بن بست عرفان های کاذب در جهان غرب

0

بازدیدها: 9

 

جهان غرب از قرن هفدهم و یا حتی رنسانس به این سو، در جهت غیردینی کردن نگرش مردم و سست کردن علایق دینی تلاش کرده است و به نام «اومانیسم» و «فرد گرایی» به مخالفت با استیلای دین برخاسته است.

به گزارش فاران نیوز، بعد از جنگ جهانی دوم شمار زیادی از گروه‏های مذهبی خارج از چارچوپ ادیان سنتی به وجود آمدند که هدف آنها سکولار کردن دین بوده است، هرچند بنیان‏گذاران آنها خود را معلمانی دینی و روحانی معرفی می ‏کنند.

این آیین ‏ها به عنوان «جنبش‏های جدید دینی» به خصوص در آمریکا، کانادا و اروپای شمالی معروف شدند و با تضعیف ادیان سنتی، نفوذ کرده‏اند.

رهبران این گروه‏ها ترویج می ‏کنند که هیچ کتاب مقدسی در جهان، ابدی نیست و انسان شایستگی خلق دین جدید را دارد، روش‏های عقلی نیز مانع کشف حقایق دینی می‏شود و رستگاری بشر با کنار گذاشتن این روش‏ها و پیروی مطلق از بنیان‏گذاران این گروه‏ها حاصل خواهد شد.

از این ‏رو، گروه‏ ها بر محور شخصیت رهبران خود استوارند و با مرگ آنها فرومی‏پاشند. اکثر بنیان‏گذاران این گروه‏ها مدعی‏اند که انسان با پیروی مطلق از ایشان می‏تواند «خدا» شود. همچنین از تحولات نهایی در هزاره سوم سخن می‏گویند و خود را منجی جامعه بشری و تنها راه رستگاری آن در آخرالزمان معرفی می‏کنند.

امروزه با فرو ریختن ایدئولوژی‏های ذهنی جهان غرب که پس از قرون هیجده و نوزده میلادی جای دین را گرفته بود، رویکرد به دین رشد قابل توجهی یافته است. بیشتر فلاسفه معاصر غرب معتقدند که مکاتب فلسفی از این پس نمی‏توانند گره ‏ای از کار انسان‏های تشنه هدایت معنوی بگشایند.

انتهای پیام

منبع: پایگاه تخصصی نقد عرفان های کاذب