حل مسائل جهان و بهائیت!

0

بازدیدها: 6

عبدالبهاء (از رهبران فرقه بهائیت) در سفرهای تبلیغی خود، اصول دوازده گانه ای را به عنوان تعالیم بهائیت معرفی کرد. از آن جمله تشکیل دادگاه کبرای بین المللی ، می باشد.

تشکیل دادگاه کبرای بین المللی

به عقیده عبدالبهاء باید مجمعی از نمایندگان سراسر دنیا برای حل مسائل جهانی تشکیل شود.

  • آیا منظور عبدالبهاء از تشکیل این سازمان، چیزی شبیه به سازمان ملل کنونی است؟

سازمان ملل الزاما برای ملتها تشکیل نشده، زیرا نمایندگان آن را دولتها تعیین می کنند. ناكارآمدي اين سازمان جهاني، پيوسته در حق كشي دولتهاي استكباري، ديده مي شود.

يك روز در فلسطين، روز ديگر يمن، روزي در عراق و سوريه و بحرين و…

به همین دلیل بیشتر برای حل مشکلات و اختلافات دولتها با یکدیگر تشکیل شده است. حتی این حل اختلاف دولتها نیز بر پایه عدالت نیست و به سود دولتهایی تمام می شود که دارای قدرت بیشتری باشند. و دولتهایی برنده منازعات هستند که دارای قدرت بیشتری نسبت به دولتمردان دیگر هستند.

بعنوان مثال می توان از حق وتو در سازمان ملل یاد کرد. در منازعات و اختلافاتی که در جهان اتفاق می افتد، چند کشور قدرتمند می توانند در مقابل بقیه کشورهای جهان بایستند و رأی هر کدام از این چند کشور برابر همه کشورها می باشد!

این کار با رسالت ادیان سازگار نیست، زیرا ادیان برای اصلاح امور ملت ها آمده اند.

  • تشکیلات بهائیت چه راهکاری برای تاسیس و پیشبرد این دادگاه بین المللی ارائه کرده است؟

اگر هدف از تشکیل این دادگاه کبرای بین المللی چیزی غیر از سازمان ملل کنونی است،رهبران فرقه بهائیت، هیچ راهکار مناسبی جهت تشکیل آن ارائه نکرده اند. و این حرف در حد یک شعار باقی مانده است و  هیچ خروجي نداشته است.

اما آیا هدف نهایی عبدالبهاء از بیان آن به عنوان یکی از اصول دوازده گانه بهائیت،چیزی جز تشکیل یک حکومت بهائی است!؟

«در تشکیل اتحادیه آینده ملل یک نوع حکومت مافوق حکومتها باید تدریجا به وجود آید که دارای تأسیسات و تشکیلات وسیعه است» (جامعه عمومی دنیا، ص18)

(برگرفته از کتاب در جستجوی حقیقت، علیرضا روزبهانی بروجردی)