بهائیان، جنگ طلبانی مدعی صلح

۰

بازدیدها: ۳

 

واقعیت آن است که بها و در مجموع، جمیع بهائیان به دلیل شکستی که در جنگ های خود داشتند و همچنین به سبب بی اقبالی مردم ایران به جریان دچار سرخوردگی شده، روش جنگیدن را تغییر دادند. در این تغییر روش، جنگ آشکار با عقائد و فرهنگ مردم ایران جای خود را به جنگ نرم داد به این معنا که مهره ها باید تلاش کنند تا طبق دستورات و قواعد تشکیلاتی، با رخنه در جامعه هدف، ارکان آن را از درون دچار ضعف نمایند.

به گزارش فاران نیوز، سردمداران بهائیت مانند بها و اتباع اولیه وی همان افرادی بودند که در فتنه بابیه حضور فعال داشتند. فتنه بابیه همان آشوبی بود که مریدان علی محمد باب راه انداخته بودند و از انجام هیچ جنایتی پرهیز نمی کردند. طبق گزارشات تاریخی، مریدان باب در مازندران پس از کشتار بی رحمانه، اجساد را نیز مثله کردند و در مناطق دیگر مانند زنجان در انجام خشونت افراط زیادی بروز دادند.

 طبق دستورات باب، غیر بابی ها در شهرهایی چون شیراز باید از میان برداشته می شدند، کتابخانه ها به آتش کشیده می شدند و تنها بابی ها باید بر جهان حاکم می گردیدند. این محور اصلی فعالیت بابی ها بود که بر مبنای آن طریق جنگ را در پیش گرفتند.

 بها، سرکرده فرقه ضاله بهائیت که خود از بابی ها بود، پس از اتهام مشارکت در ترور ناصرالدین شاه از ایران گریخت و از آنجا که در ادامه جنگ طلبی ها ناکام ماند، به ترور مخالفان روی آورد. وی با راه اندازی بهائیت، مدعی صلح طلبی شد و این درحالی بود که وی از اساس قوه ای برای جنگ آشکار نداشت.

واقعیت آن است که بها و در مجموع، جمیع بهائیان به دلیل شکستی که در جنگ های خود داشتند و همچنین به سبب بی اقبالی مردم ایران به جریان دچار سرخوردگی شده، روش جنگیدن را تغییر دادند. در این تغییر روش، جنگ آشکار با عقائد و فرهنگ مردم ایران جای خود را به جنگ نرم داد به این معنا که مهره ها باید تلاش کنند تا طبق دستورات و قواعد تشکیلاتی، با رخنه در جامعه هدف، ارکان آن را از درون دچار ضعف نمایند.

 در جامعه اسلامی ایران که یکی از مهمترین و به عبارتی اصلی ترین جامعه هدف بهائیان است، ارکان ایمانی، اخلاقی و دینی مورد هدف قرار داده شد و در پیام های آشکار پنهان از مهره ها خواسته شد در صدد تضعیف آن ها برآیند. ارزش هایی چون عفاف، حجاب، امر به معروف، نهی از منکر و معاملات غیر ربوی مولفه هایی هستند که امروزه مهره های فرقه ضاله بهائیت در صدد از میان بردن آن ها هستند و از این رو چنین مواجهه ای از جنگ آشکار به مراتب ضرر بیشتری دارد.

 در جنگ آشکار، دشمن و مقاصد او کاملا واضح است درحالی که در شیوه جنگ نرم، دشمن، اهداف و مقاصد خود را به راحتی بروز نمی دهد و از ابزار نفوذ برای پیاده سازی آن استفاده می کند. بر این مبنا، امروزه بهائیان که در نهادهای بین المللی صهیونیستی مدعی صلح هستند، این پوشش را برای کتمان هویت اصلی جنگ طلبانه خویش انتخاب کرده اند.

 اما نکته دیگر که نباید از آن غافل شد این است که فرقه ضاله بهائیت با یک تغییر کاربری از بابیه به بهائیت، از جنگ سخت به جنگ نرم روی آورد که در همین فرایند، فعالیت خود به مثابه یک سرویس جاسوسی را آغاز کرد. در جنگ نرم، سرویس های جاسوسی همواره نقش اساسی دارند و از این جهت است که تشکیلات فرقه ضاله بهائیت در حیفا، زیر نظر سرویس های جاسوسی صهیونیستی است و با مطابق با نقشه های آن پیش می رود.

انتهای پیام

منبع: رهپویان هدایت

«کاتولیک های ماگا» و رؤیای بازپس‌گیری کلیسا

0

بازدیدها: 10

پس از درگذشت پاپ فرانسیس، موجی از امید در میان کاتولیک‌های محافظه‌کار آمریکا شکل گرفته است: بازگشت کلیسا به ارزش‌های سنتی. جسی رومرو، پادکستر کاتولیک اهل آریزونا، آشکارا می‌گوید زمان آن رسیده که “پاپی شبیه ترامپ” سکان واتیکان را به دست بگیرد؛ کسی که بدون مماشات مقابل سقط جنین، گرایش‌های چپ‌گرایانه و حمایت از جامعه همجنس‌گرایان بایستد.

چهره‌هایی چون راجر استون، مشاور قدیمی ترامپ، و استیو بنن، استراتژیست پیشین او، از جمله پرچمداران این جریان‌اند. آنان پاپ فرانسیس را متهم می‌کنند که آموزه‌های انجیل و سنت کلیسا را نقض کرده و از همان آغاز پاپی‌اش با نارضایتی گسترده محافظه‌کاران روبرو شده است.

جان آلن جونیور، سردبیر سایت خبری کاتولیک “کراکس”، می‌گوید بسیاری از کاتولیک‌های آمریکایی ترجیح می‌دادند پاپی داشته باشند که کمتر “ماجراجویانه” و بیشتر “وفادار به سنت” باشد. به ویژه کاتولیک های حامی ترامپ که به “ماگا کاتولیک‌ها” معروف شده‌اند، در سال‌های اخیر پیوندی تنگاتنگ میان دیدگاه‌های ملی‌گرایانه و اصول دینی خود ایجاد کرده‌اند.

از سوی دیگر، دانشگاه‌هایی چون فرانسیسکن اوهایو و آوه ماریا فلوریدا، با تربیت نسل جدیدی از کشیشان محافظه‌کار، بستر این تحولات را فراهم کرده‌اند. طبق آمار پروژه کاتولیک در دانشگاه آمریکا، بیش از ۸۰٪ از کشیشانی که از سال ۲۰۲۰ به بعد آموزش دیده و منصوب شده‌اند، خود را “محافظه‌کار” می‌دانند.

با این حال، کارشناسان معتقدند محافظه‌کاران همچنان اقلیت پرصدایی هستند. شبکه جهانی EWTN، بزرگ‌ترین رسانه کاتولیک دنیا، نقش مهمی در تقویت صدای این گروه داشته است. آنها با تکیه بر نقدهای تند علیه فرانسیس، میلیون‌ها دلار کمک مالی جذب کرده‌اند.

اما آیا آرزوی ماگا کاتولیک ها محقق خواهد شد؟

در میان ۱۰ کاردینال آمریکایی که حق رأی در کنگره انتخاب پاپ را دارند، شش نفرشان توسط خود پاپ فرانسیس منصوب شده‌اند و به دیدگاه‌های اصلاحی او نزدیک‌اند. برخی کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که پاپ آینده نیز احتمالاً ادامه‌دهنده راه فرانسیس باشد؛ شاید حتی “پاپ فرانسیس دوم”!

انتهای پیام

منبع: دولت دین 

از معنویت سکولار تا معنویت سیلی پذیر

0

بازدیدها: 6

امروزه، عرفان ها دو دسته‌اند: عرفان‌های سکولار و عرفان‌های دینی؛ عرفان سکولار، سه عنصر اساسی دارد:

1. هیچ‌گونه اعتقاد به خدا در آن نیست؛

2. فاقد شریعت وحیانی و آسمانی است؛

3. فاقد اعتقاد به قیامت و جهان دیگر است؛

به گزارش فاران نیوز، لذا هر گونه مکتب عرفانی که این سه در آن باشد، عرفان سکولار است. عرفان‌های هندی، این گونه‌اند. فرقه‌های معنوی هند به دو دسته سنتی و نوظهور تقسیم می‌شوند. فرقه‌های سنتی شامل آئین ودا، آئین برهمن، آئین یوگا، آئین جین، آئین بودا و آئین تنتره است. فرقه‌های نوظهور هندی شامل اشو، سای بابا، رام ا…، کریشنا، یوگاناندا، تئوسوفیست ها و دالایی لامای می‌باشد. یکی از ویژگی های اصلی این معنویت های سکولار سیلی پذیری و بی تفاوتی در مسائل اجتماعی است.

از جدی‌ترین آسیب‌هایی که عرفان‌های نوظهور بر جامعه تحمیل می‌کنند، دعوت پیروان و مریدان خود به گوشه‌نشینی، انزوا و دوری از جامعه و دغدغه‌های اجتماعی است. آنها بیش‌تر این کار را برای کسب توجه و تمرکز لازم می‌دانند. اصل در چنین عرفان‌هایی توجه، تمرکز و مدیتیشن است. از این‌رو، هر چیزی که موجب تقویت این حالت شود «خوب» و با ارزش و هرچیزی که موجب ضعف در تمرکز و توجه گردد «بد» و بی‌ارزش تلقی می‌شود. این شاخصه را می‌توان در بسیاری از شبه عرفان‌های نوظهور که در کشور ما فعال هستند نیز به وضوح مشاهده کرد.

روحیه خودمحوری، تساهل، تسامح و بی‌اعتنایی به‌ سعادت یا شقاوت دیگران؛ روحیه بی‌تفاوتی اجتماعی و این‌که هرکس مسئول خودش است و راه معنویت راهی شخصی است؛ بی‌اعتنایی به مسایل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در سطح بین‌الملل و همانند آن را القاء می‌کنند. رواج این تفکر می‌تواند برای جامعه بسیار ویرانگر باشد. حال آن‌که عرفان ناب حساس به سرنوشت اجتماعی انسان و مسئولیت‌‌آفرین در برابر توده‌های فقیر و تحت ستم است، نه عرفان بی‌تفاوت و عافیت‌طلب.

از معنویت سکولار تا معنویت سیلی پذیر

عرفان‌های نوظهور مردم را سر به زیر و سیلی‌پذیر بار می‌آورند و روحیه عزت و آزادگی را در قلب‌ها می‌میراند. این معنویت‌ها می‌کوشند مردم را تسلیم نظم موجود و مطیع قدرت‌ها گردانند و سکوت در برابر ستم را به آن‌ها بیاموزانند و به‌عنوان ارزشی اخلاقی و معنوی آن‌ها را تعلیم دهند. در فالون‌دافا اعتقاد بر این است که هرکس که مورد ظلم واقع می‌شود، در حال تصفیه روحانی و جبران ظلمی است که در زندگی پیشین بر دیگری روا داشته است. کسی‌که به یاری مظلوم می‌رود در حقیقت تزکیه او را با مشکل رو‌به‌رو ساخته است.

تعلیمات بودا که در چهار حقیقت و هشت راه خلاصه شده، ناظر به امور فردى است. گویا نظام هاى اجتماعى و اصل جامعه از دیدگاه بودیسم امرى واهى و خیالى است و نقشى در زندگى انسانى ندارد و به همین خاطر، خود بودا براى رسیدن به نیروانا از جامعه مى‌گریزد و به جنگل پناه مى‌برد و با گدایى و دریوزگى خوراک خود را تهیه مى‌کند و آن‌گاه هم که براى تبلیغ آیین خود باز مى‌گردد، به سراغ تک تک افراد مى‌رود و هرگز سعى نمى‌کند تحولى اجتماعى ایجاد کند. وى نه با حاکمى درگیر مى‌شود و نه به نکوهش قانونى از قوانین جامعه‌ى آن روز مى‌پردازد.

همچنین در مدیتیشن انسان از حقیقت و عالم واقع دور می‌شود و به خلسفه فردی و بی تفاوتی به فضای اجتماعی روی می‌آورد. در میان مدیتیشن‌­های یوگا، مراقبه جاپا جایگاه ویژه­ای دارد. جاپا یعنی تکرار هر مانترا(ذکر) یا نام مقدس که ممکن است نام یک الهه یا بت باشد. آن­چه در فرآیند مدیتیشن انجام می­‌شود، تخلیه ذهن است. آن­چه بایدتعقیب شود، راندن و پس زدن خطورات و وسوسه­‌های ذهنی ودر نتیجه مرخص کردن ذهن همچون خلسه­‌ای که نتیجه سماع صوفیان است، می­‌باشد.

در فرآیند مدیتیشن، مشکل از اساس حل نمی‌­شود و ذهن همچنان منتظر افکار مخرب است و این‌گونه افکار، همچنان به سمت ذهن هجوم می­‌آورند. به عبارت دقیق­تر آن­چه در حقیقت در این مراقبه اتفاق می­افتد، رفع است نه دفع (رفع به معنای جلوگیری از استمرار یک مشکل است و گاهی این جلوگیری تاثیر موقت دارد اما دفع به معنای حل اصل وجود مشکل است نه استمرار آن). چون ذهن از قوای مفید خالی می‌­شود، عملا توانمندی جدیدی در آن رخ نمی­نماید و حتی تشویش­ها رهایی نمی­یابند و اگر زمینه­ای پیش آید، دوباره ذهن درگیر تنش­ها و پراکندگی­ها خواهد بود. در نهایت این استرس­‌های ذهنی و تنش‌­های درونی همچنان باقی‌اند و قدمی ریشه‌­ای در مداوای آن­ها برداشته نشده است. در مدیتیشن فقط باید شاهد رفت و آمد افکار بود و به نظاره بسنده نمود. عملا نظاره­‌گر باید همه چیز را غیر واقعی ببیند و همه امور را با خود بیگانه فرض کند و با عینک وهم به همه چیز بنگرد. زیرا ناظر، قصد رویارویی با هیچ چیزی را ندارد و خوب و بد هم می‌­آیند و می­‌روند. نتیجه چنین تعاملی با واقعیات دنیای خارج، دادن رای ممتنع به همه چیز و کنار کشیدن از هرگونه رفتار اصلاحی در عرصه­ی اجتماع است. آنجه در نهایت رقم می­‌خورد عدم احساس مسئولیت و از بین رفتن روح همدردی با دیگران است.

حجت الاسلام مهدی قیاسی کارگرمقدم

انتهای پیام

منبع: حق پژوهی

 

 

 

 

آزادی ادیان در ایران تا کجاست؟

0

بازدیدها: 8

رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی گفت: تمامی ادیان در ایران می‌توانند فرزندان خود را بر اساس تعالیم کتب مقدس و حتی به زبان آن کتب، مانند عبری آموزش دهند.

به گزارش فاران نیوز به نقل از مبلغ، حبیب‌رضا ارزانی در دیدار با رهبر بودائیان مالزی گفت: ایران نیز کشوری متنوع از نظر قومی و مذهبی است و اگرچه بیشتر مردم ایران مسلمان هستند اما اقوام و ادیان مختلف در کنار هم با صلح و درک متقابل زندگی می‌کنند و این همزیستی ریشه در تاریخ کهن و فرهنگ غنی ایرانی دارد.

بنا بر روایت ایرنا، وی به حضور رسمی نمایندگان ادیان در مجلس شورای اسلامی به عنوان عالی‌ترین نهاد قانون‌گذاری کشور اشاره کرد و افزود: نمایندگان اقلیت‌های دینی از استان‌های مختلف در فرآیند قانون‌گذاری مشارکت دارند و همه شهروندان ایرانی در برابر قانون برابرند.

ارزانی با اهدای یک نسخه از ترجمه مالایی گلستان سعدی به رهبر بودائیان مالزی از وی دعوت کرد تا در سمینارها و برنامه‌های گفت‌وگوی بین ادیان که با ابتکار سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار می‌شود، شرکت کند.

وی با تأکید بر اهمیت تبادل تجربیات دینی و فرهنگی، حضور رهبران دینی از کشورهای مختلف را گامی مؤثر در تقویت درک متقابل، صلح و همزیستی مسالمت‌آمیز در جهان امروز دانست.

داتوک داماراتانا، رهبر بزرگ بودائیان مالزی با اشاره به جایگاه مالزی به عنوان کشوری چندفرهنگی و هماهنگ گفت: پیروان ادیان مختلف در این کشور با احترام متقابل و بدون درگیری‌های مذهبی در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند.

وی با اشاره به جایگاه بودیسم در مالزی گفت: بودیسم دومین جمعیت مذهبی بزرگ مالزی پس از اسلام را تشکیل می‌دهد و حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ راهب بودایی در این کشور فعالیت دارند که بخشی از آنان به مراقبه در مکان‌های آرام جنگلی پرداخته و دیگران به آموزش تعالیم بودا در شهرها و روستاها مشغول‌اند.

رهبر بودائیان مالزی افزود: برای برقراری ارتباط مؤثر با نسل جوان، نیازمند به‌روزرسانی شیوه‌ها و بهره‌گیری از ابزارهای نوین آموزشی هستیم. از سوی دیگر، عدم آشنایی برخی از راهبان با زبان‌های انگلیسی و محلی، روند ارتباط‌گیری با جامعه را دشوار کرده است.

آشنایی با ادیان توحیدی در ایران

گروه‌های ادیان توحیدی در ایران به سه دسته تقسیم می‌شوند. مسیحی، زرتشتی و یهودی. یهودیان قدیمی‌ترین اقلیت نژادی و از پیروان حضرت موسی(ع) هستند که در تاریخ ایران در امور مهم حکومتی نقش‌های اساسی داشتند. دین مسیحیت، خود به دو شاخه‌ ارامنه و آشوری تقسیم می‌شود و دین زرتشتی، که از دین‌هایی هستند که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده‌اند.

آشوریان

آزادی ادیان در ایران

آشوریان با جمعیتی کمتر از ۲۰ هزار نفر، مانند سایر گروه‌های رسمی، از آزادی های مذهبی و فرهنگی در محدوده جامعه خودشان برخوردارند. آنان مذهب و سنن قومی خود را حفظ نمودند و در میان افراد جامعه گسترش دادند. تدریس زبان آشوری در مدارس اختصاصی آشوریان مانعی ندارند. برپایی مراسم و آیین‌های دینی و مذهبی از مفاخر جامعه‌ آشوری است.

آشوریان دارای بیش از ۹۰ کلیسای تاریخی از نخستین سال‌های پذیرش مسیحیت هستند. آنچه بیش از همه برای آشوریان مایه‌ مباهات است، این است که با وجود جمعیت‌ اندک که شاید به جمعیت یک شهر هم نمی‌رسد در مجلس شورای اسلامی نماینده دارند و این نماینده صاحب اختیاراتی مانند نمایندگان دیگر مجلس است و این مسئله در منطقه غرب آسیا و کشورهای غربی که با وجود آزادی در کشورشان می‌بالند، کم‌نظیر است.

ارمنیان

آزادی ادیان در ایران تا کجاست؟

 

ارامنه‌ ایران از اقوامی هستند که بنابر روایات مکتوب تاریخی، پیش از قرن سوم میلادی در ایران سابقه‌ سکونت داشته‌اند و از سوی دیگر پیوند ارامنه به‌ عنوان ساکنان سرزمین ارمنستان با ایرانیان به گذشته‌های باستانی باز می‌گردد. با آغاز حکومت اشکانیان ارتباط سیاسی و اجتماعی بین ایرانیان و ارامنه مستحکم شد. با آغاز حکومت صفویان و با فرمان شاه عباس، ارامنه به شهرهای اصفهان، رشت، قزوین و شیراز برده و اسکان داده شدند. شاه عباس برای وابسته کردن ارامنه به نواحی جدید به آنها امکان ساخت کلیسا و برپایی امور مذهبی را داد.

به‌طور کلی فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی ارامنه در ایران به سه دوره‌ زمانی تقسیم می‌شود: دوره‌ اول که فعالیت‌های سیاسی ـ اجتماعی ارامنه به زمان شاه عباس باز می‌گردد. دوره‌ دوم از زمان مشروطه و تدوین قانون اساسی که طبق آن به اقلیت‌ها حق شهروندی داده شد و دوره‌ سوم که دوره‌ فعالیت‌های سیاسی اجتماعی ارامنه پس از انقلاب اسلامی ایران است.

تصمیم‌گیری در جامعه‌ ارامنه‌ ایران درباره‌ مسائل مختلف بر عهده‌ شورای خلیفه‌گری است که به‌ عنوان عالی‌ترین مرجع‌ رسیدگی به امور مذهبی، وظیفه‌ نظارت بر امور فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را بر عهده دارد. وظیفه‌ این شورا اجرای مصوبات هیئت نمایندگان است. این هئیت تصویب لوایح و قوانین جامعه‌ ارامنه را بر عهده دارد.

ارامنه همانند دیگر اقلیت‌های مطرح در قانون اساسی از آزادی کاملی برای انجام امور دینی برخوردارند و شمار زیاد کلیساها، مدارس و مراکز فرهنگی بر این امر دلالت دارد.

زرتشتیان

آزادی ادیان در ایران

زرتشتیان ایران مانند برخی دیگر از گروه‌های اقلیت مذهبی در مجلس شورای اسلامی نماینده دارند. امروزه روند مهاجرت زرتشتیان ایران به خارج کشور بسیار سرعت گرفته و شمار زرتشتیان باقیمانده در ایران حدود ۲۰ هزار نفر است. در ایرن مدارس و نشریاتی، ویژه‌ی زرتشتیان وجود دارد و تحصیلات آنها در برخی دبیرستان‌ها مانند مارکار تهران پارس انجام می‌شود.

نشریه‌ای نیز به نام امرداد متعلق به سازمان‌های زرتشتی در ایران به صورت هفتگی چاپ می‌شود. زرتشتیان که بنا بر معتقدات مذهبی به آبادانی و سازندگی اهمیت بسیار می‌دهند، در کارهای خیر که منافع آن به عموم مردم برسد، پیشگام بوده‌اند. مدرسه‌ها، بیمارستان‌ها و گردش‌گاه‌های بسیاری به‌ وسیله‌ی نیکوکاران زرتشتی ساخته شده است.

یهودیان

آزادی ادیان در ایران

یهودیان ایران که سابقه حضورشان در ایران به زمان هخامنشیان برمی گردد، با بیش از ۲۰ هزار نفر جمعیت، طبق قانون اساسی دارای یک نماینده در مجلس هستند. جنبش‌های سیاسی، اجتماعی و شرعی جامعه‌ کلیمی در سه چرخه‌ مرجع دینی کلیمان، نماینده‌ی کلیمیان در مجلس شورای اسلامی و هیئت مدیره‌ انجمن کلیمیان تهران متمرکز است.

اقلیت یهود، تبلیغات مذهبی خود را منحصرا متوجه یهودیان نموده است و تاکنون دیده نشده است که آنها تبلیغات مذهبی خود را متوجه سایر ادیان کرده باشند و بدین‌ وسیله بخواهند آنها را به دین یهود دعوت کنند. هم‌اکنون این جامعه دارای مجتمع‌های فرهنگی، سازمان‌های جوانان، فروشگاه‌ و کتابخانه‌های خاص خود هستند. کلیمیان تهران مدارس متعددی احداث و بهره‌برداری کردند که با مدیریت و قوانین آموزش و پرورش کشور اداره می‌شود.

انتهای پیام

منبع: مبلغ