بازدیدها: 6
رئیس مرکز تخصصی خانم النبیین(ص) زاهدان گفت: ما مسلمانان معتقد به فطرت هستیم و فطرت بر وحدت بشریت دلالت دارد. لذا امت اسلامی باید با سلایق و تفکرات مختلف در کنار هم قرار گیرد و به جای تفرقه و جدایی به وجوه مشترک توجه کند و اگر اختلافات جزئی وجود دارد، افراد باید یکدیگر را تحمل کنند.
مولوی عبدالله نارویی، رئیس مرکز تخصصی خانم النبیین(ص) زاهدان، با اشاره به فرارسیدن موسم حج و حضور مسلمانان جهان در این مناسک مهم، به بیان نکاتی درباره اهمیت وحدت در جهان اسلام پرداخت و گفت: میتوانیم درباره کلمه وحدت از منظر قرآن ساعتها بحث کنیم. قرآن کریم بر وحدت مسلمانان تأکیده کرده است، زیرا عالم هستی بر محور وحدت خلق شده و تداوم پیدا کرده و دین مبین اسلام درصدد است تا مسلمانان را زیر چتر «لا إله إلا الله، محمد رسول الله» گرد هم آورد و اعمال حج یکی از جلوههای بارز وحدت اسلامی و پرهیز از تفرقه است.
لزوم وجود سلایق و تفکرات مختلف
وی افزود: قرآن کریم فرموده است: «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِيعًا وَلَا تَفَرَّقُوا ۚ وَاذْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَكُنْتُمْ عَلَىٰ شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا ۗ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ؛ و همگی به رشته (دین) خدا چنگ زده و به راههای متفرّق نروید و به یاد آرید این نعمت بزرگ خدا را که شما با هم دشمن بودید، خدا در دلهای شما الفت و مهربانی انداخت و به لطف و نعمت خدا همه برادر دینی یکدیگر شدید، و در پرتگاه آتش بودید، خدا شما را نجات داد. بدین گونه خدا آیاتش را برای (راهنمایی) شما بیان میکند، باشد که هدایت شوید» همین آیه برای وحدت بشریت زیر یک چتر و پرچم کفایت میکند. ما مسلمانان معتقد به فطرت هستیم که دال بر وحدت بشریت است. لذا امت اسلامی باید با سلایق و تفکرات مختلف در کنار هم قرار گیرد و به جای تفرقه و جدایی به مشترکات توجه کند و اگر اختلافات جزئی وجود دارد، افراد باید یکدیگر را تحمل کنند.
مولوی نارویی با اشاره به اهمیت وحدت عملی در جهان اسلام، بیان کرد: صرف برگزاری مراسمی در هفته وحدت برای تحقق اتحاد مسلمانان کفایت نمیکند و تبدیل به یک شعار خواهد شد. بدین منظور تنها راه تحقق آن و نیز پیشرفت و امنیت در جهان اسلام تحقق عملی وحدت است. لذا همه دلسوزان جهان اسلام باید به دنبال تحقق وحدت عملی باشند. اختلاف سلیقهها همواره در جهان اسلام وجود داشته است و اگر بشریت به وحدت توجه کند، مانع بیعدالتی و ناامنی در دنیا میشود.
دلایل انفعال جهان اسلام در مقابل حوادث غزه
وی با اشاره به اتفاقات اخیر غزه یادآور شد: امروز در غزه بیش از سی و پنج هزار انسان که تعداد بسیاری از آنها را زنان و کودکان تشکیل میدهند توسط صهیونیستها به شهادت رسیدهاند و یکی از دلایل اصلی آن نبود انسجام و وحدت در جهان اسلام است و موضع مشترکی را میان کشورهای اسلامی نمیبینیم.
رئیس مرکز تخصصی خانم النبیین(ص) زاهدان در پاسخ به این سؤال که چرا جهان اسلام در مقابل حوادث غزه و کشتار دهها هزار انسان بیگناه منفعل است، گفت: صلیبیها و یهود از زمان بعثت پیامبر(ص) و هجرت ایشان به یثرت و مدینه، دشمنی خود را با اسلام نشان دادهاند، چراکه معتقد بودند پیامبر(ص) باید از قوم آنها مبعوث شود نه اینکه پیامبر جدید از میان اعراب باشد. لذا دشمنی، حقد و کینه خود را به پیامبر گرامی اسلام(ص) شروع کردند و آشکارا میخواستند ایشان را به شهادت برسانند، اما بر اثر معجزاتی، هدف آنها محقق نشد. یهودیان مخصوصا از زمان شکست در جنگ خیبر و کوچ کردنشان همواره به دنبال دشمنی با اسلام و مسلمانان بودهاند.
نارویی با اشاره به دشمنی دیرینه صهیونیستها با مسلمانان، تصریح کرد: تا زمانیکه یهودیان در این منطقه حضور داشته باشند این کشتارها ادامه خواهد داشت. در شرایط کنونی بسیاری از کارتلهای اقتصادی بزرگ دنیا در اختیار یهودیان است. لذا تلاش میکنند که مسلمانان را به جان هم بیندازند. بنابراین یهود هرگز به کینه و دشمنی خود با جهان اسلام پایان نخواهد داد و باید جهان اسلام زیر یک پرچم جمع شود و با این دشمن قسم خورده هزار و چهارصد ساله مقابله کند. همچنین، فلسطین و سوریه از خون جدا نبوده است، چراکه قوم یهود حضرت زکریا و حضرت یحیی را شهید کرد. آنها سر حضرت یحیی را بریدند. یکی از بزرگان میگوید علت اینکه همواره در این منطقه خون وجود دارد ظلم و ستمی است که یهودیان به پیامبران روا داشتهاند.
انتهای پیام
منبع: ایکنا