بازدیدها: 4
کتاب عرفان اسلامی با طرح موضوعاتی همچون عرفان های برجسته و آثار ماندگار آن ها، مراتب وجود پیدایش حضرات و عوالم و فرقه ها و نحله های عرفان نما و به قلم منصوری لاریجانی منتشر شد.
به گزارش فاران نیوز، کتاب “عرفان اسلامی” به قلم اسماعیل منصوری لاریجانی و به همت انتشارات بین الملل روانه بازر نشر شد.
بنابراین گزارش، منصوری لاریجانی نویسنده کتاب عرفان اسلامی، در این کتاب کوشیده به زبان ساده و علمی برای علاقه مندان قبل از ورود به این عرصه، اطلاعاتی مختصر از منابع، اصول، اصطلاحات رسمی عرفان اسلامی ارائه کند تا در این مسیر درست و هدف مند گام بردارند.
همچنین، نویسنده کتاب درصدد است تا علاقه مندان بدانند که عرفان اسلامی، صرفاً ریشه در آیات قرآن کریم و سیره معصومین (ع) دارد و فراتر از آنچه که قرآن کریم می فرماید، یا آنچه اهل بیت (ع) بدان ها عمل کرده اند، نه چیزی از خود می بافد و نه می گوید.
این گزارش می افزاید: “تاریخچه”، عنوان فصل نخست کتاب عرفان اسلامی است که تاریخچه ای از سیر عرفان اسلامی، مختصات دوره های مختلف، عرفان های برجسته و آثار ماندگار آن ها بیان می کند به گونه ای که خواننده را با فراز و فرود انی نوع از عرفان و نحوه تطور و تکامل آن آشنا می کند.
در فصل دوم، «ارکان عرفان» که شامل موضوع، مسائل و مبادی عرفان اسلامی است، به اختصار تعریف میشوند تا در شکل بندی و فهم مطالب عرفانی، برای خواننده کاربرد داشته باشد.
علاوه بر این، “روش شناخت”، عنوان فصل سوم است که در آن، روش شناخت در عرفان اسلامی که روشی شهودی است به بحث گذاشته می شود و دیدگاه بعضی از بزرگان حکمت و عرفان مورد بررسی قرار می گیرد.
فصل چهارم با عنوان «وجود و وحدت وجود»، بحث مهمی که جوهر عرفان اسلامی است را مطرح می کند که فهم دقیق آن، حل بسیاری از مسائل فلسفی و عرفانی را در پی دارد.
فصل پنجم “مراتب وجود پیدایش حضرات و عوالم” را بیان و لطایف رقیق عرفانی در خصوص علم الهی و کیفیت تعیّن و پیدایش عالم اعیان ثابته را روشن میسازد.
“وحی، نبوت و ولایت”، عنوان فصل ششم بوده و جایگاه آن ها را در عرفان اسلامی، مورد بررسی قرار می دهد. به ویژه بحث خاتم ولایت و کیفیت سیر آن در امامت شیعه را روشن می کند.
بنابراین گزارش، در فصل هفتم “حکمت معاد”، به اختصار حکمت معاد و تعارض آن با معاد جسمانی مورد بحث در قرآن کریم و ادله عرفا بیان می شود.
“عرفان عملی” موضوع فصل هشتم بوده که جایگاه عرفان عملی و کیفیت سیر و سلوک بر اساس کتاب منازل السائرین خواجه عبدالله انصاری در آن معرفی می شود.
همچنین، در فصل نهم با عنوان “فرقه ها و نحله های عرفان نما”، فرقه هایی که ریشه در ادیان آسمانی ندارند، مورد بررسی قرار می گیرند.
انتهای پیام
منبع: شبستان