

تحریف به اضافه و تناقضات در عهدین

قرآن مجید بیان می دارد که یهودیان نه تنها بسیاری از آیات را مخفی ساختند، بلکه مرتکب خطایی بزرگتر شدند و آیات زیادی را ساختند و به عنوان کلام خدا به دیگران معرفی کردند. قرآن در آیات (بقره: 79 و آل عمران: 78) با صراحت از گروهی می گوید که کتابی را با دست خود نوشتند و ان را کلام خدا معرفی کردند. این افراد همان اهل کتابی هستند که آگاهانه به خدا دروغ نسبت می دهند.
به غیر از آیات فوق آیات دیگری نیز وجود دارد که تحریف در عهدین را تأیید می کند. قرآن کریم بیان می دارد که در کتب آسمانی نباید تناقض وجود داشته باشد در حالی که در قسمت های مختلف عهدین تناقضات فراوانی وجود دارد.

تعارضات در عهدین با قرآن

یکی دیگر از دلایلی که قرآن، تورات و انجیل را تحریف شده می داند وجود تعارض در نقل های عهدین با قرآن کریم است. برای نمونه عهدین مدعی است که حضرت سلیمان در اواخر عمر به بت پرستی گرایش پیدا کرد(2) و یا داستان مصلوب شدن حضرت عیسی(3) و یا ناپاک شمردن سلسله نسب آن حضرت(4)، همه از دیدگاه قرآن غیر معتبر شناخته شده، چرا که قرآن انبیاء الهی را معصوم و مبری از خطا معرفی می کند.

نفی عهدین یا اثبات آن؟!

با توجه به موارد بیان شده می توان نتیجه گرفت که از منظر قرآن در عهدین حکم خدا وجود دارد، اما متاسفانه اکثر آیات آن تحریف شده است. این مسئله هیچگاه به نفی یا اثبات عهدین نینجامیده و در احادیث اسلامی ضمن اینکه به موارد تحریف شده آن اشاره شده، در مواردی نیز تصدیق شده است. عهدین از این منظر مانند یک کتاب تاریخی است که برخی از نقل های آن صحیح و برخی اشتباه است.