بازدیدها: 6
حمایت برخی از احزاب و شخصیتهای سیاسی بریتانیا از جنایات اسرائیل در غزه باعث از دست دادن آرای مسلمانان در انتخابات محلی اخیر شده است.
به گزارش فاران نیوز به نقل از عربی ۲۱، انتخابات محلی که هفته گذشته در بریتانیا برگزار شد، بحث بر سر میزان تأثیر آرای مسلمانان در انتخابات این کشور را دوباره مطرح کرده است.
معمولاً اکثریت مسلمانان بریتانیا به حزب کارگر رأی میدهند، اما موضع حزب به رهبری کی یر استارمر است که به شدت از اسرائیل حمایت میکند و درخواست آتشبس فوری و دائمی در غزه را رد میکند. دولت محافظهکار، خشم بخش بزرگی از رأیدهندگان حزب، به ویژه مسلمانان را برانگیخت.
اگرچه حزب کارگر در انتخابات محلی اخیر در مقایسه با حزب محافظهکار به پیشرفتهایی دست یافت، اما در مناطقی که درصد مسلمانان بیش از ۲۰ درصد است، با چالش مواجه شد و در مقایسه با به نتایج انتخابات ۲۰۲۱ شاهد کاهش حدود ۲۱ درصدی آرا بود.
الی ریوز، نماینده ارشد پارلمان و معاون هماهنگکننده کمپین حزب کارگر اعلام کرد که حزب او پس از موضعگیری درباره جنگ غزه نیاز به بازسازی اعتماد رأیدهندگان مسلمان دارد. او همچنین اذعان کرد که حزبش قبل از انتخابات عمومی بعدی به کار زیادی نیاز دارد.
انس التکریتی، رئیس مرکز گفتوگوی تمدنهای قرطبه میگوید مشارکت در انتخابات محلی «بسیار کم» بوده است؛ کسانی که معمولاً به حزب کارگر رأی میدادند در انتخابات اخیر شرکت نکردند.
در مناطقی از انگلیس حزب کارگر با ریزش ۱۸ درصدی آرا مواجه شد. این حزب شهرداری اولدهام را که اعضای شورای آن پیش از این به دلیل موضع حزب در قبال جنگ غزه استعفا داده بودند، از دست داد و نامزدهای مستقل طرفدار فلسطین پیروز شدند.
ویل جنینگز، استاد دانشگاه ساوتهمپتون با اشاره به اعتراضات گسترده به مواضع حزب کارگر درباره جنگ غزه گفت: آنچه که نشان داده شد مطمئناً این است که حزب کارگر در موقعیت ناراحتکنندهای در قبال غزه قرار دارد و فقط رأیدهندگان مسلمان نیستند.
التکریتی هم گفت: تحلیلهایی وجود دارد که نشان میدهد ممکن است حزب کارگر اکثریت آرا را در انتخابات عمومی به دست نیاورد: در مقایسه با وضعیت چند ماه پیششاهد کاهش شدید رای حزب کارگر هستیم. وی در مورد تأثیر آرای مسلمانان در انتخابات توضیح داد: شکی نیست که رأی مسلمانان تأثیرگذار بودهاند و شکی نیست که در مجازات حزب کارگر اجماع وجود داشته است.
وی گفت: معتقدم بین مسلمانان و غیرمسلمانان یک اجماع اجتماعی وجود داشت، اما صداهای مسلمانان که توسط تریبونهایی مانند پایگاه صدای مسلم یا ندای عرب و دیگر تریبونها سازماندهی می شدند، نقش عمدهای داشتند. وی افزود: ما به زمان نیاز داریم تا میزان این تأثیر را مشخص کنیم، خودداری از رأی دادن و سپس رأی دادن به افراد مستقل به دور از حزب کارگر و محافظه کار نشانه مهمی است.
مطالعهای که توسط واحد تحقیقات صلح سبز انجام شد، استفاده از عبارات نژادپرستانه و ضد اسلامی علیه صادق خان (نخستین شهردار مسلمان در انگلیس که توانسته سه دوره شهرداری لندن را بدست آورد) را در گروههای فیسبوکی که توسط مقامات و اعضای حزب محافظه کار در بریتانیا اداره میشود، در طول مبارزات انتخاباتی فاش کرد.
التکریتی میگوید: انتخاب شهردار لندن دارای ویژگیهایی است که با سایر انتخابات مانند انتخابات میاندورهای انتخابات پارلمانی یا حتی شهرداریهای دیگر متفاوت است. اولاً به دلیل جایگاه مهم شهردار لندن که دومين مقام اجرايی در كل انگليس است و ۲۰ ميليارد پوند استرلينگ بودجه دارد و در عين حال صادق خان قبلا مخالفت خود را با محدود كردن يا ممنوعيت تظاهرات حامي فلسطين اعلام كرده بود.
نظرسنجیها نشان میدهد که خان با اختلاف ۲۲ درصدی از نامزد حزب محافظه کار پیشی گرفت، اما در نهایت با اختلاف حدود ۱۱ درصدی، با توجه به کاهش مشارکت رأیدهندگان در انتخابات، پیروز شد.
شایان ذکر است که بر اساس گزارش روزنامه دیلی میل، بیش از ۴۰ نامزد در شوراهای محلی در انگلیس و ولز پس از اینکه جنگ غزه را مرکز مبارزات انتخاباتی خود قرار دادند، در انتخابات پیروز شدند. حامیان غزه، از جمله افراد مستقل، نامزدهای حزب کارگر را در حداقل ۱۲ شورای محلی شکست دادند، که باعث شد استارمر تلاش کند تا حمایت رای دهندگانی را که به دلیل موضع او در مورد جنگ غزه بناراحت شده بود، به دست آورد.
قابل ذکر است که اعتماد رأیدهندگان مسلمان به حزب کارگر از زمانی که استارمر رهبری این حزب را در سال ۲۰۲۰ بر عهده گرفت شروع به کاهش کرده است؛ نظرسنجیهای قبلی نشان میدهد که تمایل مسلمانان به این حزب کاهش شدیدی داشته است. چشم بستن بر اسلامهراسی رو به رشد در داخل حزب از دلایل اصلی این امر است.
انتهای پیام
منبع: ایکنا