مبارزه با خدا در آثار پائولو کوئیلو

0

بازدیدها: 7

 

در مکتب پائولو کوئیلو، یکی از راه‌هایی که به پیروان، برای مبارک شدن زندگی و معنوی شدن آن پیشنهاد می‌شود، مبارزه با خداوند است و رسیدن به این معنویت، راهی جز از بین بردن شریعت و تکلیف در زندگی انسان ندارد و اینطور عنوان می‌کند که اگر با مبارزه با خدا بتوان زندگی شادی داشت، نیازی به دستورات دینی نیست.

از همین رو، در مکتب کوئیلو، می‌توان اراده انسان را بر اراده خدا غلبه داد یا با او به مبارزه برخاست و حتی او را از زندگی خود بیرون کرد. وی می‌گوید: گاهی خدا اطاعت می‌طلبد، اما گاهی هم مایل است اراده ما را بیازماید و ما را به مبارزه می‌طلبد تا عشقش را درک کنیم.(۱)

پائولو کوئیلو پیامبران الهی را نماد و الگوی مبارزه با خدا معرفی می‌کند. ایلیا پیامبر بنی‌اسرائیل و قهرمان رمان کوه پنجم، مبارزه با خدا را تجربه می‌کند. او در این رمان از زبان این پیامبر به خداوند می‌گوید: موسی اراده تو را پذیرفت و از رودخانه عبور نکرد؛ اما من به راهم ادامه می‌دهم. من علیه اراده تو گام برخواهم داشت.(۲)

او برای موجه جلوه دادن مبارزه با خداوند به کتاب مقدس تمسک کرده و کشتی گرفتن حضرت یعقوب با خدا را نمادی برای مبارزه با خداوند می‌داند. به همین جهت وی به خوانندگان آثار خود القا می‌کند همان‌طور که یعقوب در کشتی با خدا مبارک شد، این نبرد با خدا برای تمام سالکین راه موجب برکت و رشد خواهد بود.

بدیهی است که این نظریات درباره خداوند و صفات او ناشی از فقدان تفکر عقلی، ضعف مبانی فکری و دوری کوئیلو از ادیان و و معنویتی متصل به وحی است.

۱. از آثار پائولو کوئیلو، ترجمه آرش حجازی، صفحه۲۳۰.

۲. همان، صفحه ۲۱۳.

انتهای پیام

منبع: روشنگر