ممانعت دولت هند از اقامه نماز در مساجد تاریخی

0

بازدیدها: 13

بیش از ۵۰ مسجد در دهلی نو، پایتخت هند، به دلیل ممانعت دولت این کشور از اقامه نماز در آنها، به صورت مخروبه درآمده و تبدیل به پناهگاه معتادان شده‌اند.

به گزارش فاران نیوز به نقل از الجزیره، دهلی نو طی قرون متمادی مرکز حکومت مسلمانان در هندوستان بوده و صدها مسجد در این شهر ساخته شده است. اما امروز با ممانعت دولت هند از اقامه نماز در مساجد، بیش از ۵۴ مسجد تاریخی در قلب این شهر تبدیل به مخروبه و پناهگاهی برای معتادان شده‌اند.

فعالان مسلمان تلاش کرده‌اند که در مقابل اقدامات دولت ایستادگی کنند اما تا کنون نتیجه‌ای در بر نداشته است.

محمد تسلیم الدین، امام جماعت و خطیب مسجد فیروز شاه در دهلی، در گفت‌وگو با شبکه الجزیره گفت: قدمت مسجد فیروز شاه به قرن ۱۴ هجری قمری برمی‌گردد. ما در گذشته آزادانه می‌‌توانستیم برای اقامه نماز به این مسجد بیاییم اما امروز این آزادی از ما سلب شده و مقامات برای ورود به مسجد بلیط می‌فروشند و اجازه اقامه نماز در مسجد را نمی‌دهند. لذا من در طول روز اینجا می‌نشینم تا از مسجد در برابر هتک حرمت‌ها محافظت کنم.

شاهدعلی، وکیل دادگاه عالی هند نیز گفت: ما درخواستی به نفع عموم در دادگاه‌ها ارائه دادیم و نزدیک ۱۵۰ تظاهرات اعتراضی درباره ممنوعیت اقامه نماز در این مساجد تاریخی برگزار کردیم و به موجب قانون خواستار رفع این ممنوعیت شدیم اما همچنان اجازه اقامه نماز در این مساجد داده نمی‌شود.

بر اساس اعلام اداره وقف دهلی‌، مساجد وقفی در دهلی نو پس از روی کار آمدن پادشاهان مسلمان در هند از سال ۱۱۹۱ میلادی رشد چشمگیری داشته است. به طوری که تعداد مساجد وقفی در ایالت دهلی به ۱۹۶۴ مسجد می‌رسد که تعدادی از آنها تحت نظارت اداره وقف دهلی و تعدادی دیگر زیر نظر نهاد آثار باستانی هند وابسته به دولت این کشور هستند.

پس از تسلط انگلیسی‌ها بر دهلی در سال ۱۹۱۱ میلادی، آنها برنامه‌ای به بهانه حمایت از مساجد تاریخی اجرا کرده و مساجد تاریخی را تحت سیطره خود قرار دادند. پس از آن از ورود مسلمانان به مساجد برای اقامه نماز جلوگیری کردند. پس از استقلال هند و پایان حکومت انگلیسی‌ها، مساجد تحت نظارت نهاد آثار باستانی هند درآمد و اقامه نماز در آنها عملا غیرقانونی شد. لذا سرپیچی از این قانون جریمه به دنبال داشت.

طبق آمارهای رسمی، در کشور هند حدود ۲۰۰ میلیون مسلمان زندگی می‌کنند که در سال‌های اخیر به دلیل سیاست‌های نژادپرستانه دولت این کشور با مشکلات فراوانی روبرو هستند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا