جشن چهارشنبه سرخ، آغاز سال نو ایزدی ها

0

بازدیدها: 5

 

ایزدی ها در سومین چهارشنبه ماه آوریل هر سال چهارشنبه سرخ یا سال نو یزدی، جشن می‌گیرند. در این تاریخ جشن‌هایی برگزار می‌شود و هزاران ایزدی از سراسر جهان برای برگزاری مراسم بزرگ‌ترین جشن خود به معبد لالش در استان دهوک، واقع در کردستان عراق می‌روند.

به گزارش فاران نیوز، ایزدی ها که به مدت دو سال به دلیل شیوع ویروس کرونا جشن چهارشنبه سرخ را برگزار نکردند این رویداد را با حضور علی الیاس رهبر معنوی خود برپا کردند.

 

علی الیاس که جانشین خرتو حاجی اسماعیل شده است، اولین چهارشنبه سرخ را به عنوان شیخ ایزدی ها با روشن کردن شمع و خواندن ادعیه در یک مراسم رسمی جشن گرفت.

 

چهارشنبه سرخ یا سال نو یزدی، جشنی می‌باشد که ایزدی ها در سومین چهارشنبه ماه آوریل هر سال برگزار می‌کنند. در این تاریخ جشن‌هایی برگزار می‌شود و ایزدی ها از مناطق مختلف برای زیارت معابد و اماکن مقدس خود می‌آیند. هزاران ایزدی از سراسر جهان برای برگزاری مراسم بزرگ ترین جشن خود به معبد لالش در استان دهوک، واقع در کردستان عراق می‌روند.

 

بعد از اتمام مراسم، اعضای فرقه برای تبریک به دیدار یکدیگر می‌روند و همچنین غذا‌های مخصوص این جشن را تهیه کرده و بر سر خود گل می‌گذارند.

 

ماه آوریل در میان ایزدی ها از جایگاه ویژه‌ ای برخوردار است، مردان و زنان جوان برای چیدن گل به صحرا می‌روند و به سینه هم‌دیگر می‌آویزند. مردان بعد از پایان رنگ آمیزی تخم ها، پوسته‌ های آن را در زمین‌های خود می‌گسترانند تا برکت (طبق اعتقاد آنها) در معیشت و دارایی آن‌ها وارد شود.

داستان جشن سال نوی ایزدی ها

در رابطه با جشن چهارشنبه سرخ داستان‌های متعددی وجود دارد و در این جشن ۳۶۶ شمع روشن می‌شود که تعداد روز‌های سال یزدی است.

 

کرد‌های ایزدی در کردستان عراق، کردستان ترکیه، کردستان سوریه و قسمت کردنشین ارمنستان و اطراف تفلیس زندگی می‌کنند. بر اساس آمار‌ها‌ی گوناگون، اکثر جمعیت قریب به یک میلیون نفر ایزدی‌ ها بعد از عراق در آلمان زندگی می‌ نمایند.

 

تروریست‌ های داعش در تیرماه ۱۳۹۳ ایزدی‌ها را کافر اعلام نمودند و به مناطق آنها در شنگال (سنجار) کردستان عراق حمله کردند. عناصر داعش ظرف مدت کوتاهی هزاران ایزدی را کشته و هزاران تن دیگر را که اکثریت آنان کودکان و زنان بودند، به اسارت بردند. اعضای داعش بسیاری از زنان ایزدی را بین خود و در بازار‌های تحت کنترل شان خرید و فروش می‌کردند. هنوز سرنوشت هزاران تن از آنها نامعلوم است.

 

انتهای پیام

منبع: فرارو