جمع نواقص؛ شبه معنویت ها

0

بازدیدها: 13

شبه معنویت ها معمولاً به باورها و مکاتب جدید، یا بازتفسیری ناقص و تحریف‌شده از عرفان‌ها و ادیان سنتی اشاره دارند که اغلب توسط افرادی بدون صلاحیت عرفانی یا علمی به وجود آمده‌اند

به گزارش فاران نیوز، شبه معنویت ها معمولاً به باورها و مکاتب جدید، یا بازتفسیری ناقص و تحریف‌شده از عرفان‌ها و ادیان سنتی اشاره دارند که اغلب توسط افرادی بدون صلاحیت عرفانی یا علمی به وجود آمده‌اند در نگاهی کلی می توان گفت این معنویت های ضد معنویت چند ویژگی شاخص دارند:

فردمحوری و نفی حقیقت مطلق: عرفان نوظهور معمولاً بر محور انسان و تمایلات او بنا می‌شود و الوهیت یا حقیقت متعالی را در سطح انسان فرو می‌کاهد. مثلاً به‌جای تأکید بر خداوند متعال و تلاش برای نزدیکی به او، بر «خود» یا «نیروی درونی فرد» تمرکز می‌کند. این خودمحوری، به دوری انسان از تعالی واقعی و گرفتار شدن او در چرخه‌ای از نادانی می‌انجامد.

بیشتر بخوانید:

نشست عرفان های مدرن و آینده ایران/فعالیت ۱۰۰۰ شبه معنویت در ایران!

وعده‌های آسان و سطحی: چنین مکاتبی اغلب مسیرهای دشوار و حقیقی معنویت را رها کرده و وعده‌هایی فریبنده، همچون دست‌یابی سریع به آرامش یا کشف حقایق هستی بدون هیچ تلاشی را ارائه می‌دهند. این نوع نگاه، انسان را از حقیقت وجودی‌اش دور کرده و به سطحی‌نگری هدایت می‌کند.

فقدان پشتوانه معرفتی: عرفان‌های نوظهور معمولاً یا فاقد ریشه‌های فلسفی و معرفتی عمیق هستند یا از اندیشه‌های دینی و الهی سوء‌استفاده کرده و آن‌ها را مطابق اغراض خود تفسیر می‌کنند. واژگان فریبنده و اصطلاحات عوام‌پسند جای علوم و معارف دقیق عرفانی را می‌گیرند.

انتهای پیام

منبع: رهپویان هدایت