بازدیدها: 4
گروه طالبان از زمان تسلط بر افغانستان، تأمین امنیت سراسری در این کشور را به عنوان یکی از دستاوردهای مهم خود، تبلیغ کرده است؛ اما آیا واقعا امنیت در افغانستان تأمین است؟
به گزارش فاران نیوز، طالبان در حالی ادعای امنیت سراسری در افغانستان را مطرح میکنند که از اولین روز تسلط این گروه بر افغانستان، مقاومت مسلحانه علیه این گروه در بخشهایی از این کشور آغاز شد و انفجار، انتحار و حملات هدفمند تروریستی نیز متوقف نشد و تا هنوز ادامه دارد.
سازمان ملل متحد در گزارشی که در اواخر مرداد ماه سال جاری خورشیدی منتشر کرد، اعلام کرد که در جریان این ماه 250 نفر در افغانستان کشته شدند که بالاترین میزان تلفات ماهانه را در یک سال اخیر که طالبان بر افغانستان حاکم شدهاند، نشان میداد.
در ماه جدید خورشیدی نیز حملات تروریستی مرگبار در افغانستان ادامه داشته است و گزارشهایی از حملات هواپیماهای بدون سرنشین در کابل، نیز منتشر شده است.
حملات مرگبار انتحاری
حملات انتحاری که انتظار میرفت با تسلط طالبان بر افغانستان، متوقف شود، در روزهای اخیر به صورت چشمگیر افزایش یافته است و طالبان نتوانستهاند از این حملات پیش گیری کنند.
مرگبارترین حمله، روز جمعه (11 شهریور) در مسجد «گازرگاه» در شمال شهر هرات، در جنوب غرب افغانستان رخ داد که ۱۸ کشته و 23 زخمی بر جای گذاشت.
در این حمله، مولوی مجیب الرحمان انصاری، یکی از روحانیون تندرو و از هوداران سرسخت طالبان، کشته شد. او ساعتی قبل از این حمله، در نشستی که با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی گروه طالبان، در هرات برگزار شده بود، سخنرانی کرد و گفت که طالبان «امنیت سرتاسری» را در افغانستان تأمین کردهاند. گروه داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفت.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان بعد از این حمله، ادعا کرد که طالبان برای تأمین امنیت روحانیون هوادار خود، اقدامات لازم را انجام دادهاند، اما بیاحتیاطی آنها در ارتباط با مراجعین شان و مردم، امنیت آنها را به خطر میاندازد.
او گفت که طالبان برای مجیب الرحمان انصاری خودرو زره، چندین محافظ و اسلحه داده بود و هر زمان که در شهر تردد میکرد، ساحه تردد او، تأمین امنیت میشد. سخنگوی طالبان به صورت ضمنی، دلیل کشته شدن مجیب الرحمان انصاری را بیاحتیاطی خودش دانست، نه ناتوانی نیروهای طالبان در تأمین امنیت او.
حمله مرگبار دیگر، امروز در شهر کابل، پایتخت و در مقابل سفارت روسیه در منطقه «دارالامان» رخ داد که بر اساس گزارشها، بیش از 20 کشته و زخمی برجای گذاشت.
خبرگزاری روسی اسپوتنیک گزارش داده است که این انفجار در میان دانشجویانی رخ داده است که در حال دریافت فرم بورسیه تحصیلی روسیه بودهاند.
وزارت امور خارجه روسیه تأیید کرده است که در این انفجار دو کارمند سفارت روسیه کشته شدهاند. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را به عهده نگرفته است.
جدا از این انفجارها و حملات تروریستی، انفجار ماینهای کنار جاده و درگیریهای مسلحانه نیز در بخشهای مختلف کشور ادامه داشته است.
حملات هوایی
بعد از کشته شدن ایمن الظواهری، رهبر شبکه القاعده در حمله پهبادی آمریکا در کابل، پرواز پهبادها در فضای افغانستان، افزایش یافته است.
به تازگی شماری از رسانهها و خبرنگاران مستقل گزارش دادهاند که جمعه شب، پهبادهای آمریکایی، یک عضو دیگر القاعده را نیز در کابل هدف قرار داده است.
بر اساس این گزارش ها، ابو حسن المجاهد، عضو شبکه القاعده دو ماه پیش از مصر وارد کابل شده بود و جمعه شب در حالی که با یک خودرو ضد گلوله و همراه با شماری از اعضای طالبان در حال عبور از منطقه «دهمزنگ» کابل بود، هدف حمله پهبادهای آمریکایی قرار گرفت و کشته شد. در این حمله چهار عضو طالبان نیز کشته شده است و دو خودرو دیگر که برای رد گم کردن این عضو القاعده استفاده میشد، نیز از بین رفته است.
گزارشهای نیز وجود دارد که معاون ریاست محافظت رجال برجسته طالبان نیز در یک حمله راکتی در شهر کابل همراه با پنج تن از محافظانش، کشته شده است.
انفجارهای مرگبار و حملات هوایی آمریکاییها در افغانستان، نشان میدهد که ادعای طالبان مبنی بر تأمین امنیت سراسری، تنها یک شعار است و این گروه در عمل، از تأمین امنیت سراسری در افغانستان، ناتوان بوده است.
علاوه بر این، ناامنیها در زیر سلطه طالبان نشان میدهد که جنگ در این کشور، ابعاد پیچیده و مختلف دارد و تنها با حاکم شدن یک گروه شورشی، پایان نمییابد و امنیت و ثبات در این کشور تأمین نمیشود.
هرچند که طالبان اعلام میکنند که هیچ گروه تروریستی در افغانستان حضور ندارد، اما حملات پیهم و مرگبار تروریستی نشان میدهد که با قدرت گرفتن طالبان، گروههای تروریستی این کشور را مکان امنی برای فعالیت و سربازگیری یافتهاند و هر روز حملاتی را در این کشور انجام میدهند.
انتهای پیام
منبع: شفقنا