دستاورد سفر خواننده تازه‌مسلمان کره جنوبی به ایران چیست؟ 

0

بازدیدها: 5

«کیم جای»، خواننده اهل کره جنوبی است که در یک خانواده مسیحی رشد یافته است. او در خلال کنسرت‌هایی که در کشورهای مسلمان برگزار می‌کرد، توجهش به حجاب زنان مسلمان جلب می‌شود و شروع به تحقیق درباره دین اسلام می‌کند. در نتیجه او حدود چهار سال پیش به دین مبین اسلام مشرف می‌شود و نام «داود کیم» را برای خود انتخاب می‌کند.

روز گذشته داود کیم با دعوت از سازندگان ویژه‌برنامه ماه مبارک رمضان، در برنامه «محفل» حضور یافت. جریان دعوت از او به ایران در میان کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی بسیار مورد توجه قرار گرفت. در ادامه نگاهی گذرا به سفر او و اثرات احتمالی آن بر جامعه ایرانی و کره جنوبی خواهیم داشت.

شاید یکی از دلایل مطرح شدن داوود کیم در ایران موج کره‌ای یا هالیو (محصولات فرهنگی کره جنوبی به‌ویژه موسیقی، فیلم و سریال) باشد که فراگیری آن در دهه اخیر در کشور ایران شدت یافته است. این موج تقریباً تمام جهان را با خود همراه کرده است و برخی از جوانان و نوجوانان ایرانی نیز از این قافله عقب نمانده‌اند.

اما مطرح کردن یک خواننده کره‌ای تازه‌مسلمان و معرفی او به جامعه ایران می‌تواند حامل این پیام به جوانان و نوجوانان ایرانیِ طرفدار موج کره‌ای [که شاید از فرهنگ و تمدن خود فاصله گرفته‌اند] باشد که هالیو سرابی بیش نیست و این موج تنها برای مصرف خارج از مرزهای کره جنوبی و با هدف تبدیل شدن به غول فرهنگی و سرگرمی جهان فعالیت می‌نماید.

چه آنکه داود کیم در مصاحبه‌های خود و همچنین در کانال یوتیوب خود به این حقیقت اشاره کرده است که کره جنوبی یک جامعه به شدت رقابتی و بی‌رحم است که افسردگی و خودکشی در آن رواج بالایی دارد.

در فضای فرهنگی کنونی که نوجوان ایرانی در پی رنگ و لعاب کی‌پاپ و کی‌دراما سودای سفر به کره جنوبی و دیدار با آیدل‌های (سلبریتی) محبوب خود را دارد، آشنایی با داود کیم به عنوان یک بومی کره جنوبی که دست بر قضا خواننده نیز هست و فضای کی‌پاپ را لمس کرده، به جهت درک حقایق کشور کره جنوبی یک غنیمت است.

از طرفی دیگر به دلیل آن که فعالیت تبلیغی اهل‌سنت نسبت به تشیع در جهان گسترده‌تر است و طیف وسیعی از تازه‌مسلمانان جهان به اهل‌سنت گرایش دارند، دعوت از داود کیم به عنوان یک تازه‌مسلمان به یک کشور شیعی می‌تواند به جذب و آشنایی وی با مکتب تشیع و تبلیغ این مذهب در کشور کره جنوبی موثر واقع شود. در صورت ادامه اینگونه تعاملات ممکن است بتوانیم در نسل‌های آینده، شاهد شیعیان کاملا بومی در کشور کره جنوبی باشیم.

نباید فراموش کرد که داوود کیم نه تنها به عنوان یک خواننده، بلکه بیشتر به عنوان یک یوتیوبر معروف مسلمان از کشور کره جنوبی با مخاطبینی فراتر از مرزهای کشور خود، داراری اهمیت است. ویدیوی اسلام آوردن وی در همان اوایل بارگزاری در یوتیوب دو میلیون و تا کنون چهار میلیون بار دیده شده است. همچنین برخی از ویدیوهای او با موضوع واکنش مردم کشورش به اسلام، حجاب و نماز تا ۱۸ میلیون بازدید داشته است.

ناگفته نماند که معرفی کشور ایران توسط داود کیم به عنوان یک کشور امن و آزاد که چهره آن توسط رسانه‌های معاند مخدوش شده است، از دیگر پیامدهای مثبت این هم‌افزایی دینی و فرهنگی است که استمرار آن در چارچوب‌های صحیح و اصولی خالی از لطف نیست.

به هر روی اگر قرار باشد حضور این تازه مسلمان کره‌ای در ایران را مورد ارزیابی قرار دهیم، جنبه‌های مثبت آن فراگیرتر از دیگر حواشی مطرح شده در فضای رسانه‌ای است.

زهره سادات علوی

انتهای پیام