بازدیدها: 4
عناصر داعش با چکش به جای گنجینه های پیش از اسلام می افتادهاند. چون این آثار از نظرشان بدعت آمیز بوده است و حتی از این صحنه ها فیلم گرفته و وحشی گری خود را با افتخار تبلیغ کرده اند. کتابخانه موصل نماد ویرانی آنها بود.
۵ سال پیش دیوارهای سیاه دانشگاه موصل نمادی از ویرانی داعش در عراق بود. اما کتابخانه دانشگاه موصل یکی از بزرگترین کتابخانه های خاورمیانه پس از بازسازی درهای خود را به روی بازدیدکنندگان گشود و الگویی برای دیگر کشورها باشد.
این بازسازی که دو سال طول کشید مستلزم پاکسازی بقایای ۳ هزار بمب و ۲۰۰ موشک بوده است. داعش این کتابخانه را به آتش کشید و تقریباً تمام یک میلیون کتاب موجود را نابود کرد.
با وجود آسیب دیدگی ها این نگرانی وجود داشت که بازسازی این کتابخانه غیر ممکن باشد. اما گروهی به سرپرستی سازمان ملل متحد توانستند از ستونهای باقی مانده به عنوان پایه ای برای ساخت کتابخانه جدید استفاده کنند.
کتابخانه جدید تنها ۶۰ هزار کتاب دارد که یک سوم این کتابها از طرف خیریه بریتانیایی به نام «بوک اید» اهدا شده اند.
معروف است که دانشگاه موصل عراق قبلا یک میلیون نسخه کتاب داشت. اما عناصر داعش وحشیانه آن را غارت کردند و قفسه های کتاب را در هم شکستند و متون قدیمی را به آتش کشیدند.
طی دو سال و نیمی که دانشگاه موصل در اشغال داعش بود نیروهای آن کتابخانه اصلی دانشگاه را به آتش کشیدند و ساختمانهای محل تحصیل دانشجویان را به انبار سلاح و مهمات تبدیل کردند.
پس از آن که نیروهای عراقی و نیروهای ائتلاف بین المللی دوباره تسلط دانشگاه را به دست گرفتند و متوجه شدند که داعش در آنجا مشغول ساخت سلاح های شیمیایی اولیه بوده است.
اکنون با گذشت حدود ۵ سال از شکست این گروه تروریستی، موصل سعی دارد مایه افتخار شهر را بازسازی کند. شهری که از دیرباز به عنوان کانون ادبیات شناخته شده و دارای کتابفروشی ها و آرشیو های بیشماری از نسخ نایاب است.
محمد یونس مدیر فنی کتابخانه پرآوازه دانشگاه موصل به خاطر می آورد که بعد از آن نبردهای خیابانی طولانی و جان فرسا و بازپس گیری موصل از داعش شاهد چه میزان تخریب و نابودی بوده است.
وی گفت: وقتی برگشتیم دیدیم کتابها از قفسهها بیرون کشیده شده و روی زمین افتاده و سوخته اند.
هزاران نسخه از کتاب های فلسفه، حقوق، علوم و شعر که به نحوی مغایر با ایدئولوژی افراطی داعش بوده در شعلههای آتش سوخته بود.
دست کم ۸۵ درصد از کل مجموعه از بین رفت و بعضی از ارزشمند ترین عناوین در بازار سیاه به فروش رسید.
یونس گفت: قبل از آن ما بیش از یک میلیون عنوان داشتیم که بعضی از آنها در هیچ دانشگاه دیگری در عراق پیدا نمی شد.
به لطف برنامههای بازسازی کل شهر با کمک متخصصان فرانسوی موزه موصل و گنجینه های ۲۵۰۰ ساله آن که بعضی از آنها به دست عناصر داعش خورد شده بود حیات دوباره مییابد.
عناصر داعش با چکش به جای گنجینه های پیش از اسلام می افتادهاند چون این آثار از نظرشان بدعت آمیز بوده است و حتی از این صحنه ها فیلم گرفته و وحشی گری خود را با افتخار تبلیغ کرده اند.
انتهای پیام
منبع: ردنا