بازدیدها: 0
پس از ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل در افغانستان از سوی گروه طالبان، این گروه در تقابل جدی با جامعه جهانی قرار گرفته است؛ تقابلی که نگرانی ها از قوع یک فاجعه بشری تمام عیار در افغانستان را افزایش داده است.
به گزارش فاران نیوز، دفتر هماهنگ کننده کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) به تازگی هشدار داده است که با تمام شدن بودجه برای کمک های بشردوستانه، افغانستان در معرض «بالاترین خطر قحطی» در 25 سال اخیر قرار دارد.
این نهاد افزوده که 20 میلیون نفر در افغانستان با گرسنگی شدید روبرو هستند و شش میلیون نفر آنها در یک قدمی قطحی قرار دارند و اگر بودجه برای کمک های بشردوستانه به صورت فوری تهیه نشود، افغانستان با یک «فاجعه بشری در مقیاس بزرگ» روبرو است.
در گزارش اوچا آمده است که تعداد افرادی که در افغانستان در خطر قحطی احتمالی قرار دارد، یکی از بالاترین ها در جهان است.
اوچا گفته است که در پایان سه ماه اول سال میلادی خورشیدی، تنها توانسته است 5.4 درصد از بودجه مورد نیاز را که 250 میلیون دلار می شود، دریافت کرده است.
این نهاد اعلام کرده بود که برای رسیدگی به بحران بشردوستانه در افغانستان در سال 2023 میلادی نیاز به تأمین 4.6 میلیارد دلار دارد.
نشانه های خطر قحطی چیست؟
دفتر هماهنگ کننده کمک های بشردوستانه سازمان ملل متحد در گزارش سه ماهه خود آورده است که نهادهای امداد رسان در حال حاضر با کمبود بودجه مواجه هستند و این امر آنها را مجبور می کند که سطح کمک ها را کاهش دهند.
این نهاد به عنوان نمونه آورده که در بیستم ماه مارس، برنامه جهانی غذا (WFP) اعلام کرد که با بودجه فعلی، فقط به چهار میلیون نفر از 13 میلیون نفری که برای دریافت کمک های بشردوستانه در ماه آوریل برنامه ریزی شده بود، می تواند کمک های غذایی اساسی را ارائه کند.
اوچا در گزارش خود افزوده که این امر به این معنی است که 9 میلیون نفر آسیب پذیر و گرسنه، کمک غذایی دریافت نخواهند کرد.
بر اساس گزارش اوچا، خانواده ها در افغانستان ذخایر غذایی خود را که تا فصل برداشت محصول باید ادامه می داشت، به پایان رسانده اند و برخی از فعالیت های حیاتی دیگر سازمان های امداد رسان نیز به دلیل کمبود بودجه، در معرض قطع شدن قرار دارد.
با توجه به این گزارش، نشانه های جدی قطعی در افغانستان در حال افزایش است و اگر گروه طالبان به تقابل خود با جامعه جهانی ادامه دهد و سازمان ملل دفتر سیاسی خود را در این کشور ببندد، مردم این کشور با بی سابقه ترین بحران و قحطی در جهان مواجه خواهند شد.
راهکار ها چیست؟
سازمان ملل متحد پیش از این اعلام کرده بود که آنها بدون همکاران زن خود نمی توانند کمک های بشردوستانه را به افراد آسیب پذیر برسانند.
این سازمان از گروه طالبان خواسته بود که به صورت فوری ممنوعیت کار زنان را در دفاتر سازمان ملل لغو کنند و اجازه دهند که زنان دوباره به دفاتر کاری شان برگردند.
به نظر می رسد که یکی از راهکارها برای اینکه افغانستان از خطر قحطی گسترده احتمالی جلوگیری کند، این است که گروه طالبان سیاست های تندروانه خود را در قبال زنان، دست کم در نهادهای امداد رسان، تعدیل کند و به زنان اجازه کار بدهد.
این گروه ممنوعیت کار زنان در دفاتر سازمان ملل متحد را مربوط به «اررزش های داخلی افغانستان» بود، اما شهروندان افغانستان این دیدگاه را به شدت محکوم کردند و آن را تنها نگاه تندروانه و افراطگرایانه گروه طالبان دانستند نه ارزش مردم افغانستان.
علاوه بر این، اوچا گفته است که یکی از راههای این نجات مردم افغانستان از خطر قحطی گرسنه این است که جامعه جهانی بودجه مردم نیاز را تأمین کند.
این نهاد در گزارش خود گفته است که سازمان های امداد رسان از جامعه بین المللی خواسته است که نیازهای اساسی «آسیب پذیرین مردم افغانستان» را در اولویت قرار دهند و بودجه مورد نیاز را به صورت فوری تأمین کنند.
انتهای پیام
منبع: شفقنا