بازدیدها: 19
رهبران بهائی، برای اینکه ظهور دین جدیدی پس از اسلام را ضروری نشان دهند، همواره تلاش می کردند تا تعالیم خود را نیاز جهان امروز معرفی کنند. عبدالبهاء (از رهبران فرقه بهائیت)، در سفرهای تبلیغی خود به اروپا و آمریکا، در مجامع مختلف سخنرانی می کرد و با معرفی تعالیمی به ظاهر ابداعی و نیاز روز بشریت، آنها را به عنوان تعالیم دوازده گانه بهاءالله (مؤسس فرقه بهائیت) معرفی می نمود. وی اصولی را در دوازده فصل با عنوان تعالیم بهائیت معرفی کرد.
اصول دوازده گانه بهائیت
- تحری حقیقت
- وحدت عالم انسانی
- تشکیل دادگاه بین المللی
- مداخله نکردن در امور سیاسی
- ترک انواع تعصبات جاهلیه
- تساوی حقوق زن و مرد
- صلح عمومی
- تعدیل معیشت عمومی و رفع مشکلات اقتصادی
- جهان بشری، محتاج به نفثات روح القدس
- تعلیم و تربیت عمومی و اجباری
- الفت و محبت در دین
- مطابقت دین با علم و عقل
بعضی تعداد تعالیم دوازده گانه را تا 18 تعلیم می دانند.
در اینجا ذکر 2 نکته ضروری به نظر می رسد:
- اول اینکه کاملا واضح است که بعضی از این تعالیم ریشه در افکار بهاءالله ندارد و حتی بعضی از آنها مخالف افکار وی بوده است. از آن جمله می توان به تساوی حقوق زن و مرد اشاره کرد. برخی از تعالیم دوازده گانه نیز در ادیان الهی و در دوره های قبل از بهاءالله وجود داشته، و بسیار علمی تر درباره آنها بحث شده است.
- دوم اینکه عبدالبهاء در بیان این اصول دوازده گانه دچار اختلاف شده و در فاصله زمانی 8 ماه، بعضی از اصول را تغییر داده است. چگونه پس از مرگ بهاءالله و در فاصلهای کوتاه بین دو سخنرانی عبدالبهاء، تعالیم بهاءالله تغییر کردهاند؟! این تغییرات نشان می دهد که ادعا و انتساب این تعالیم به بهاءالله، دارای اشکال می باشد. (پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب)
نکته پایانی
شعارهای عبدالبهاء، ظاهر زیبایی دارند اما به هیچ یک از آنها خصوصا توسط خود عبدالبهاء، شوقی افندی و هیات رئیسه بیت العدل عمل نمی شود.
حقيقت این است كه همه اين تعاليم دوازده گانه از ديگران گرفته شده و ابداع بهائيت نيست. بلكه نمادي توخالي از اين فرقه است و بسياري از اعمال رهبران بهائيت مخالف و متضاد با اين تعاليم است.