بازدیدها: 11
با رشد جامعه مسلمان ایالت مینهسوتا در آمریکا، ترمیم یا امحای قرآن های فرسوده به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شده است.
به گزارش فاران نیوز به نقل از سهان ژورنال، جامعه رو به رشد مسلمانان مینهسوتا در امحا و ترمیم قرآن های فرسوده و قدیمی با چالش مواجه است.
قوانین زیست محیطی دولتی درباره استفاده از متون مقدس با قوانین اسلامی در تضاد است و رهبران مسلمان برای این چالش در جستجوی راه حل هستند.
مختار ایسه، خیاط بازنشسته ساکن مینهسوتا به مدت ۱۶ سال قرآنها را با استفاده از نوار و چسب ترمیم میکند. او یکی از سه مرد سومالیایی است که در زمینه صحافی در مساجد محلی داوطلب شده است. آنها برای برآوردن درخواستهای رو به رشد جامعه محلی تلاش میکنند. امامان مساجد مینهسوتا گزارش میدهند که قوانین اسلامی درباره امحای قرآن های فرسوده، همراه با مقررات زیستمحیطی ایالتی، منجر به تجمع کتابهای قدیمی و آسیبدیده در مساجد شده است.
احمد برهان محمد از نیو برایتون، اولین آمریکایی است که در مسابقات بینالمللی قرآن کریم جایزه دبی مقام کسب کرده است. او به افزایش تعداد دانشآموزانی که قرآن را حفظ میکنند اشاره و بیان میکند: قرآن برای هر دانشآموز مسلمان به عنوان اصلیترین کتاب است که آن را به پرفروشترین کتاب در کتابفروشیهای اسلامی در سراسر ایالت تبدیل کرده است.
حاجی احمد محمد فیرین، صاحب کتابفروشی توکل در مینیاپولیس گفت که والدین اغلب به دنبال راهنمایی برای دفع قرآنهای فرسوده هستند. وی افزود: به آنها توصیه میکنم که قرآنها را به مسجد تحویل دهند.
در گذشته خانوادهها به دلیل کمبود کاغذ قرآنها را با دقت حفظ میکردند. امروزه فراوانی قرآنهای چاپی و تعداد زیاد جوانان مسلمان در کلاسهای قرآنی، این کار را با چالش بیشتری مواجه کرده است.
یوسف عبدالله، مدیر اجرایی انجمن اسلامی آمریکای شمالی(ایانا) گفت: از آنجایی که کودکان زودتر صفحات کتابهای قرآن خود را فرسوده میکنند، خانوادهها برای یافتن راهی مناسب برای دفع متون مطابق با احکام اسلامی تلاش میکنند.
عبدالله افزود: ما میخواهیم از دستورالعملهای صحیح اسلامی برای امحای متون قدیمی قرآن پیروی کنیم، اما باید به قوانین زیستمحیطی ایالت نیز پایبند باشیم؛ این وضعیت برای ما چالش برانگیز است.
در حالی که برخی از مذاهب اسلامی سوزاندن کتابهای مقدس فرسوده را به عنوان آخرین راه حل مجاز میدانند، مقررات زیستمحیطی در مینه سوتا این عمل را پیچیده میکند.
محمد عبدی شعیب، مؤسس مرکز تحقیقات بیان در این باره گفت: از نظر شرعی جایز است متون کهنه و فرسوده قرآن بهدرستی سوزانده شوند. او ابراز تأسف کرد که با وجود داشتن بیش از ۶۰ مسجد در مینه سوتا، هیچ کس این وظیفه را انجام نمیدهد. طبق قوانین اسلامی، قرآنهای آسیب دیده را میتوان دفن کرد یا سوزاند.
امامان و رهبران مساجد با جمال عثمان، عضو شورای مینیاپولیس دیدار کردهاند تا در مورد نیاز به یک راه حل مناسب امحای قرآن های فرسوده بحث کنند. فناوری ممکن است راه حلهایی ارائه دهد، زیرا بسیاری از جوانان از برنامههای قرآن در تلفنهای هوشمند خود استفاده میکنند که این امر ضایعات را کاهش میدهد.
فرحان عبدی، پدر شش فرزند پس از سفر به کنیا، خانهاش را پر از قرآن های قدیمی یافت. او گفت: آنها همه جا هستند. عبدی متعهد شده است که به خرید دستگاهی برای سوزاندن قرآنهای قدیمی کمک کند و راه حلی برای این مشکل ارائه دهد.
انتهای پیام
منبع: ایکنا