مراسم افتتاحیه مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها برگزار شد

0

بازدیدها: 12

آیین رسمی افتتاحیه مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها با حضور جمعی از استادان دانشگاه‌ها، اندیشمندان حقوقی، نمایندگانی از اقلیت‌ها و اقوام، پژوهشگران و دانشجویان برگزار شد.

به گزارش فاران نیوز، آیین رسمی افتتاحیه مرکز پژوهشی حقوق اقلیت ها، سه‌شنبه، بیستم آذر همزمان با ۱۰ دسامبر روز جهانی حقوق بشر، با حضور جمعی از اساتید دانشگاه‌ها، اندیشمندان حقوقی، نمایندگانی از اقلیت‌ها و اقوام، پژوهشگران و دانشجویان در تالار سلام کرسی حقوق بشر دانشگاه شهید بهشتی در تهران برگزار شد.

باقر انصاری، دستیار معاون حقوقی رئیس‌جمهور، آرا شاوردیان، نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران، همایون سامه‌یح، نماینده کلیمیان و بهشید برخوردار، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی، علی رهبر، رئیس خانه فرهنگ ترکمن و دیگر سخنرانان در این مراسم حضور داشتند.

حقوق اقلیت ها یکی از شاخه‌های بسیار مهم حقوق بشر است

احمد کاظمی، رئیس مرکز پژوهشی حقوق اقلیت‌ها، گفت: در میان شاخه‌های حقوق بشر و حقوق بشر بین‌الملل، حقوق اقلیت‌ها یکی از شاخه‌های بسیار مهم بوده و توجه جهانی به آن در حال افزایش است.

وی اضافه کرد: مرکز پژوهشی حقوق اقلیت‌ها به‌دلیل اهمیت این موضوع تاسیس شده است.

کاظمی در بخشی دیگر به همزیستی هزاران ساله اقلیت‌ها و اقوام در ایران، و لزوم ترویج الگوی ایرانی اسلامی در این مورد و همچنین کنش‌گری علمی و حقوقی کشورمان در عرصه مطالعات اقلیت‌ها در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی پرداخت.

حقوق اقلیت ها یکی از چالش‌برانگیزترین موضوع‌های حقوق بشر بوده است

باقر انصاری، دستیار معاون حقوقی رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه مرکز پژوهشی حقوق اقلیت‌ها، گفت: روز جهانی حقوق بشر روز بزرگی است؛ باید از کسانی که برای دفاع از حقوق بشر و کرامت انسانی تلاش می‌کنند، تشکر کرد.

انصاری اظهار کرد: موضوع حقوق اقلیت‌ها از ابتدا تاکنون یکی از چالش‌برانگیزترین موضوع‌های حقوق بشر بوده است.

وی تصریح کرد: در سطح بین‌المللی به اندازه‌ای که به حقوق فردی توجه می‌شود، به حقوق اقلیت‌ها توجه نشده است.

انصاری همچنین گفت: حقوق بشر دو رکن دارد، یکی هنجار‌ها مانند اعلامیه‌های جهانی و میثاق‌ها و دیگری سازوکار نطارت و اجرای آن است؛ دولتی می‌تواند ادعا کند که به حقوق بشر پایبند است که از هر دو رکن تبعیت کند.

دولت اقدام‌های مثبتی در زمینه توجه به اقلیت‌ها انجام داده است

ستار عزیزی، استاد گروه حقوق بین‌الملل دانشگاه بوعلی سینا همدان، با اشاره به تاسیس این مرکز، گفت: ظرفیت خوبی درباره موضوع حقوق اقلیت‌ها در کشورمان وجود دارد؛ تاسیس این پیامد‌های مثبت داخلی و بین‌المللی خواهد داشت.

وی دولت اقدام‌های مثبتی در زمینه توجه به اقلیت‌ها انجام داده است.

حقوق اقلیت‌ها در ایران در طول تاریخ همواره مورد توجه قرار داشته است

آرا شاوردیان، نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی گفت: روز جهانی حقوق بشر فرصتی است که به حقوقی که همه از آن برخورداریم، بیشتر بیاندیشیم.

شاوردیان اضافه کرد: تاسیس مرکز پژوهش حقوق اقلیت‌ها عزم جمهوری اسلامی ایران را برای تقویت گفتمان حقوق بشر و حمایت از حقوق اقلیت‌ها نشان می‌دهد.

نماینده مسیحیان ارمنی تهران و شمال ایران در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه توجه به حقوق اقلیت‌ها یکی از ارکان حقوق بشر بوده، یادآوری کرد: این موضوع، یعنی حقوق اقلیت‌ها در ایران در طول تاریخ همواره مورد توجه قرار داشته است؛ احترام به حقوق اقلیت‌ها نشانه‌ای از عدالت اجتماعی است.

احترام به حقوق اقلیت‌ها و همزیستی در ایران سابقه تاریخی داشته است

همایون سامه‌یح، نماینده کلیمیان در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی، با اشاره به روز جهانی حقوق بشر، گفت: تاسیس این مرکز خبری خوب بوده و باعث خوشحالی و مسرت است.

سامه‌یح، اظهار کرد: احترام به حقوق اقلیت‌ها و همزیستی در ایران سابقه تاریخی داشته است.

توجه اسناد حقوق بین‌الملل و حقوق بشر به حقوق اقلیت ها

احمد مومنی‌راد، دانشیار گروه حقوق عمومی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز که در این مراسم حضور داشت، گفت: مجموعه اسناد حقوق بین‌الملل و اسناد حقوق بشری عنایت خاصی به حقوق اقلیت‌ها دارند.

مومنی راد با برشمردن معاهده‌ها و کنوانسیون‌های بین‌المللی، اهمیت حقوق اقلیت ها را برجسته کرد.

وی اظهار کرد که مهم‌ترین اعلامیه در زمینه حقوق اقلیت‌ها در سال ۱۹۹۲ شکل گرفت؛ مجمع عمومی سازمان ملل در این سال اعلامیه حقوق اقلیت‌ها را تصویب کرد.

توجه به حقوق اقلیت‌ها هنوز راه طولانی در پیش دارد

سیدحسام‌الدین لسانی، دانشیار گروه حقوق دانشگاه حضرت معصومه (س) قم، گفت: حتی در کشور‌های اروپایی دغدغه حقوق اقلیت ها وجود دارد و این درحالی است که این دغدغه سابقه طولانی دارد.

لسانی تصریح کرد: پرونده‌های مختلفی در اروپا درباره حقوق اقلیت‌ها در دست بررسی است؛ توجه به حقوق اقلیت‌ها هنوز راه طولانی در پیش دارد.

انتهای پیام

منبع: میزان

 

مطالعه بیشتر:

گزارش ملی ایران از حقوق اقلیت ­‌های دینی+آمار

همدلی اقلیت های مذهبی در پاسداشت انقلاب اسلامی