بازدید گردشگران از قلعه‌ای تاریخی در رقه که سنگر داعش بود

+کلیپ

0

بازدیدها: 7

 

قلعه جعبر در شهر رقه، که مشرف بر بزرگترین زندان داعش بود، نقطه استراتژیکی بود که داعش برای انجام حملات و نظارت بر تحرکات اطراف بازداشتگاه از آن استفاده می‌کرد.

به گزارش فاران نیوز، قلعه باستانی جعبر کنار دریاچه‌ای در شهر رقه که زمانی پایتخت گروه تروریستی داعش بود به آرامی جایگاه خود را به عنوان یک مقصد فرهنگی کلیدی باز می‌یابد.

قلعه جعبر توسط جهادی‌ها برای انجام حملات مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما حالا بازدیدکنندگان را از سراسر سوریه جنگ‌زده جذب می‌کند.

خانواده‌ها در زیر آفتاب داغ ژوئن عکس گرفتند و برخی روی دیوار آجری باستانی مشرف به کناره‌های دریاچه اسد نشسته‌اند.

عبدالله الجابر که برای اولین بار به همراه فرزندانش از این قلعه تاریخی بازدید می‌کرد، گفت که اغلب عکس‌هایی از سفر‌های دوران کودکی‌اش به ارگ را به آن‌ها نشان می‌داد به این امید که روزی با هم از آن دیدن کنند.

این مرد ۴۱ ساله با لبخند گفت: آرزوی آن‌ها دیدن قلعه جعبر بود. امروز آن‌ها را به اینجا آوردم تا آن را ببینند.

این بنای تاریخی دوران اسلامی با بهبود امنیت در سال‌های اخیر، تعداد فزاینده‌ای از بازدیدکنندگان را به خود جذب کرده است.

قدمت این قلعه تاریخی به دوره سلجوقیان و ممالیک‌ها برمی‌گردد و یکی از برجسته‌ترین قلعه‌های سوریه محسوب می‌شود. این قلعه زمانی که دریاچه اسد در سال ۱۹۷۴ با تکمیل سد بر روی رود فرات شکل گرفت، به جزیره تبدیل شد.

قلعه جعبر با یک جاده نازک به سرزمین اصلی متصل می‌شود. این شهر دارای ۳۵ پل و یک مسجد است و در گذشته موزه‌ای با ده‌ها اثر باستانی را در خود جای داده بود، اما این موزه توسط گروه داعش غارت شد.

این قلعه در حدود ۵۰ کیلومتری (۳۰ مایلی) شهر رقه، که زمانی پایتخت بالفعل خلافت خودخوانده داعش بود، قرار دارد.

در سال ۲۰۱۷، جنگجویان کرد تحت حمایت ایالات متحده این قلعه را از جهادگرانی که از سال ۲۰۱۴ بر این منطقه حکومت می‌کردند، پس گرفتند.

ارگ بالای تپه، که مشرف بر بزرگترین زندان داعش بود، نقطه استراتژیکی بود که داعش برای انجام حملات و نظارت بر تحرکات اطراف بازداشتگاه از آن استفاده می‌کرد.

محمد، ۴۵ ساله، ساکن رقه گفت: در حومه ارگ، داعش خندق‌هایی را برای آموزش سربازان کودک حفر کرد. او گفت: ساکنان به دلیل اینکه منطقه نظامی بود از بازدید منع شده بودند اما اکنون در حال بهبود است.

قایق سواری و پیک نیک در سواحل شنی دریاچه اسد نیز به تبدیل ارگ به یک مقصد محبوب برای خانواده‌ها کمک کرده است.

انتهای پیام

منبع: فرارو