بازدیدها: 5
مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تأکید کرد تجربه عراق، لیبی و افغانستان نباید در سوریه تکرار شود.
به گزارش فاران نیوز، کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به هرج و مرجها در سوریه خواستار حفاظت از اقلیتها و آزادی دینی در این کشور شد.
وی در سخنرانی خود در کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا در این باره گفت: «نگرانی جدی وجود دارد چرا که ما میدانیم گروههای مختلف بسیاری در سوریه حاضر هستند.»کالاس افزود که هفتههای آتی بسیار با اهمیت هستند و در این مدت شاهد آن خواهیم بود که آیا روند تغییرات در سوریه در مسیر درستی پیش میروند یا خیر. وی حوادث سوریه را «دستاوردی تاریخی» برای مردم آن خواند و گفت که این کشور با «چالشهای بزرگی» مواجه خواهد شد.
مطالب مرتبط:
در ادامه تغییرات فرهنگی در سوریه؛ حذف تکریم ویژه امام علی (ع)
مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا که اخیراً به این مقام رسیده است، درباره خشونتهای فرقهای، افراطیگرایی، تروریسم و استفاده تسلیحاتی از دین هشدار داد و تأکید کرد که از همه اینها باید جلوگیری شود. وی در این باره گفت: «ما باید از تکرار سناریوهای وحشتناک عراق، لیبی و افغانستان جلوگیری کنیم.»
کالاس افزود: «مسئله دوم این که حقوق همه سوریها شامل گروههای متعدد اقلیت باید حفظ شود. سوماً این حیاتی است که تمامیت ارضی سوریه حفظ گردد و به استقلال، حق حاکمیت و همچنین سازمانهای دولتی احترام گذاشته شود.»
این اظهارات در حالی مطرح شد که به گفته رسانههای عبری، رژیم صهیونیستی پس از سقوط دولت بشار اسد ۴۰۰ هدف را در سوریه بمباران کرده است و ادعای رادیو ارتش اسرائیل، ۸۰ درصد از توانایی نظامی سوریه از بین رفته است.
علاوه بر این رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر با لشکرکشی زمینی بخشهای بیشتری از ارتفاعات جولان و منطقه حائل در مرز با سوریه را اشغال کرده است و به گفته رسانهها تا ۲۰ کیلومتری دمشق نیز رسیده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه سخنرانی خود به هیئت تحریرالشام اشاره کرد که هماکنون سردمدار شورشیان حاکم بر دمشق محسوب میشود. این گروه که ارتباط تنگاتنگی با القاعده داشته در فهرست سازمانهای تروریستی سازمان ملل متحد و همچنین اتحادیه اروپا قرار دارد و تحت تحریم است.کایا کالاس اظهار داشت که هیئت تحریر الشام «نه بر اساس گفتارشان، بلکه بر اساس اعمالشان» قضاوت خواهند شد و هشدار داد که برای نتیجهگیری درباره آنها «هنوز زود است.»
وی در این باره گفت: «اولین سیگنالها خوب بود، اما ما تا زمانی که مطمئن نشویم، برای هیچ نوع ترتیباتی عجله نمیکنیم. مهم است که ما با بازیگران منطقهای و تمام بازیگران بینالمللی ارتباط نزدیک داشته باشیم تا به منظور ساختن زندگی عادی به سوریه کمک کنیم.»در روزهای اخیر اخباری مبنی بر خروج هیئت تحریر الشام از فهرست سازمانهای تروریستی کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا و انگلیس مطرح شده است.به دلیل تروریست شناخته شدن تحریر الشام مقامات اتحادیه اروپا نمیتوانند هماکنون با آنها تماس مستقیم برقرار کنند. به گفته یورونیوز، ایالات متحده هماکنون از طریق ترکیه برای برقراری ارتباط با طرفهای سوری اقدام میکند. البته اتحادیه اروپا تاکنون به این مسئله اشارهای نکرده است.کالاس در روزهای اخیر با مقامات مراکش، لبنان، امارات متحده عربی، رژیم صهیونیستی و… در این باره گفتوگو کرده است.
نمایندگان پارلمان اروپا درباره ادامه تحریمهای سوریه در دوره بشار اسد نیز سؤالاتی مطرح کردند که به آنها پاسخ صریحی داده نشد.
انتهای پیام
منبع: فارس