بازدیدها: 4
حدود ده ماه از حاکمیت طالبان در افغانستان میگذرد. در این مدت، زنان و دختران در کشور اما بیشتر شاهد اعمال محدودیت از سوی این گروه بودهاند. براساس گزارشها، حق تعلیم و آموزش، اشتغال و سایر آزادیهای مدنی زنان از جمله مواردی است که تاکنون در این اداره نقض شده است.
به گزارش فاران نیوز، برخی زنان از آنچه که رفتارهای «خشونتآمیز طالبان» میگویند انتقاد کرده و باور دارند این گروه با اعمال محدودیت علیه زنان در صدد باجگیری از جامعه جهانیاند.
در این سوی دیگر، شماری از مقامات طالبان اما بارها مدعی شدهاند که حقوق زنان را نقض نکرده و در چارچوب «شریعت اسلامی» به آنها حق آموزش، کار و آزادی میدهند.
این درحالی است که حدود سه ماه میشود دروازه مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است و دختران در این مقطع تعلمیی در بیسرنوشتی به سر میبرند.
آموزش دختران برای طالبان «بهانه» است
در همین حال، حمیده اکبری، عضو پیشین پارلمان افغانستان در باره چرایی مخالفت طالبان با آموزش زنان و دختران میگوید: « گروه طالبان به خاطر که از جامعه جهانی باجگیری کنند این چنین قدرت نمایی کرده و موضوع تعلیم و تحصیل دختران را یک بهانه ساخته است. برای طالبان محروم کردن نصف جامعه از حقوق اسلامی و شهروندیشان اهمیت ندارد، برای آنها فقط حکومت و قدرت اهمیت دارد.»
براساس گفتههای خانم اکبری، هم اکنون دروازه مدارس در ولایتهای بلخ و هرات از کلاس اول الی دوازه باز است ولی در کابل و سایر ولایتها از کلاس اول تا ششم دختران حق رفتن به مدرسه را داشته و بالاتر از آن ندارند.
این عضو پیشین پارلمان افغانستان به رسم تعجب یادآوری میکند که طالبان دروازه دانشگاهها را بر روی دختران باز گذاشته اما دروازه مدارس را بسته است: «هرچند که وضعیت تحصیلی دانشگاهها هم فعلا ضعیف است و محدودیتهای زیادی بالای آنها وضع شده است از نحوه پوشش دختران گرفته تا نصاب درسیشان. همچنین دانشگاه از کمبود کدرهای علمی و استاددان متخصص رنج میبرد.»
سکوت جامعه جهانی در قبال نقض حقوق زنان و دختران افغانستان
بانو اکبری در ادامه میگوید که با وصف اعمال خشونت و محدودیتها از سوی طالبان برعلیه زنان، جامعه جهانی، سازمان ملل و سایر نهادی حقوق بشری در برابر رفتارهای «ظالمانه» این گروه سکوت اختیار کردهاند.
او میگوید: «جامعه جهانی و نهادهای مدعی حمایت از حقوق زنان در قبال اوضاع وخیم زنان در اداره طالبان سکوت کرده و نسبت به مردم افغانستان و بویژه زنان احساس مسئولیت نمیکنند.»
خانم اکبری با ابراز نگرانی نسبت به آینده مردم افغانستان میگوید: «در داخل کشور وضعیت مردم دردآور است. شماری از تحصیلکردگان از افغانستان بیرون شده و به کشورهای دور و نزدیک متواری شدهاند، دختران و زنان اکنون خانه نشین شدهاند.»
این عضو پیشین مجلس نمایندگان افغانستان با انتقاد از عملکردهای طالبان میگوید که این گروه «شعار از اسلام میدهد اما عملکردشان خلاف اسلام است.»
انتهای پیام
منبع: شفقنا