منظور از سلاح و پرچم چیست؟

منظور از سلاح و پرچم پیامبر
0

بازدیدها: 13

یکی از شاخصه های شناخت وصی رسول خدا به همراه داشتن لوازم شخصی آن حضرت مانند سلاح و پرچم ایشان است.

البته احمد بصری سعی در به تأویل بردن این علایم و ودایع دارد. لذا سلاح رسول خدا(صل الله علیه و آله) را به علم حضرت تأویل برده و از پرچم پیامبر به عنوان دعوت به حاکمیت الهی نام برده است.

 

خود سلاح و پرچم یا تأویل آن ها؟

بر اساس روایات، تمامی آن لوازم(عینا) در محضر ائمه(علیهم السلام) است. یعنی باید امام دوازدهم(علیه السلام) تمامی لوازم مذکور را نزد خود داشته باشد تا هنگام ظهور، به آنها استناد کرده و بدین واسطه شناسایی گردد. چنانچه در روایت آمده است:

امام باقر(علیه السلام) فرمود: سپس مَهدی(علیه السلام) هنگام نماز عشاء از کنار کعبه ظاهر می‌شود و به همراه او پرچم رسول خدا(صل الله علیه و آله) و لباس و شمشیر و نشانه‌ های ایشان و نور و بیان است.(1)

 

تأویل سلاح!

به شهادت روایات متواتر، علم و سلاح رسول اکرم(صل الله علیه و آله) دو چیز جدا از هم هستند که بایستی هر امامی از آن دو برخوردار باشد .

احمد بصری ادعا می کند سلاح یا شمشیر پیامبر، در دست اوست. اما به جای نشان دادن سلاح، معنای آن را تغییر می دهد.

حیدر الزیادی، یکی از پیروان احمد بصری، در کتاب خود می نویسد: “اما سلاح رسول خدا قرآن است، یعنی علم به آن و شناخت آن” (2)

در حالی که سلاح در روایات به عنوان یک شیء معرفی شده است که در صندوقچه نگهداری می‌شده؛(3)

  • آیا علم رسول خدا در صندوق بوده است؟

بنا بر این سلاح رسول خدا(صل الله علیه و آله) با علم ایشان دو چیز متفاوت و جداگانه است.

سوال: اگر سلاح پیامبر در دست احمد بصری بود، آیا نیازی به این تأویل وجود داشت؟

 

تأویل پرچم!

همچنین احمد الحسن از پرچم پیامبر به عنوان دعوت به حاکمیت الهی نام برده است. درپاسخ به این تأویل، روایتی از پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) و امام صادق(علیه السلام) وجود دارد که حقیقت پرچم رسول خدا(صل الله علیه و آله) را روشن فرموده و آن را برگه‌ای از سوی بهشت معرفی کرده است.

در توضیح این دو روایت نکات زیر وجود دارد:

1- پرچم رسول الله(صل الله علیه و آله) در کنار سایر لوازم همچون زره آمده است. یعنی پرچم رسول خدا(صل الله علیه و آله) دارای جسم بوده و قابل تاویل نیست.

2- جنس و نوع پرچم رسول الله برگه ‌ای از بهشت است. لذا این سخن اشاره به وجود خارجی آن داشته و ارتباطی با دعوت به حاکمیت الله و… ندارد.

3- چنانچه بگویند این پرچم اگر چه وجود خارجی دارد اما مراد از آن دعوت به حاکمیت الهی است گفته می‌ شود:

قبل از نزول این پرچم در جنگ بدر، مگر پیامبر خدا(ص) مردم را به چیزی غیر از حاکمیت الله دعوت می‌کرد که بعد از نزول آن این کار را انجام دهد؟

4- اگر این پرچم به معنای دعوت به حاکمیت الله است، بدین معنا خواهد بود که از بین معصومین(علیهم السلام)‌ تنها پیامبر اکرم(صل الله علیه و آله) و امیرالمومنین(علیه السلام)‌ و حضرت قائم(علیه السلام)‌ مردم را به حاکمیت الله دعوت می‌ کنند زیرا فقط آنان حق نشر آن را داشته ‌اند. با این وجود دعوت سایر ائمه(علیهم السلام)‌ به چه چیزی بوده است؟

5- بر اساس تصریح روایت، نشر پرچم پس از تکمیل شدن ۱۰ هزار نفر است، لذا اگر نشر پرچم را به معنای دعوت بدانیم با اصل مدعای احمد بصری سازگاری نخواهد داشت.

 

 

پی نوشت:

(1) التشریف بالمنن فی التعریف بالفتن، ص 137

(2) الیمانی الموعود، ص 138

(3) بصائر الدرجات، ص 200، ح 18

 

برگرفته از کتاب: نقد و بررسی جریان احمد الحسن بصری، علی محمدی هوشیار، انتشارات تولی، 1397