تداوم برنامه‌های اقتصادی-تفریحی سعودی علیرغم جنگ غزه

0

بازدیدها: 2

روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: مقامات سعودی در پشت پرده به شدت درتلاش برای مهار تبعات این جنگ هستند؛ و بیم آن دارند کل منطقه را به بی‌ثباتی بکشاند؛ با این‌حال از آن سو، موج جشنواره‌ها، تبلیغات و رویداد‌های بی‌سابقه دوران حکومت ولیعهد نیز باشتاب هرچه بیشتر، پیش می‌رود. 

به گزارش فاران نیوز، عربستان در طول تاریخ، مدافع فلسطینیان بوده و مانند بسیاری دیگر کشورهای عربی، از به رسمیت شناسی اسرائیل تا پیش از تشکیل یک کشور فلسطینی خودداری کرده است. اما در دوره محمد بن سلمان، موضع سعودی به تدریج تغییر کرده، و بر ملی‌گرایی، به عنوان اولویت نخست متمرکز شده است. 

طی چندسال گذشته، مقامات سعودی و افراد پرنفوذ طرفدار دولت، علناً به انتقاد از فلسطینیان بخاطر هدر دادن فرصت‌ها پرداختند؛ و از جمله، مطالب تندی مانند «فلسطین آرمان من نیست» را منتشر کردند. 

جنگ کنونی غزه چالشی جدی و حقیقی برای این سیاست ملی‌گرایانه سعودی است؛ و روشن شد که همه تلاش‌های رسانه‌ای دولت و طرفداران در این چند سال [علیه فلسطینیان]، نمی‌تواند از احساس همبستگی قوی شهروندان عربستان با آنها بکاهد. 

در ماه‌های منتهی به جنگ، دولت سعودی روند عادی‌سازی با اسرائیل را پیش می‌برد؛ که چند مسئله، از جمله توافق دفاعی با آمریکا و برخی امتیازات از اسرائیل به فلسطینیان را نیز شامل می‌شد؛ محمد بن سلمان، ماه گذشته در مصاحبه با فاکس‌نیوز تلویحاً گفت این امتیازات، ممکن است برای برپایی یک کشور فلسطینی کافی نباشد. 

اما شروع جنگ، این روند را با موانع متعددی روبرو کرد؛ تقریباً در همه کشورهای همسایه، تظاهرات ضد اسرائیلی برگزار شد و دولت‌ها و شرکت‌ها، کنسرت‌ها و دیگر رویدادها را در همبستگی با فلسطینیان لغو کردند؛ اما چنین چیزی در عربستان رخ نداد؛ اگرچه به گفته شهروندان، زیرپوست جامعه وضعیت متفاوتی دارد؛ برخی از آنها می‌گویند تلویحاً دریافته‌اند که ابراز احساسات حمایت از فلسطین، چندان خوشایند دولت نیست. 

همین عدم اطمینان نسبت به خطوط قرمز دولت، برخی شهروندان را بر آن داشته تا این ابراز همبستگی را به زمینه‌های خصوصی، مانند شبکه‌های اجتماعی، و یا دیدارها و جلسات خانگی انتقال دهند.

انتهای پیام

مطالعات خلیج فارس