اعترافات بهائیان در فتنه ۸۸

۰

بازدیدها: ۸

اعترافات بهائیان شرکت کننده در اغتشاشات ۸۸

تشکیلات فرقه بهائیت که مرکز آن در اسرائیل است، از ابتدای انقلاب اسلامی شرکت در انتخابات را حرکت سیاسی می دانست. بنابر اصلِ عدم دخالت در سیاست که یکی از اصول بهائیت است، شرکت در انتخابات برای کلیه اعضاء ممنوع بوده است. اما در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم، ناگهان این حرکت سیاسی در بیانیه ها و دستورات بیت العدل تبدیل به حرکتی اجتماعی شد. بنابر این دستورالعمل جدید، همه افراد بهائی می توانند در انتخابات شرکت کنند.

در ادامه به اعترافات بعضی از افراد بهائی شرکت کننده در اغتشاشات سال ۱۳۸۸ه.ش و چگونگی عملکرد سازمان یافته تشکیلات بهائیت در فتنه۸۸ می پردازیم.

نقش تشکیلات بهائیت در اغتشاشات

با توجه به تربیت تشکیلاتی بهائیان، حضور سرخود بهائیان در اغتشاشات غیرقابل پذیرش است. بهائیان در طول مدت عمر خود، آموزش می بینند که باید هرکاری را با تشکیلات هماهنگ کنند. بهائیان درباره مسائلی مانند: ازدواج، تغییر محل سکونت، خروج از کشور و… باید با تشکیلات هماهنگ باشند. بنابراین شرکت در حرکتی سیاسی با این درجه اهمیت، بدون اجازه و هدایت تشکیلات غیرممکن می باشد.

محورهای اصلی دخالت تشکیلات بهائیت در اغتشاشات

از جمله محورهای اصلی که از اعترافات متهمین بهائی شرکت کننده در اغتشاشات بدست آمده، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. فرمان مهم بیت العدل برای بهائیان ایران جهت شرکت در انتخابات
  2. بهائیت و حمایت از کاندیدای معین
  3. نحوه سازماندهی و فراخوان اعضا
  4. ارتباط با رسانه های ضد انقلاب
۱- فرمان بیت العدل

طبق اعترافات چند تن از متهمین بهائی اغتشاشات سال ۸۸، دو سال قبل از انتخابات ریاست جمهوری، فرمان مهمی از طرف بیت العدل صادر شده است که در آن بهائیان، می توانند در انتخابات ایران شرکت کنند.

اعترافات اغتشاش گران

پیام فناییان از بهائیانی است که در روز عاشورا در تجمعات شرکت داشته است. وی در اعترافات خود می گوید:

« ما از قبل اجازه حضور در فعالیت های سیاسی و انتخاباتی را از سوی بیت العدل نداشتیم. تا قبل از انتخابات مجلس شورای اسلامی، ولیکن طی بیانیه ای که از سوی بیت العدل صادر شد مجاز به ورود به فعالیت های انتخاباتی شدیم…»

همچنین در اعترافات آرتین غضنفری، از دیگر بهائیان بازداشت شده در اغتشاشات سال۸۸، درباره فرمان بیت العدل آمده است:

«… ما فکر می کردیم شرکت در انتخابات درست نیست، ولی در حدود دو سال قبل خادمین وقت، عنوان کردند که نامه ای از طرف بیت العدل آمده و گفته شرکت در انتخابات (زمان انتخابات مجلس بود) مانند سایر کشورها برای بهائی ها موردی ندارد و هرکس بخواهد می تواند در انتخابات شرکت کند.»

در اعترافات ژینوس سبحانی نیز رد پای دستور بیت العدل در شرکت در انتخابات دیده می شود. وی در اعترافاتش می نویسد:

« حدود دو سال قبل در مورد انتخابات مجلس شورای اسلامی پیامی از بیت العدل آمده که بهائیان ایران در طول سالیان گذشته در فعالیت هایی چون انتخابات شرکت نداشته اند… در این انتخابات اگر نمایندگانی می شناسید… می توانید در انتخابات شرکت کنید…»

وی در ادامه می گوید: «اگر پیام دو سال قبل درباره شرکت در انتخابات مجلس نبود، مطمئنا شرکت نمی کردم…»

هرچند بیت العدل در ظاهر، شرکت در انتخابات را برای برآورده شدن اهداف اجتماعی شهروندان ایرانی عنوان کرده است، اما این تغییر رویۀ ناگهانی از سوی بیت العدل، جای تأمل دارد. در مجموع این عمل بیت العدل نشان از خط دهی به بهائیان، از طریق تشکیلات بهائیت می باشد. شروع فعالیت بهائیان در انتخابات، به بعد از این دستور بر می گردد.

۲- بهائیت و حمایت از کاندیدای معین

طبق مطالب آمده در پرونده متهمان بهائی، ایشان ضمن هواداری از یک کاندیدای مشخص که مورد نظر جامعه بهائیت بوده، نقش عمده ای در برجسته کردن کاندیدای مورد نظر تشکیلات بهائیت داشته اند.

پیام فنائیان در اعترافاتش می گوید:

«بهائیت از نظر من، آقای موسوی را به عنوان کاندیدای انتخابات دهم همراه با خود می داند.»

۳- نحوه سازماندهی و فراخوان اعضا

پیام فناییان درباره نحوه اطلاع از مواضع تشکیلات می نویسد: «نحوه اطلاع یابی از مواضع بیت العدل بهائیت، جهت حضور در اغتشاشات و تجمعات غیر قانونی، از طریق ضیافت ها بوده، که یکی از انواع جلسات داخلی بهائیت است.»  وی در ادامه می گوید: «در غیاب اعضای محفل ملی (در ایران) پیام های بیت العدل یا از طریق سایت اینترنت و یا ناظمین در جلسات ضیافت ابلاغ می شد.»

آرتین غضنفری نیز درباره نحوه اطلاع از محل های تجمع و اغتشاش می نویسد:

«از طریق sms که برای موبایل من می آمد، نوشته شده بود که در روز عاشورا تجمعی قرار است برگزار شود. بعضی خبرها هم که از طریق ماهواره پخش می شود.

ژینوس سبحانی نیز نحوه اطلاع از اغتشاشات را ماهواره و پیام هایی که برای همسرش می آمده است، بیان می کند.

زاوش شادمهر از متهمین بهائی دستگیر شده در اغتشاشات در این باره می نویسد:

«…یک روز قبل از عاشورا یعنی روز تاسوعا یک sms برای اینجانب آمد که امسال عاشورا سبز خواهد بود. از طرف آرتین غضنفری…»

۴- ارتباط با رسانه های ضد انقلاب

فعالان بهائی شرکت کننده در اغتشاشات، بعد از فراخوان رسانه های بیگانه، فیلم ها و عکس های مربوط به تجمعات خیابانی را به عنوان خوراک تبلیغاتی برای دشمنان انقلاب اسلامی ارسال می کردند.

به عنوان نمونه زاوش شادمهر در اعترافاتش می گوید که سعی داشته عکس یکی از دوستانش را که گفته شده، در اغتشاشات کشته شده است را برای صدای آمریکا ارسال کند.

نکته آخر

با توجه به اعترافات متهمین بهائی، برنامه ریزی و دخالت بیت العدل در اغتشاشات فتنه ۸۸ کاملاً مشخص است. طبق معمول، سخنان رهبران بهائی، با کردار و اعمال ایشان مغایرت دارد زیرا سران بهائی همیشه ادعا می کردند که بهائیان نباید در سیاست دخالت کنند. ولی عملکرد ایشان خصوصاً در فتنه ۸۸، تضاد رفتار با گفتارشان را به صراحت بروز می دهد.

(برگرفته از کتاب مجموعه اعترافات فتنه ۸۸، جلد اول، دکتر سلمان علوی نیک)