بازدیدها: 3
شورش مذهبی مارتین لوتر، مسیحیانی را که مانند او با کشیش ها و آمرزش گناهان به شرط اعتراف مشکل داشتند به دور هم جمع کرد. نتیجه آن شورش، زایش یکی از بزرگترین جنبشهای مذهبی تاریخ مسیحیت یعنی «پروتستانیسم» بود.
۵۰۱ سال پیش در چنین روزهایی برابر ۳ ژانویه ۱۵۲۱ میلادی کلیسای کاتولیک روم، چهار سال پس از خیزش کشیش شورشی مارتین لوتر، را تکفیر کرد.
لوتز به عنوان یک اصلاح طلب مذهبی، ۳۱ اکتبر ۱۵۱۷ میلادی با صدور اعلامیه ۹۵ مادهای، علم طغیان را بر ضد قوانین پوسیده کلیسای کاتولیک برافراشت. او به این نهاد قدرتمند اعلان جنگ داده بود. لوتر متن اعلامیه خود را که بر علیه سوء استفاده از مذهب تنظیم شده بود، بر دیوار کلیسای ویتنبرگ در آلمان آویزان کرد. و به این ترتیب مفاد آن ظرف کمتر از یک ماه کل اروپا را درنوردیده و پاپ وقت، لئون دهم را به واکنش واداشت. لئون دهم اعلامیه لوتر را حاصل کجفهمی این کشیش آلمانی قلمداد کرد.
اصلاحات لوتری توجه بسیاری از مردم اروپا را که سالها اسیر پول دوستی و تمامیتخواهی کلیسای کاتولیک بودند به خود جلب کرد. لوتر برخی آموزهههای کلیسای کاتولیک همچون فروش بهشت توسط کشیش ها و آمرزش گناهان به شرط اعتراف را بر نمی تابید. با وجودی که خود یک کشیش معتقد بود از کلیسای کاتولیک برائت جست و راه جدایی از آن را در پیش گرفت.
مذهب جدید و جنگ های خونین
شورش مذهبی لوتر، مسیحیانی را که مانند او با کشیش ها و آمرزش گناهان به شرط اعتراف مشکل داشتند به دور هم جمع کرد. نتیجه آن شورش، زایش یکی از بزرگترین جنبشهای مذهبی تاریخ مسیحیت یعنی «پروتستانیسم» بود.
مذهب جدید در اندک مدتی توانست پیروان زیادی را به سمت خود جلب کند. پروتستانها با رد عصمت پاپ و توانایی کشیشها برای گسیل پیروان عیسی مسیح علیه السلام به بهشت یا جهنم مهمترین منبع درآمد کلیسای کاتولیک روم، یعنی دریافت هدایا و نذورات مردمی را هدف قرار دادند. و این چیزی نبود که کار کاردینالها و اسقفها از کنارش به راحتی عبور کنند.
موافقان و مخالفان مذهب جدید خیلی زود مقابل هم صف کشیدند. اما در این میان یک اتفاق جالب بازی را به سود پروتستانها برگرداند. هنری هشتم شاه انگلستان که از همسر خود دارای فرزند نمیشد به دلیل احساس نیاز برای داشتن ولیعصر از کلیسای کاتولیک درخواست کرد با طلاق او و همسرش موافقت کند. اما وفق تعالیم کاتولیسیسم که مخالف هرگونه طلاق بود با این درخواست مخالفت کرد. هنری هشتم نیز که اوضاع را چنین دید دستور داد مذهب مردم انگلستان از کاتولیک به پروتستان تغییر کند. در واقع هنری هشتم بر سر لجبازی با پاپ و کلیسای کاتولیک همه انگلیسیها را پروتستان کرد. قلمرو او به پناهگاه مومنان مذهب جدید تبدیل شد. اما در دیگر نقاط اروپا این پایان خوش رقم نخورد و خونین ترین فصلهای تاریخ این قاره با تحریک کلیسای کاتولیک و با هدف سرکوب کردن پیروان مذهب جدید و جلوگیری از نشر پروتستانیزم در بین مسیحیان رقم خورد.
انتهای پیام
منبع: ادیان نیوز