بازدیدها: 1
شماری از اعضای یک نهاد مدافع حقوق بشر که با ما محکمه جزایی بین المللی درباره جنایت های طالبان علیه هزاره ها و شیعیان همکاری داشتند، با تهدیدهای جدی امنیتی روبرو شدند.
مسئولین نهاد حقوق بشری که نخواست نامش فاش شود گفت: با توجه به شدت خشونت در حملات هدفمند علیه هزارهها و شیعیان، گستردگی حوادث، آمار بالای قربانیان، ناکارآمدی سیستم قضایی و امنیتی حکومت پیشین و سوء استفاده طرفین مخاصمه از کشتار هزاره ها برای امتیاز طلبی های سیاسی، تصمیم گرفتیم تا از راه مکانیسم های حقوق کیفری بین المللی تحقق عدالت جزایی را برای قربانیان هزاره و شیعیان افغانستان مطالبه کنیم. برای همین منظور جنایت های متعددی را مستندسازی و به طور رسمی در محکمه جزایی بین المللی ثبت کردیم و به نیابت از خانوادههای قربانیان اقامه دعوی نمودیم. براین اساس تا کنون پنج مورد از جنایتهای گسترده طالبان و گروه داعش را در محکمه جزایی بین المللی به طور رسمی اقامه دعوی کردیم.
طالبان قصد انتقام گیری دارند
او درباره حساسیت طالبان نسبت به کارها و فعالیتهای نهادهای حقوق بشری اشاره کرد: طالبان به عنوان یک گروه تروریستی و افراطگرای قومی و مذهبی سالها بدون هیچ باز خواستی،مردم بی دفاع افغانستان به خصوص هزارهها و شیعیان را بی رحمانه قتل عام کردند. اکنون که در کنار بحران مشروعیت با موضوع رسیدگی جنایت های خود در دیوان کیفری بین المللی مواجه شدهاند، با نهادها و اشخاصی که علیه آنان اقدام کردهاند برخورد شدیدی می نمایند.
آنها قصد انتقامگیری دارند. طوری که همزمان با تحقیقات اخیر سازمان ما پیرامون جنایتهای جنگی و بشری طالبان در ولایت دایکندی تعدادی از همکاران محلی ما را دستگیر و لت و کوب کردند که من موفق به فرار شدم. نیروهای طالبان افراد بازداشت شده را مجبور کردند تا هویت و محل اختفای من را افشا کنند. اما علیرغم مراجعه آنها به محل سکونت من تاکنون موفق به دستگیری من نشدند. اکنون تحت تعقیب طالبان هستم و از ترس تهدیدات آنها مجبور شدم مخفیانه زندگی کنم.
طالبان هنوز یک گروه تروریستی است
او درباره تهدیدهای طالبان علیه خود و فعالیتهایش گفت: طالبان من و همکارانم را جاسوسان و کفار خوانده و اقدام ما را خیانت علیه نظام شان (امارت اسلامی طالبان) دانستند و ما را تهدید به مرگ کردند. دفاتر من و حساب بانکیام را نیز مسدود کردند.
این فعال حقوق بشر متذکر شد: اگر چه در اواخر عمر نظام پیشین هم تهدید می شدیم، اکنون در معرض خطرهای جدیدتر و قریبالوقوع قرار گرفتهایم. بنده در کنار سابقه فعالیت حقوق بشری، یک کارمند حکومتی در نظام پیشین بودم و همین موضوع را خطرناک تر کرده است.
وی ادامه داد: طالبان هنوز یک گروه تروریستی است و رویکرد سیاسی و ایدئولوژیکیاش تغییری نکرده است. عفو عمومی هم یک شعار کاملا میان تهی است که بارها خلافش ثابت شده است. نباید از تروریستهایی که سال ها دستشان به خون افراد بیگناه آغشته بوده و خودسرانه پیر و جوان این ملت را قتل عام کرد در انتظار و وفای به عهد داشت. تروریست به هیچ عهدی پایبند نیست.
حامیان حقوق بشر سلیقهای و سیاسی برخورد میکند
این فعال حقوق بشر افزود: درخواست های کمک من از سازمانهای بینالمللی و دولت های حامی مدافع حقوق بشر برای انتقال من یک نقطه امن متاسفانه تاکنون بی جواب مانده است. علت آن هم این است که دولت های حامی مدافعان حقوق بشر حتی با حقوق بشر و فعالان آن به گونه ای سیاسی و سلیقهای برخورد میکنند. یعنی فقط اشخاصی را مورد توجه قرار می دهند که با نهادهای دولتی یا غیردولتی همکاری کرده باشند یا برای حکومت آنها منافع سیاسی قابل توجه داشته باشند. این منطق آنها کاملاً شرم آور است.
در صورتی که نهاد ما فعالیت مستقل داشته و به خصوص در بحث دادخواهی شیعیان افغانستان در محکمه لاهه اولین و تنها سازمان افغانستان بود و کاملاً مستقلانه و با تکیه بر بودجه خویش بدون دریافت هرگونه کمک مالی، انسانی، علمی و تکنیکی از سوی خارجی ها و به نمایندگی از قربانیان در محکمه جزایی بین المللی علیه جنایتکاران دادخواهی کردیم. به عبارت بهتر ما یک نهاد پروژه خور خارجی ها نبودیم.
۴۸ مورد قتل عام گروهی و سازمان یافته علیه شیعیان و هزاره ها در کارنامه طالبان و داعش
وی اقلیت هزاره و شیعه افغانستان را در طول تاریخ قربانی افراط و تعصبات قومی شمرد و تصریح کرد: مطابق با تحقیقات ارسالی این نهاد مدافع حقوق بشری به محکمه جزایی بین المللی تنها طی هفت سال اخیر از عمر نظام جمهوریت بیش از ۴۸ مورد قتل عام های گروهی سازمان یافته و هدفمند علیه شیعیان و هزاره ها صورت گرفته است. در نتیجه این حملات بیش از ۳۴۰۰ نفر غیرنظامی کشته ی شدند. نیروهای وابسته به طالبان و داعش عاملان اصلی این جنایت بودهاند. آمار قربانیان شیعیان افغانستان به طور قطع بسیار بیشتر از این ارقام است. چون آمار دقیقی از کشتار هزاره ها در روستاهای دوردست یا راههای مواصلاتی مانند دره جلریز مشهور به دره مرگ یا سایر مسیرهای ارتباطی در دسترس نیست و تحقیقات گسترده و دقیقتری میطلبد.
نبرد حقوقی خود را با جنایتکاران طالب و داعش ادامه میدهم
او از وضعیت فعلی خود و شماری از همکارانش در افغانستان به شدت ابراز نگرانی کرد و از جامعه جهانی و سازمانهای بینالمللی و کشورهای حامی مدافع حقوق بشر خواست در انتقال آنان به یک جای عمل فوری اقدام نمایند.
وی در خاتمه تاکید کرد: امیدواریم نظام بین المللی در برابر به رسمیت شناختن یک گروه تروریستی رویه مناسب پیش بگیرد و اجرای عدالت انتقالی را یکی از پیشرفت های اصلی جامعه جهانی جهت شناسایی گروه طالبان در نظر بگیرند. طالبان به رسمیت شناخته شود یا نشود مسئولیت سنگینی را که به عنوان نماینده قضایی قربانیان هزاره را برعهده گرفتهام در نهایت صداقت در محکمه جزایی بین المللی پیش میبرم و نبرد حقوقی خود را با جنایتکاران طالب و داعش ادامه خواهم داد.
انتهای پیام
منبع: شفقنا