یک بام و دو هوای طالبان در قبال اوکراین و یمن 

0

بازدیدها: 1

 

وزارت خارجه طالبان در اعلامیه‌ای حمله ارتش یمن را بر تاسیسات نفتی عربستان را محکوم کرد. حال آن که طالبان هنوز مشروعیت خود را به دست نیاورده و توانایی آن را ندارد که در مسائل منطقه‌ای عرض اندام و ابراز وجود نماید.

به گزارش فاران نیوز، اخیراً و به دنبال حملات تلافی‌جویانه ارتش یمن بر اهدافی در سعودی از سوی وزارت خارجه طالبان مایه تاسف خوانده شده و محکوم شد.

وزارت خارجه طالبان در اعلامیه‌ای این حمله ارتش یمن را بر تاسیسات نفتی عربستان محکوم کرد. این حمله از سوی ارتش یمن به تلافی محاصره این کشور از سوی ائتلاف عربی به رهبری سعودی و تجاوز آشکار ریاض بر این کشور انجام شد. چندی پیش هم طالبان با محکوم کردن عملیات ویژه روسیه در اوکراین آن را تجاوز خوانده و خواستار حل صلح آمیز آن شده بود.

ضمن اینکه در این خصوص سوالاتی ایجاد می‌شود که باید از زمامداران طالبان پرسید، دیده می‌شود که رهبری این گروه دچار یک بام و دو هوا در قبال یمن و اوکراین شده و پا بر نقش گام دولت اشرف غنی گذاشته است.ردولت پیشین به رهبری اشرف غنی نیز از تجاوزگری عربستان در یمن حمایت کرده بود. دو جمع دو همواره چهار می‌شود.

ولی ظاهر ریاضیات طالبان کمی متفاوت از بقیه دنیا است. زیرا این گروه عملیات روسیه را تجاوز به اکراین می‌داند و هفت سال قتل و جنایت و بمباران و تجاوز سعودی را بر کشور مظلوم یمن که مانند افغانستان تیغ تیز اشغال و تجاوزگری خارجی را با عمق وجود خویش حس و تجربه کرده نادیده می گیرد.

چه تفاوتی میان یمن و اوکراین وجود دارد؟

حال باید از سران طالبان پرسید که چه تفاوتی میان یمن و اوکراین وجود دارد و آیا «چاپه» خارجی ایجاب نمی کند از خود و کشور خود دفاع کنیم؟ اگر ایجاب می‌کند پس چرا حملات دفاعی ارتش یمن علیه تجاوزگری سعودی استقبال نمی‌شود؟ و اگر ایجاب می‌کند چرا مدعی ایستادگی در برابر آمریکایی‌ها هستید؟ اگر دفاع از سرزمین خود در برابر تجاوز خارجی حق هر ملت نیست از حمله روسیه به اوکراین هم باید بی‌پاسخ باشد و از ایستادگی اوکراینی‌ها حمایت نشود.

گذشته از این طالبان هنوز خود نه دولت هستند و توانایی آن را دارند که در مسائل منطقه‌ای عرض اندام و ابراز وجود کنند. این گروه فقط ادای دولت را در می‌آورد در حالی که نه مشروعیت داخلی دارد و نه رسمیت بین المللی و نه در هیچ قضیه منطقه‌ای و بین‌المللی نیز نظر آنها را کسی نپرسیده و نمی پرسد. زیرا به عنوان یک دولت نزد کسی مطرح نیستند. در خوش‌بینانه‌ترین حالت، کشورهای منطقه و جهان گروه طالبان را یک واقعیت جامعه افغانستان می‌دانند نه فراتر از آن.

بنابراین طالبان نخست با ملت خود رفتار انسانی داشته باشند بعد تلاش کنند که مشروعیت داخلی کسب کنند و سپس در جهت رسمیت یافتن بین‌المللی تلاش کنند. آنگاه اگر کسی نظرشان را درباره یک دولت ضعیف جنگ زده پرسید محتاطانه و با در نظر داشتن جایگاه خود نظر دهند. وضعیت کنونی نه زیبنده است که طالبان در هر مسئله ای نظر بدهند و نه کسی از آنها نظر می‌خواهد. توقع جامعه جهانی و کشورهای منطقه از این گروه فقط همین است که گذشته تروریستی خویش را فراموش کرده و همانند گروه مسئول به ایجاد حکومت فراگیر تن دهند نه چیزی بیشتر از آن.

 

انتهای پیام

منبع: الوهابیه