محدودیتهای جدید طالبان در افغانستان

0

بازدیدها: 3

 

گروه طالبان محدودیت‌های تازه‌ای را علیه زنان افغانستان وضع کرده‌اند؛ محدودیت‌های که نگرانی‌ها از حذف کامل زنان از جامعه و دسترسی آنها به آموزش را بیش از قبل افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری فاران نیوز، گروه طالبان اخیرا با صدور دستوراتی زنان را از رفتن به پارک‌های تفریحی، حمام‌های عمومی، رستورانت‌ها و ورزشگاه‌ها منع کرده‌اند.

این محدودیت‌ها از سوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر گروه طالبان وضع شده است و به زنان هشدار داده شده که اگر از این محدودیت‌ها سرپیچی کنند، با آنها برخورد خواهد شد.

پیش از این گروه طالبان هشدار داده بودند که اگر زنان حجاب اجباری مد نظر این گروه را رعایت نکنند، مردان خانواده آنها بازداشت و زندانی می‌شوند.

محدودیت‌های جدید گروه طالبان در ادامه محدودیت‌های است که پیش از این از سوی این گروه علیه زنان افغانستان وضع شده بود و حضور زنان در مکان‌های عمومی را منع قرار داده بود.

سیاست‌های گروه طالبان در قبال زنان افغانستان، نگرانی‌های زیادی را در مورد سرنوشت و آینده زنان این کشور به وجود آورده است.

تلاش برای حذف کامل زنان از جامعه

گروه طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، سیاست «زن ستیزانه» را در پیش گرفته است و یکی از ویژگی‌های بارز حکومت آنها، زن ستیزی بوده است.

سازمان ملل متحد در گزارش وضعیت حقوق بشر در زیر حاکمیت طالبان، گفته بود که این گروه در تلاش حذف کامل زنان از جامعه است.

فعالان حقوق زن نیز بر این باور هستند که گروه طالبان با در پیش گرفتن سیاست‌های زن ستیزانه، در تلاش است که زنان را به صورت کامل از جامعه حذف کنند و آنها را دوباره در کنج خانه‌ها، زندانی کنند.

سیاست این گروه در قبال زنان افغانستان، همان سیاستی است که آنها در دور قبلی حاکمیت خود در افغانستان در قبال زنان در پیش گرفته بودند و زنان را به صورت کامل از جامعه حذف کردند.

فعالان حقوق زن می‌گویند که این گروه این بار به دلیل فشارهای سیاسی، می‌خواهند سیاست حذف زنان از جامعه را به آهستگی و به صورت تدریجی عملی کنند.

بر اساس آماری که فعالان حقوق زن ارائه می‌کنند، گروه طالبان در بیش از یک سال گذشته، بیش از 40 فرمان صادر کرده‌اند که حقوق و آزادی‌های زنان را محدود می‌کند.

در ماه‌های گذشته شماری از زنان در نشست‌های سازمان ملل با توجه به این فرمان‌ها، خواستار به رسمیت شناختن سیاست طالبان در قبال زنان افغانستان به عنوان «آپارتاید جنسیتی» بودند.

اما سازمان ملل متحد و سایر نهادهای حقوق بشری تاکنون عملا اقدامی در راستای محکومیت سیاست‌های طالبان علیه زنان انجام نداده‌اند و واکنش‌های آنها در حد اعلامیه و سخنرانی بوده است.

محرومیت دائمی زنان از آموزش

منابع مختلف در دانشگاه کابل تأیید کرده‌اند که گروه طالبان تصمیم دارد پس از پایان سال تحصیلی جاری، دروازه دانشگاه‌ها را بر روی دختران ببندد.

وزارت تحصیلات عالی گروه طالبان هنوز این موضوع را تأیید یا رد نکرده است، اما گفته می‌شود که این تصمیم را یکی از مسئولان از این وزارت در دانشگاه کابل افشا کرده است.

گروه طالبان پس از تسلط بر افغانستان، چندین ماه دانشگاه‌های این کشور را مسدود کردند و در نهایت با جدا سازی جنسیتی کلاس‌های درسی، دانشگاه‌ها بازگشایی شد.

اما این گروه تاکنون به دختران بالاتر از کلاس ششم اجازه رفتن به مکتب را نداده‌اند و بیش از یک سال می‌شود که آنها را از دسترسی به آموزش محروم کرده‌اند.

در حالی که همه منتظر هستند که دروازه مکاتب بر روی دختران باز شود و محدودیت‌ها بر آموزش دختران به صورت کامل برداشته شود، خبر مسدود شدن دانشگاه‌ها بر روی دختران نگرانی‌ها را بیشتر کرده است.

نشر این خبر نشان می‌دهد که گروه طالبان در تلاش هستند که دختران و زنان افغانستان را به صورت دائم از آموزش محروم کنند.

محرومیت دائمی زنان و دختران از آموزش و مشارکت در جامعه، پیامدهای ناگواری برای آینده افغانستان خواهد داشت که جبران ناپذیر خواهد بود.

سیاست آپارتاید جنسیتی و زن ستیزانه گروه طالبان، در کنار سیاست‌های تبعیض قومی، زبانی و مذهبی این گروه، افغانستان را سالها به سمت انحطاط و عقبگرد سوق خواهد داد و آینده این کشور را بیش از همیشه، تاریک‌تر خواهد کرد.

انتهای پیام

منبع: شفقنا