بازدیدها: 1
تشابه در اخلاق و نحوه خلقت میان رسول خدا (ص) و اهل بیت (ع) نکته ای است که در روایات معتبر فریقین به آن اشاره شده است. اما در قرآن کریم، خدای متعال پیامبر خود را رحمت برای عالمیان معرفی کرده و از اخلاق حضرت به نیکوترین اخلاق یاد می کند. امام زمان (ع) هم در خلقت و هم در اخلاق، شبیه به پیامبر (ص) هستند؛ در نتیجه با اتهام به امام (ع) به پیامبر (ص) نیز تهمت زده شده است.
پیامبر (ص) فرمودند: خداوند متعال هفت هزار سال پیش از خلقت آدم، من و اهل بیت مرا از یک نور واحد آفرید، سپس ما را به صلب آدم انتقال داد و بعد از صلب او به سوى صلبهاى پاک و پاکیزه دیگری انتقال داد.
به گزارش فاران نیوز، مفتیان وهابی در شبکه های معاند خود با تهمت به علمای گرانقدر شیعه به دروغ ادعا کرده اند، آخوندهای شیعه معتقدند برای ظهور امام زمان (عج) باید جنگ و خونریزی به اوج خود برسد تا امام ظهور کند! از همین رو آنان با ایجاد گروهک های تروریستی همانند سپاه پاسداران به جنگ و خونریزی برای تسریع در ظهور امامشان اقدام کردهاند. به همین دلیل، شیعیان معتقدند در آخرالزمان و ظهور مهدی موعود (عج) دنیا به وسیله قتل و کشتار مطیع امام زمان (عج) میشود.
در پاسخ به این اتهام يك نكته بيان می شود:
اتهام زنی به شیعیان، امری طبیعی در کارهای روزمره مفتیان وهابی است. زیرا آنان به دلیل دشمنی با مکتب اهل بیت (ع) و پیروانشان، از هیچگونه تهمتی دریغ نمی کنند. یکی از اعتقادات اصولی شیعه آن است که ائمه معصومین (ع) را وارثان و جانشینان رسول خدا (ص) میدانند و این سخن بارها از جانب علمای شیعه به اثبات رسیده است. خدای رحمان هنگامی که میخواهد رسول خود را معرفی کند، صفاتی را برای حضرت (ص) بیان میکند که نشان از شخصیت الهی و بی نظیر ایشان دارد.
خدای رحمان در بیان آن صفات متعالیه می فرماید: «وَإِنَّكَ لَعَلَى خُلُقٍ عَظِيمٍ (قلم/۴) و یقیناً تو بر بلندای سجایای اخلاقی عظیمی قرار داری.» و نیز فرمودند: «وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلَّا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ (انبياء/۱۰۷) و تو را جز رحمتی برای جهانیان نفرستادیم.» این دو آیه که به عنوان نمونه، بیان کننده فقط دو ویژگی از هزاران خصلت بی نظیر خاتم الانبیاء (ص) دارد، پرده از اخلاق نیکوی حضرت بر میدارد و وجود مقدسش را جلوه رحمت الهی در میان مخلوقات عالم هستی معرفی میکند.
حال بر اساس فرامین الهی، ائمه معصومین (ع) و یا همان وارثان پیامبر خاتم (ص) همان ویژگیهای حضرت را در وجود خود دارند و خلق و خویی شبیه حضرت با همان ویژگیها دارند. اعتقاد به این سخن، تنها اعتقاد شیعیان نبوده، بلکه بعضی از علمای اهل سنت نیز به آن باور قلبی دارند؛ به عنوان نمونه آجری بغدادی یکی از علمای متقدم اهل سنت در کتابش مینویسد: «همانا حسن و حسین – که رضوان خدا بر آن دو باد- جلیل القدر و صاحب فضیلتهای بزرگی هستند؛ آن دو شبیه ترین مردم به رسول خدا (ص) از جهت خلقت و اخلاق نیکو هستند.»(۱)
خزاز رازی به نقل از رسول خدا (ص) مینویسد: «پیامبر (ص) فرمودند: خداوند متعال هفت هزار سال پیش از خلقت آدم، من و اهل بیت مرا از یک نور واحد آفرید، سپس ما را به صلب آدم انتقال داد و بعد از صلب او به سوى صلبهاى پاک و پاکیزه دیگری انتقال داد.»(۲)
با وجود این روایات مشخص میشود که اگر رسول خدا (ص) دارای اخلاق نیکو و فضایل بی نظیر در خلقت هستند، همانند آن نیز در وجود مقدس ائمه معصومین (ع) نیز وجود دارد. در نتیجه شیعیان بر این باور هستند که میان ائمه معصومین (ع) هیچگونه تفاوت و یا اختلافی در خلق و خو و سجایای الهی که از جانب پروردگار عالم عنایت شده، وجود ندارد و امام زمان (عج) در تمام اوصاف و سجایا همانند پدران و اجداد گرانقدرشان هستند و با اتهام به امام (عج) و شیعیان آن حضرت، به پیامبر (ص) نیز تهمت زده شده است. لذا نه تنها حکومت ائمه معصومین (ع) بر اساس اصول اخلاقی دین اسلام است، بلکه مقدمه حکومت ایشان (مقدمه ظهور) نیز براساس اصول اخلاقی و رعایت شئونات دینی است و ظلم، ستم و خونریزی در آن جایی ندارد.
پینوشت:
۱. آجری بغدادی، الشريعة، ج۵، ص۲۱۳۷، دار الوطن – رياض / سعودی، چاپ دوم، ۱۴۲۰ هـ ق. «أَنَّ الْحَسَنَ وَالْحُسَيْنَ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا … خَلْقًا وَخُلُقًا الْحَسَنُ وَالْحُسَيْنُ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمَا»
۲. خزاز رازى، كفاية الأثر في النصّ على الأئمة الإثنی عشر، ص۷۱، بيدار – قم، ۱۴۰۱ ق. «قَالَ (ع) خَلَقَنِیَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى وَ أَهْلَ بَیْتِی مِنْ نُورٍ وَاحِدٍ … إِلَى أَرْحَامِ الطَّاهِرَات…»
محمدجواد مهریار
انتهای پیام
منبع: ادیان نت