بازدیدها: 5
عجیب نیست همان غربی که از مدرنیسم به این سو دین را افیون ملتهاذمعرفی و به جای آن کفر و مکاتب الحادی را جایگزین کرد، اکنون به جایی برسد که بر تقدیرات خداوند، دخالت و بر خلاف آموزههای ادیان، خودکشی را در قانون اساسی خود به تصویب برساند.
این روزها اخباری از اروپا و آمریکا مبنی بر تولید و تجویز مواد یا کپسولهایی برای پایان دادن اختیاری به زندگی انسانها در رسانهها منتشر میشود. این نوع مرگ که از آن با عنوان خودکشی خود خواسته یا اتانازی یاد میشود اکنون در کشورهایی مثل سوئیس، هلند، بلژیک، سوئد و دیگر شهرهایی از ایالات آمریکا تبدیل به قانون شده است.
به عنوان مثال در سال جاری میلادی ۱۳۰۰ نفر با این روش به زندگی خود پایان دادند. طی روزهای اخیر اعلام شد یک کپسول یا غلاف مخصوص خودکشی یا مرگ خودخواسته در سوئیس طراحی و ساخته شده و به تایید مقامات این کشور نیز رسیده است.
این کپسول به وسیله پرینت سه بعدی ساخته شده و قرار است از سال آینده میلادی در سوئیس پذیرای متقاضیان باشد. در این روش زندگی افراد با مصرف «پنتوباربیتال سدیم مایع» به پایان میرسد. سازندگان کپسول خودکشی میگویند ساخته آنها بدون هیچ داروی فرد را میکشد.
دیدگاه ادیان الهی درباره خودکشی
اما جا دارد دیدگاه ادیان آسمانی که مبتنی بر وحی الهی است درباره خودکشی مورد بررسی قرار گیرد. در صورت کلی ادیان الهی به انسانها می آموزند که باید در قبال سختیها صبر پیشه کنند و تسلیم تقدیر خداوند باشند. عمر خویش را در مسیر عبودیت طی کنند و جان خویش را در برابر هر گزندی حفظ کنند. در منظر ادیان هرکدام از سختیهای دنیا اعم از تنگی معیشت و بیماری و غیره دارای حکمتهای پنهان هستند. انسان مومن با صبر در قبال این مشکلات میتواند درجات عالی معنوی را کسب کند و به مقام قرب الهی برسد. در منظر مومنان به این ادیان، دنیا دار بلا و محل آزمونهای سخت الهی برای پالایش روح است. لذا آنها نه تنها زیر بار مشکلات دست به خودکشی نمیزنند بلکه صبر در برابر ابتلائات را عامل رشد روحی خویش میدانند.
در این تفکر مرگ هر انسان در تقدیر او به ثبت رسیده است. بر این اساس با پایان یافتن کتاب زندگیاش مرگ او اتفاق میافتد. منتها کیفیت مرگ یا به صورت طبیعی است. و یا امکان دارد به صورت غیر طبیعی مانند مرگ در اثر سیل، زلزله، تصادف و یا مرگهای ناگهانی باشد. اما هیچگاه جواز مرگهای خودخواسته داده نشده است. چرا که این امر دخالت در تقدیرات خدا و بر خلاف قانون طبیعت است.
از جهت عقلانی هم این امر پسندیده نیست چرا که فرد تنها متعلق به خویش نیست. بلکه هر انسان نقشی را در نظام هستی چه در بعد اجتماعی و چه زیست محیطی ایفا میکند و فراتر از آن بنده مخلوقی است که نباید در امر خداوند مداخله کند.
خودکشی از منظر اسلام
خودکشی در دین اسلام به قدری قبح دارد که خداوند در بخشی از آیه ۲۹ سوره نسا از این مسئله نهی کرده و می فرماید: «وَلَا تَقْتُلُوا أَنْفُسَكُمْ إِنَّ اللَّهَ كَانَ بِكُمْ رَحِيمًا» یعنی خودتان را نکشید. چه اینکه خداوند نسبت به شما بسیار رحیمانه رفتار می کند. از امام باقر علیه السلام روایت شده است: «إنَّ المُؤْمِنَ یُبْتَلی بِکُلِّ بَلِیَّهٍ وَ یَمُوتُ بِکُلِّ میتَهٍ إلاّ أَنَّهُ لایَقْتُلُ نَفْسَهُ» (کافی (ط _الاسلامیه) ج۲، ص۲۵۴) یعنی ممکن است مومن به هر بلایی مبتلا شود و به هر (نوع) مرگی بمیرد اما هیچگاه خود را نمی کشد. امام صادق علیه السلام درباره گناه خودکشی فرمود: «مَنْ قَتَلَ نَفْسَهُ مُتَعَمِّداً فَهُوَ فِی نَارِ جَهَنم خالدا ً فیها» هر که دانسته خودکشی کند پیوسته در دوزخ خواهد بود. (کافی (ط _ الاسلامیه) ج۷، ص۴۵)
در سایر ادیان نیز این رویه دیده میشود. کلیسای مسیحی در قرون وسطا خودکشی را نوعی آدمکشی شمرده و آن را محکوم میکردند. سنت آگوستین از فیلسوفان و اندیشمندان مسیحیت آن را تحت هر نوع شرایطی یک جنایت می دانست. در برخی از کشورهای اروپایی اموال کسی که دست به خودکشی میزد توقیف میشد. آنان خودکشی را مربوط به کسانی میدانستند که ایمان به خداوند ندارند. ( قاموس کتاب مقدس منشورات مکتبه، ص ۱۰۹) و تصریح میکردند: کسی که خودکشی می کند مستقیم به دوزخ می رود. (تاریخ تمدن ویل دورانت، ج۶، ص۹۰۵) در انجیل برنابا تصریح به عدم جواز خودکشی شده است. (الثفافه الروحیه فی انجیل برنابا، ص۱۰۸)
خودکشی از منظر یهودیت
در یهودیت خودکشی امری مذموم است و جسد فردی که خودکشی کرده است بی آن که برایش مراسم ویژه ای اجرا شود در آرامگاهی جدا از دیگر افراد دفن می شود.
بنابراین عجیب جلوه نمیکند که همان غربی که از مدرنیسم به این سو، آموزههای دین را کنار گذاشت و دین را افیون ملتها معرفی کرده، کفر و مکاتب الحادی را جایگزین آن کرد، اکنون به جایی برسد که بر تقدیرات خداوند دخالت نماید. همچنان که این تزلزل و انحطاط فرهنگ غرب را در چالشهای دیگری چون تصویب قانون همجنسگرایی شاهد هستیم.
انتهای پیام
منبع: تسنیم